23 Nisan 2009 Perşembe
Fırına girmeyen Yulaflı çikolatalı kurabiye
Yulaf kayipti, bulundu bulunmadi derken sonunda tarifle karsinizdayim.
Fırına girmeden, hamur yogurma dedri olmadan, normal kurabiyenin hamurunu hazirladiginzi surede hazir kurabiyeler, ustelik un yok,yulafli saglikli! Kisitli surede tati birseler hazirlamak istediginizde ve firin calistirmak istenmeyen yaz gunlerinde de aklinizda bulunsun.Yalnzi berlitmek istedigim bir husus var Turkiye'deki yulaf ezmesi bu kurabiey icin tam uygun mu yuzde yzu emin degilim ama yuzde doksan sanirim :) Bnim kullandigim "instant oats" diye gecen yulaf turuydu.
Tarifi buradan aldim ama bire bir uygulamadim (ozellikle kaynadiktan sonra kronometereyi 1.45 'e kurun onerisine uymadim. O kadar dikkatli olsam bu dikkatimi yemeklre degil kimya deneylerine harcardim:) parantez icinde kendi kullandigim olculeri ve notlarimi belirtiyorum.
Hic tereyag kullanmadan yapilan bir tarif var , Amerikali blogcu arkadas cevap yazarsa onu da denemeyi dusunuyorum(sut mu sut tozumu kullanmis biraz karisik)
Malzemeler
-20 tane buyuk kurabiye cikiyor-
Yarim kap yani 1 cubuk tereyeagi
3 kap yulaf ezmesi
3 dolu kasik kakao (Ben 2 kullandim, kutunun sonuydu, yeni kutuyu acmaya usendim)
1/2 kap sut
2 kap seker ( bence azaltilabilir)
1/2 kap yer fistigi ezmesi (4 dolu kasik ekledim, yarim kap olmustur sanirim)
*Tavada tereyagini eritin; sut ,sekeri ilave edin.
*Kaynadiktan sonra surekli karistirarak bir dakika 45 saniye :) daha kaynatin.
*Ocagin altini kapatip yer fistigi ezmesini katin , eriyinceye kadar karistirin.
*Yulaflari ekleyip karistirin.
*Yagli kagit ya da aluminyum folyonun uzerine kasikla dokun. 20 dakika sogumasini bekleyip servis edebilirsiniz.
Cikolatali kurabiyelerin tadi gercekten guzel!
Denersenzi afiyet olsun,
Yulaf ezmesinin ne cok yarari varmis okumak isterseniz tiklayiniz.
Icindekileri sayalim:
cikolata,
Kakaolu tarifler,
Kurabiye,
Yenilik :P
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
tarifff nerde arkadaşımm:)
YanıtlaSilGERÇEKTEN ÇOK GÜZEL
YanıtlaSilÇOKTA LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER
Hamur işlerinde ölçü, biçki kullanmak zorunda olsak da yemeklerde bile gram gram sunulmuş tarifler görünce geriliyorum.Karışık tariflereyse hiç gelemiyorum.
YanıtlaSilMutlu günler dilerim.
Semra'cim
YanıtlaSilCok hizlisin o arada yorumu yazmissin, tarif huzurlarinizdadir komutanim:)
Taze Nane,
Tesekkurler
NarincE,
Gram olayi insani urkutuyor, hele de mutfak teraziniz yoksa.
Bu tarifte gramli olcu yok, karisik oldugunu da dusunmuyorum, umarim gerilime sebep olmamisizdir.
Ben de mutlu gunler dilerim
Yok yok hiç gerilmedim.Sizin kimyager olmadığınıza dair sözleriniz ve tarifin kolaylığı üst üste gelince döküldü ağzımdan, pardon tuşlardan. Aynı hisleri paylaştığımızı düşündüğümden yani.
YanıtlaSilBiraz gergin mi konuşmuşum ne? Yok vallahi öyle bir halim yoktu. Yine mutlu günler dileyeyim. Patavatsızım ben patavatsız.
Çok pratikmişş,yemesi de pratiktir hop hop gidiverir :) Ellerine sağlık..sevgilerr..
YanıtlaSilçok harika bir tarif sevgili Lama .muhakkak deneyeceğim. acaba 1/2 kap olan şeker değil de süt mü?
YanıtlaSilsevgiler...
narince,
YanıtlaSilEstagfirullah ya neden patavatsizlik olsun. Gerilim, yanlis anlama olmasin diye durumu duzelttik iste neguzel.
Bu arada ben gecekten kimyagerim ama bilgisayar basi deney yapanlardanim:)
Beruli,
Diger kurabiyelere nazaran cok hizli gitmiyorlar bence ki bu da iyi bir sey :) Kalorileri uzun vadede aliyoz yani :)
Pelin,
Cok tesekkurler uyarin icin, hemen duzelttim!
ay ne ozlemisim ya hadi ben gelemiyom sen ne hic ugramiyon bacim msndede gorene ask olsun zaten ozledim bea :D
YanıtlaSil