15 Mayıs 2019 Çarşamba

Kadayif tarifi

Burma kadayifciyim ben esasında, normal kadayıfı sevmem ama bu tarif,  fikrimi değiştirmis olabilir...
Amerika'da , Antepli arkadaştan öğrendiğim  tarifi ile uyguladigim haliyle paylasiyorum. Amerikada, cani Turk kadayıfı isteyenler icin de kolaylık olsun.

Kadayif Malzemeleri:
1 paket dondurulmus kadayif : 453 gr
2 stick , 226 gram tereyagi , eritilmis
Arzuya gore :  arasina 1 bardak irice cekilmis ceviz, findik, fistik (biz hic kullanmiyoruz)

Serbeti
3 bardak su
2 bardak seker
Uzerine: findik fistik ...

Kadayifin hazirlanisi:
Firini 375 F / 175 C'de isitin
Dondurulmus kadayifi, buzluktan cikarip 1-2 sa cozulmeye birakin.
Teyeragini tavada eritin.
Eliniz ufalayip, tereyagi ile iyica karistirin.
Firin tepsisine dokup, yarisindan sonra ceviz/ fistik dokun.
Kalan kadayifi uzerien serip, alti duz bir tabak ile guzelce bastirin.
Firinda uzeri kizarincaya kadar ( dikkat edin kizarmasi hizli olabiliyor, 15 dakikadan sonra sikca kontrol edin) pisirin.
↳↳↳↳Citir bir kadayif olmasi icin, kadayif soguk, serbeti sicak kullanin.

Servis ederken uzerine fistik, ve varsa kaymak ya da dondurma  ile servis edin,
Afiyet olsun!
Iftar tatlilarinin basında gelen kadayıf 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)