28 Kasım 2008 Cuma

Mim: Buzdolabimda Neler Var?

Sevgili Ganne, beni "buzdolabimda neler var?" isimli mim'e davet etmis. 
Yazalim bakalim neler var:

Kahvaltiliklar
Peynir:
beyaz peynir, mozarella, annemin hazirladigi her sene Turkiye'den bir bidon getiridigim tulum peyniri, krem peynir (hem kahvalti hem de tatlilar icin), nadiren isvicre peyniri
Zeytin: 
Ben malesef zeytini yemiyorum cekirdekli nesnelere kucuklukten beri biraz antipatim oldugu icin. Cok meyve yemememin bir sebebi de bu cekridekler heralde.) Aslinda siyah zeytini severim, bir ara zeytin ezmesi tuketirdim. Simdi eskiye nazaran daha ilimliyim ara sira yiyorum:) Bay Lama, yesil zeytini cok sever ama damak tadina uygun bulmak pek mumkun olmayabiliyor. 
Bal:
Bay Lama'nin istedigi uzere buzdolabinda muhafaza ediliyor
Receller: 
Son donemde kendim hazirlamdim hic, oysaki ekmek makinesinin recel ayari ile kolay otesi miss receller yapiyorudm bir ara. katki maddesiz cilek, kayisi receli son zamanlarda tukettiklerim hem kahvalti hem de tatlilar, pastalar icin,ozellikle de cilek receli

Nadiren salam, sosis, sucuk : Severiz aslind ama sagliksiz oldugu icin cok fazla almiyoruz, Munevver Teyzemin kulaklari cinlasin

Ayy ne kadar uzun yaziyorum, bu yazi bitmez bu gidisle :) Kisa keseyim bundan sonrakileri.

Salca,ketcap,mayonez, hardal,cikolata sos, ev yogurdu, tereyagi, sirke,tursu, maya, yumurta, Turkiye'den getirdigim manti, cikolata( mumkunse gizli sakli bir yerlere koyarim ki birileri yemesin :) )

Icecekler : Portakal suyu, Sut, Domates suyu (yemeklerde ozellikle corbada kullanmayi seviyorum -birilerinin hosuna gitmiyor ama! ) ,misafir gelecekse gazli icecekler

Sebzelikte:
salatalik malzemeler: havuc, domates, mor lahana,turp ,marul,biber , mantar


Buzlukta:
Corba icin artan pilav,et suyu, 
Et,tavuk, patates kizartmasi, balik, dondurulmus sebzeler: misir, bezelye,fasulye, karniabaha,brokoli, sebze garnitur karisimlari. Mumkun oldugunca artik konserve urun tuketmemeye calisiyorum dolayisiyla dondurulmus sebzeye daha cok yer veriyoruz. 
Hazir tatli,pastalar: Genellikle misafirlerimizin getirdigi tatlilar acil durumlar icin iyi oluyor
Dondurma
Buz :)
Milfoy hamuru :son paketi bu sabah kullandim gerci,artik yok:)

Arada gidip  dolabi kontrol edip, kopya cektim ama yine de unuttugum vardir sanirim.
Mim sirasi bende: Sevgili Nino ve en son hazirladigi kahvalti sofrasi ile beni mest eden Ufuk Hanim'a mikrofonu uzatiyorum  kabul ederlerse ,Sizin mutfaginizda neler var?

Allah, herkesin dolabina, mutfagina, sofrasina bereket versin; herkese  saglikli agiz adiyla yemekler pisirip yemek nasip etsin. Aaaamiin :)


Yaziyi bitirmeden  size bir  haber vermek istiyorum. Aslinda eski bir haber ama sizlere soyleme imkanim olmadi. Eylul ayi itibariyle yeni bir sehire tasindik. Yerlesme, yeni kisilerle tanisma, yeni mekana alisma devresini atlatiyoruz hala. Dile kolay uc yili bitirmistik Columbus'ta. Zeynep'in dogdugu yer oldugu icin bizim icin cok ozel, kalbimizde en azindan Zeynep'in nufus cuzdaninda her zaman yeri olacak:) 

Amerika'da sukran gunu dolayisiyla tatil var , Amerika'dakielre iyi tatiller, iyi dinlenmeler diliyorum,
Sevgiler!

21 yorum:

  1. Merhaba,

    Blogger Sofrası’nı 23 Kasım Pazar günü Marmara Yelken Kulübü’nde kurduk!

    Lezzetli bir kahvaltı, keyifli sohbetler ve ilk katılımcılarımıza armağan ettiğimiz UNO ürünlerini kaçırdığınız için üzüldük.
    Ama hem hediyelerimiz hem de yeni etkinliklerimiz sizi bekliyor!

    Bir sonraki buluşmamız UNO fabrikası! Düzenleyeceğimiz gezide sürprizlerle dolu bir gün geçireceğiz. Tabii bu eğlenceli geziyi beklemeden de Blogger Sofrası’na katılabilirsiniz. Siz bize adresinizi gönderin, biz de hediyemiz olan UNO ürünlerini...

    İlk buluşmamızda UNO ürünleri ile tanışan Devletşah, Hünerli Bayanlar, Mutfak Sırları, Yemek Zevki, tariflerine bizlerden bir tutam eklemişler bile!

    En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

    Adresinizi göndermek için lütfen tıklayın.

    YanıtlaSil
  2. Lamacım teşekkürler davete icabetin için. :) Maaşallah senin dolpata da yok yok. Allah bereket versin.Demek çikolatayı saklıyorsun kimse gormesin diye. :) Ben kendim gormeyeyim diye saklıyorum. :)) Yeni eviniz ve şehriniz hayırlı ve uğurlu olsun şekerim. Yeni evin düzenini oturtup bloga da zaman ayırırsın inşallah. Özledik seni valla. Opuyorum seni ve Zeynep'i. :)))

    YanıtlaSil
  3. Cım cım Lamacım,

    Yeni eviniz - şehriniz hayırlı olsun öncelikle. Yeniliklere - değişikliklere alışmak her zaman zor, Allah kolaylık versin. Bu arada blog güncelleme(me)de beni geçtin, biraz ilgilensen süper olacak. Zeynepcik'i öptüm.

    YanıtlaSil
  4. ganne,
    aslinda bloga cok vakit ayirmamam yogunluk,yorugnluk ve deee fotograf makinesizlikten! ne guzel ozel sofralar paylastim dostlarla ama goruntulemek kismet olmadi. Insallah daha sik sevgili okurlarimla beraber olurum :)

    Seymaaaa,
    Gozlerime mi inanayim, bildiklerime mi! Sekerim seni sollayamam ben blog guncelle-me-me konusunda. masallahin var eline su dokemem :)
    Zeynepcik de ellernden oper ;)

    YanıtlaSil
  5. Zeynep'in anneciği, Sevgili Lama'cığım.Yeni mekanınızda güle güle ve sağlıkla oturun. Umarım Columbus'tan çok daha mutlu günler geçirirsiniz burada. Mimin için çok teşekkür ederim. Memnuniyetle en kısa zamanda cevaplayacağım. Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  6. Yeni başlangıçlar, yeni mutluluklar getirsin. Sağlıcakla kalın.
    Ayten.

    YanıtlaSil
  7. Lama'cim hayirli olsun,yeni sehir, yeni arkadasliklar :) ama ben Ny disina cikamazdim heralde :)

    YanıtlaSil
  8. süper bi mimmis
    ve amiiin :)

    YanıtlaSil
  9. Lama, seni de korkuttum mu? Yeğenlerim ve oğullarım da öyle söylüyor. Teyzeleri ve anneleri onları cips, hazır gıda, sosis, salam yememeleri konusunda uyarıyor hep.

    Gerçi onlar ne kadar dikkate alıyor, meçhul. Ben görevimi yapayım da.

    Sevgiler, Zeynep'e ve sana.

    YanıtlaSil
  10. dolaptaki bereket eksilmesin heeep artsın...

    YanıtlaSil
  11. Gittiğim yerlerde çok mutlu olursun ınsallah.
    kurban bayramınızı kutlarım sevgıler..

    YanıtlaSil
  12. Hayırlı bayramlar canımmm....Sevgiler.....Selamlar...

    YanıtlaSil
  13. Hayırlı bayramlar canımmm....Sevgiler.....Selamlar...

    YanıtlaSil
  14. Hayırlı bayramlar canımmm....Sevgiler.....Selamlar...

    YanıtlaSil
  15. Canım,
    Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramınız kutlu olsun..
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  16. KURBAN BAYRAMINI SEVDIKLERINIZLE BERABER SAGLIK VE HUZUR ICINDE GECIRMENIZI DILERIZ. BAYRAM TUM INSANLIGA HAYIRLI OLSUN!

    YanıtlaSil
  17. geçmiş bayramın mübarek olsun :)

    YanıtlaSil
  18. Lamacimmm canimciimmm nerelerdesin sen? Napiyorsun geçmiş bayramın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  19. geçmiş bayramınız mübarek olsun. maşallah buzdolabınız da artan herşeye yer var,hiç bir şeyi israf etmemeli tabi:) bize de bekleriz:)

    YanıtlaSil
  20. Evet Lama'cigim,
    Teyze oluyorum ve de ilk kez. Zaten bir tane kizkardesim var, hayirlisi ile olsun da bakalim, ben de tadacagim bu duyguyu.
    Gecmis bayramini kutluyorum, selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)