18 Mayıs 2021 Salı

Çakma soğuk baklava

3 dakika tatlısını buyuk borcamda 5 dakika tatlısı olarak yorumlayıp,
Sütlü şerbet ile buluşturup
Rende çikolata ve kakao serperek, soğuk soğuk servis edince
gerçeken soğuk baklava edasıyla dimağımızda yer etti:)
Bayram tatlımız size de fikir olsun...



KEK MALZEMELERİ
  1. 5 adetyumurta
  2. 5 tepeleme yemek kaşığıtoz şeker
  3. 5 yemek kaşığısüt
  4. 5yemek kaşığısıvı yağ
  5. 5 tepeleme yemek kaşığıirmik
  6. 5 tepeleme yemek kaşığıun
  7. 2 paketkabartma tozu
  8. 1 kaşık limon suyu

    Serbet:

    1. 3 su bardağısüt (oda sıcaklığında)
    2. 1,5 su bardağıtoz şeker
  1. Derin bir kaba yumurtayı kırın ve üstüne  toz şekeri ekledikten sonra el çırpıcısı ile 1 dakika kadar çırpın.
  2. Üstüne; süt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra tekrar hızlıca çırpın
  3. Dibini hafifçe yağladığınız dikdörtgen bir borcama dökün.
  4. *Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
  5. *Kek pişerken şerbet için gerekli olan sütü bir kaba alıp, içine gerekli olan şekeri ekleyin ve şeker eriyene dek karıştırın.
  6. *Kek fırından çıkınca 5 dakika bekletin ve ardından hazırladığınız sütlü şerbeti üstüne dökün. Oda ısısında şerbeti tamamen çekene dek bekletin.
  7. *Kek şerbeti çektikten sonra, buzdolabına kaldırın ve minimum 2 saat beklettikten sonra, üstünü rende çikolata ve kakao ile süsleyip(elinizi korkak alıştırmayın), servis edin.
                 
 

2 yorum:

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)