20 Mart 2009 Cuma
Kiymali Kol Boregi (Baklavalik Yufkadan)
Zuhal Yalcin'in Karnavali'nda HAZIR BAKLAVA YUFKASI İLE KOL BÖREĞİ
gorunce ben de 4 numarali fillo dough yufkasi ile denedim. Gercekten begeniyle , Istanbul borekcilerinin kulaklarini cinlatarak ama icimizde ukte olmadan yedik.
"Boynu Bukukler Borek Oykumuz" esliginde borek konusunda notlarimi okuyabilirsiniz.
Zuhal Hanim'in tarifini asagiya parantez icinde ekliyorum.
*Istediginiz icle hazirlayabilirsiniz. Leziz,tam kivaminda cok da pratik, denemeye deger ... Denerseniz begeneceksiniz ,afiyet olsun!
*Ilk denememde kiymali, ikinci denemede patates,kiyma,domates karisimi ile ic hazirladim.
*1 cubuk (113 gr) tereyagi, yarim cay bardagi siviyag kullandim.
*Iki katta bir yagladim.
*Uzerine sadece yumurta sarisi surdum.
*Yufkanin boyu tepsiyi tastigi icin kenarlarini kestim , ve artan yufka parcalarini aralarina serpistirdim.
(Tereyağımızı eritip sıvıyağımızla karıştırıyoruz.
Şimdi dikdörtgen biçimindeki yufkamızı fırça yardımı ile yağlıyoruz ve her katı yağlayarak üst üste 4 kat olduktan sonra uzun kenara iç harcımızı koyup sıkı sıkı rulo yapıp tepsiye diziyoruz.Bütün işlem tamamlandıktan sonra üzerlerine pudra şekeri ve yumurta sarısını çırpıp fırça yardımı ile sürüyoruz 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor..sevgiler...
YanıtlaSilEline sağlık canım,çok güzel grünüyor...
YanıtlaSilSelamlar..
Sevgiler.....
Nefis görünüyor.Şu baklavalık yufkadan bulabilirsem ben de deneyeceğim.Sevgiler...
YanıtlaSilsevgili lama bende hep merak ediyorum baklavalık yufkalı böreği ama hiç denemedim dün yufka ekmek olur bilir misiniz ?işte ondan börek denemesi yaptım sonuç süperdi.baklavalık yufkayıda en kısa zamanda denemek istiyorum bakalım nasıl olacak.sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık.çok güzel görünüyor.sevgiler..
YanıtlaSilAcaba hazir baklava yufkasindan yapsam yine lezzetli olur mu?
YanıtlaSilDenemek lazim,ellerinize saglik...
Canım,kol böreği nefis görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.
YanıtlaSilSeni ve Zeynep'içok öptüm.
Sevgiler Denizli'den...
Cım cım Lamacım, gurbet ellerde biraz ucundan da olsa böyle tatları yakalayabilmene, tadabilmene gerçekten seviniyorum :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilLamacigim neden pudra sekeri var iyi kizarsin diyemi?Seker tadi gelmiyo degil mi?Saliya misafirlerim var deniycemde.
YanıtlaSilEllerine saglik.
Her ne kadar gurbette her seyi evde yapabilsekte cok sukur hani ben kendi adima diyorum soyle coluk cocuk disari ciktigimizda anneee aciktimmm diye bagirdiklarinda ellrine bir simit, bir borek, bir ekmek arasi ve ayran
verememenin acisini hep yasiyorum.
Sevgilerimle canim
Serpil, Oya, Mujde, Nese, Meltem, Hayat Abla, Seyma
YanıtlaSilcok tesekkurler ederim hepinize.
Yildiz
Ben de zaten hazir baklava yufkasidan yaptim. Zuhal Hanim da oyle yapmis.
Nesrin,
Evet uzeri iyi kizarsin diye puda sekeri eklenmis ama ben puda sekeri eklemey usendigim icin sadece yagli yumurta sarisi kullandim. Sonuc guzeldi, Misafirlerin tanidik mi;)
Zeynep buyuyunce ben de daha iyi hissederim heralde, buyu kucuk hepimiz icin zor.
Sevgiler
En çok hasretini çektiğim şeylerden biri de yufka. Burada sadece lavaş benzeri ama kayış gibi küçük pidecikler var. Onlarla yapmaya kalksam herhalde benimki böyle zarif görünmez, boruya benzer :( olsun, gördüm ya yemiş kadar oldum, eline sağlık!
YanıtlaSilcok guzel olmus canim
YanıtlaSilEllerine saglik
Sevgiler
Biz istanbuldayız ancak bu böreği bu saatte görünce ve hafif rejim olaylarına girmiş halde olduğumdan,senden daha çok hasret çekiyorum desem yalan olmaz.Nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilLamacim ellerine saglik. Blog ziyaretinden otesini de bekleriz. Sanal alemde ziyaretler kolay da, oturup karsilikli cay icip muhabbet etmenin yerini ne tutar?. Bekleriz buralara... Optum Zeynepcigi
YanıtlaSilellerine sağlık lamacım...
YanıtlaSilgüzel bir börek olmuş..
nefis görünüyor...
Çok leziz olmuştur mutlaka.elleirne sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilLama'cığım sen benden önce davrandın vallahi,gerçekten zuhal abla harika yapmış insanın iştahını kabartıyor.Seninkide çok güzel görünüyor,eline ve yüreğine sağlık....
YanıtlaSilharika görünüyor canım ellerine sağlık...
YanıtlaSillama cım, öncelıkle ellerıne sağlık dıyeyım... baklavalık yufka ıle annem bırkez baklava yapmıstı, bırdaha da asla eve sokmadı:( kayıs gıbı bırsey asla almam der durur :))
YanıtlaSilacmadakı tuz mıktarı fazla değıl hayatım.. cunku seker mıktarıda 1 cay bardağı:)) ılk basta her ıkısı de cokmus gıbı gelıyor ama ınan cok değıller.. o acmayı belkı bugune dek 50 kez yapmısımdır.. hıc sasmaz bır tarıf..
görusmek uzere
Lamacım annemin buzdolabında, son yaptığı tatlıdan kalan baklava yufkası durup duruyordu..Ben onları bir ele geçireyim de annemi bu leziz börekle şaşırtayım:).
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgileeer...
aslı
tek kelime ile nefis görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilBENDE ÇOK BEĞENEREK YAPARIM BAKLAVA YUFKASINDAN.
YanıtlaSilÇITIR ÇITIR ÜST KATLARINA BAYILIRIM.
ELİNE SAĞLIK LAMACIĞM.
ÇOKDA GÜZEL GÖRÜNÜYOR.
SEVGİLER.. İYİ PAZARLAR.
Lama hanim,
YanıtlaSilEllerinize saglik.
7 numara yufkalar daha kalin oluyor. Acaba 7 numarayla denesek, daha mi iyi olur?
Sevgiylen kalin!
of of offf.yok böle bişey..dellendim vallaha))dolapta konu mankeni misali bekleyen baklava yufkasına yol göründü)iki saate kadar yemessem beni kimsesizler mezarlıgında arasınlar)
YanıtlaSil