Bu tarifler sayesinde tamamen ev yapimi, dogal cheesecake / peykek ya da benzer tatlilar icin taban hazirlayabilirsiniz, ornegin, peypuding, limonlu pasta
- Peykek/ tabani: Cheesece/ pie crust:
1/3 kap seker
1 1/2 kap un
1/2 kap = 4 kasik yumusamis tereyagi
1 tane cirpilmis yumurta
1 1/2 kap un
1/2 kap = 4 kasik yumusamis tereyagi
1 tane cirpilmis yumurta
Hazirlanisi:
1. Firini 400F/ 200 C'ye isitin.10 inch= kelepceli kalibi, ya da benim gibi kelepceli kalibizniz yoksa uygun buyuklukte baska bir tepsiyi yaglayin.
2. Malzemeleri karistirin. Duzgun sekilde kaliba dokun , catal ile duzlestirin.3. 15 dakika pisirip uzerine peykek malzemelerini dokmeden once sogutun.
Oneriler/ Notlar
*Tabani buzdolabinda da bekletetip kullanabilirsiniz.. Yalniz firinda koymadan once normal sicakliga getirmek gerekli. Onceden hazirlamak icin ideal.
*Ya da cheesecake icin kullancaksaniz hic on pisirme yapmayabilirsiz, daha yumusak olacaktir.
*Tabani hazirlayip, iyice sararak saklayabilirsiniz.
*Mini, tek servislik cheesecake icin de kullanilabilir. Daha kisa surede pisecegini unutmayin.
*Kakaolu yapmak isterseniz, un miktarini ayni olcude azaltiniz.
- Bir tarif daha var dikkatimi ceken, yahoo'da gordum, esmer seker kullaniliyor, yumurtasiz
Malzemeler: 1 kap un, 5 kasik tereyagi ve 1/3 kap esmer seker.
yapilisi ustteki ile ayni.
yapilisi ustteki ile ayni.
ya da hic tabansiz cheesecake deneyebilirsiniz: tarifi burada, Allrecipes sitesinden Eric's Best New York Style Cheesecake
Teşekkürler doğal olması çok iyi.ellerinize sağlık..sevgiler:))
YanıtlaSilbunu öğrendiğim iyi oldu. Çok sağol. bende bloğuma beklerim.
YanıtlaSilGörüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
Lama'cim cok isime yarayacak thank you :)
YanıtlaSilnekadar güzel bir tarif ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilhdidem
www.hadisofraya.com
ay lamacıım çok severim..eskidende hiç sevmezdim..şimdi bayılıyorum peykeke...taban hamurunu denemek lazım....ben hep bisküvi ile yaptım..buda nefis görünüyo yani..elcezlerine sağlık:)
YanıtlaSil