11 Mart 2009 Çarşamba

ZEK pastalari


ZEK, Zeynep'in tam isminin kisaltilmisi. degisik zamanlarda, degisik vesilelerle hazirladigim harf pastalar farkinda olmadan "ZEK" oluvermis :)
Zeynep'in dogumgunu icinde aylar oncesinden hedeflemistim "Z" seklinde bir pasta. Suslemeleri icin de bazi fikirlerim vardi, olamadi ama pandipanyasi , lezzeti tam not aldi.

Bay Lama'nin danisman hocasinin dogumgunu icin isminin basharfi "K" pasta hazirladim. Gece 12de mutfaga girip (Zeynep'inkini bile her zaman oldugu gibi son gune birakmistim ama Bay lama sabah 7 gibi evden ayrilacagi icin bu sefer kismen erkenciydim :) ) yaptim pastayi. Pasta tum grup elemanlari tarfindan begenilmis. Ozellikle hocanin hem midesini hem gozunu boyamisiz hedefe ulastik yani :)))

Harf pastalar artinca, Esra teyzemiz ben de "E" pasta isterim dedi, peki dedik ama yine hazirliklarini son ana biraktik, uzerine basit cikolata drajeler serpiverdik.

Dikdortgen buyuk boy aluminyum tepsi kullanarak
6 yumurta,
2 su bardagi seker
Yarim bardak kaynar su
2 su bardagi un
1 dolu tatli kasigi kabartma tozu
ile pandispanyayi hazirladim. Islatmaya gerek olmayan gayet yumusak bir doku oluyor. Ikiye bolup icine bolca muz, mini damla cikolata/ rendelenmis cikolata parcalari ile doldurdum.
Krema olarak ya krem santi ya da cig krema ile pudra sekeri cirpilarak hazirlanan pratik ama gercekten lezzetli kremayi kullandim.
Harf sekli vermek icin pastanin kenarlarindan gerekli kesme bicmeleri yapinca artan parcalari saklayip,daha sonra sutlu tatlilardakedi dili gibi degerlendiriyorum.

Pandipanya icin olculeri cok dikkatli yapmiyorum acikcasi. 2 yumurtaya yarim fincan kaynar su, 2'ser Turk kahve fincani un ve seker olcusunu temel alarak uyguluyorum, bazen sekeri az ekliyorum, bazen suyu fazla kaciyor idare ediyoruz:) Rulo pastalar icin de ideal, guzel bir pandipanya oluyor tavsiye ederim. Yumurtanin beyazlari sarilari ayrilarak yapilan profesyonel tarifler beni astigi icin boyle tembel bir metot gelistirdim ve memnunum. Su ana kadar sadece bir kez beni sasirtti, onun oykusu de bir sonraki yazida ;)

8 yorum:

  1. istek üzerine yapıyorsun madem bende isterim bende.çok güzeller Kaynar sumu ilginç ilk duydum
    ablacık

    YanıtlaSil
  2. ellerıne saglık anne lama:) aılee hayırlı omurler dılıyorum..

    sevgıler..

    YanıtlaSil
  3. benim kızıma da amcası bazen zak der. zeynep azra kahraman kızımın adı. pastalar harika ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Canım, pastalar nefis görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.
    Sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  5. lama super fikir ben de benim advisorun gozunuboyamaliyim. malum havalar isindi benim laba gidesim yok bari goz boyayalim. ellerine saglik cok basarili gorunuyor. Ayten

    YanıtlaSil
  6. Pastalar guzeldir mutlaka ama fotgraf da guzel olsaymis daha iyi olurmus.

    YanıtlaSil
  7. ben de NOC diye bi pasta istiyorum, ama kendim icin degil, bloga artik yeni seyler yazasin diye:))

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)