Patlican mevsimi bitti bitiyor, denenesi bir zeytinyagli patlican yemegi... |
Amerikan mahsulleriyle: 3 patlican, 1 bas sarmisak (1 disi bir bas sarimsak kadardi masAllah! o yuzden kestim, butun koyamadim ), 2 kap kup kup dogranmis domates kullanarak hazirladim.
Munevver abla'nin usulu, tencerenin üzerine yağlı kağıt kapattim.
O'nun agzindan tarifimiz:
-1 kg. mümkünse küçük, ince patlıcan
-2-3 baş sarmısak
-1 çay b. zeytinyağ
-4-5 olgun domates
-1/2 limon suyu, tuz, şeker
Yapılışı:
-Öncelikle 3 baş sarmısak ayıklanıp, hazır edilir. Bu yemekte soğan yok. Soğansız zeytinyağlı olur mu, demeyin. Yerine geçecek bolca sarmısak var. (Sarmısaklar diş diş bırakılyor)
-Domatesler küçük küçük doğranır.
-Patlıcanlar tamamen soyulur. Bütün bırakılır.
-Yayvan bir tencerenin dibine önce domateslerin ve sarımsakların yarısı yerleştirilir.
-Üzerine patlıcanlar konur. Kalan domates ve sarmısaklar serpiştirilir.
-Limon suyu, z.yağ, tuz, şeker konur. ( Su yok!)
-Orta ateşte tencerenin kapağı pek açılmadan pişirilir.
Afiyet olsun!
Notlar:
Patlican kizartmadan da gaayet lezzetli oluyor, bilginize!
Arda ve Deniz'in annesi biber de kattigini soylemis, aklimizda bulunsun !
hafif ve pratik bir tarif olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerinize sağlık sarımsaklarda yemeğe ayrı tad katıyor afiyetler olsun hayırlı cumalar.
YanıtlaSilLama şefimiz patlıcanı sarımsaklamış yemiş,biz de öyle yesek :)
YanıtlaSilEllerine sağlık cancağızım,nefis sağlıklı ve lezzetli bir tarif olmuş..
Cuman mübarek,hakkında hayırlı olacak tüm duaların kabul olsun..
Gönül dolusu muhabbetle..
ellerine saglik Munevver ablanin. Patlicanin herseyini yerimmm
YanıtlaSilNe kadar kolay bir tarif. Bu kadar çok sarmısakla da tadı eminim güzel olmuştur zira bence sarmısaksız yemek olmaz. Ellerine sağlık. Hayırlı cumalar.
YanıtlaSilbu kadar sarımsak benim reflüyü ne yapar bilmiyorum ama evdekiler bayılır bu yemepe :D
YanıtlaSildenemek lazım :)
ellerine sağlık. Çok yaparım ben bunu. Ama içine bir de yeşil biber eklerim...
YanıtlaSilhem sarmısaklasak da yesek hem sarmısaklamasakda yesek:))
YanıtlaSilellerine sağlık Lamacığım:)
kızarmadan güzel oluyor mu merak ettim:)
Suzan,
YanıtlaSilGercektenn hafif ve pratik, tesekkurler
Xcelis,
Normalde pismis sarimsagin tadini, yemege verdigi aromayi svmiyorum ama bunu begendim:) Sanirim kavrulmadigi icin...
Zel,
Amin amin... Her zamanki gibi dilinden, klavyenden bal damliyor... Bu dualari esinlendigin bir yerler var mi canim, yoksa tamamem dogaclama mi?
Fransli Gelinim,
YanıtlaSilSen de bendensin, yasasin patlican!
Yer sofrasi sahibesi Semiha,
Bence sarimsaksiz yemek olur, hatta tercihim ama bu istisna oldu;)
Mubabbet sofrasi Reyyan,
Rahatsiz ediciligi yokru bu kadar cok sarimsagin ama sen kendini daha iyi bilirsin. Sonra kapima dayanaip "yaktin beni LM!" diye sikayet istemem :))
Bu arada yer sofrasi ve muhabbet sofrasi:
genelde pespese yorum birakiyorsunuz, ilk zamanlar sizi ayirt edemiyordum hatta:))
Ada ve Deniz'in annesi,
YanıtlaSilEminim biber de cok yakisiyordur! Oneri icin tesekkurler
Deniz, eski DG yeni DC;)
Yaziya da ekleyeyim,, herkesler gorsun duysun: kizartmadan da guzel oluyor!
Inanmayana , denemesi bedava!
Herkese hayirli cumalar arkadaslar,
Agia tadiniz, gonul neseniz yerinde olsun insallah
Senin patlıcanlı yumurtanı asla unutmuycam LaMa :) Şöyle bir yeni yazıma bak ve neden yoktum anla :) Öperim seniii.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler..
patlıcan gibisi var mı yaa....her yemeğe yakışır..her türlüsü güzel olur....ben tavuğu çok yakıştırırım patlıcana...sarımsaklı tam benlik olmuş bu yemek:))ellerine sağlık lamacım.
YanıtlaSilmmm ellerine sağlık canım yaaa.bayılırım patlıcanlı lezzetlere....
YanıtlaSil:)) tamamen içgüdüsel :)
YanıtlaSilBence insan bunu yemeye doyamaz :)ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilSevgili Lama,patlıcanın bu haline bayılırım, hatırlattığın için çok sağol kocaman sevgiler buralardan.. esenkalın.
YanıtlaSilYemede yat cinsinden, bayildim dogrusu!
YanıtlaSil