10 Ekim 2011 Pazartesi

Okuduklarim...


Hep yediklerimizden, midemizi doyuran tatlardan degil de ruhumuzu, beynimizi doyuranlardan bahsedelim degil mi?
Neler okuyorsunuz bu siralar? Siz de onerilerinizi , neler okuduklarinizi, okumak istediklerinizi paylasin yorumlarda olur mu? Olur, olur ;)


Iste Lama'nin son uc aydir (Ramazan'da kitap okumalarina ara verdigim icin 2 ay da diyebiliriz aslinda) okuduklarim..


*Turkiye'de iken bu sene(normale gore) cok alisveris yapamadim, kitaba da yansidi bu durum.  O yuzden Turkce kitap sıkıntısı cekiyorum, esin dostun kutuphanesine goz atma vakti geldi :)


  • Elif Safak, Bit Palas: daha once Ingilizce okumaya baslamistim (Universitenin kutuphanesinden almistim. Turk yazarlarin kitaplarini gormek cok guzel!), tembellik sagolsun cok okumamistim. Filmi hatta su aralar daha yaygin, dizisi cekilse hos olur gibime geldi. Her hane ayri alem, biraz Bizimkiler tarzi, asinayiz da, tutar bence. Demedi demeyin!
  • Iskender Pala, Sah ve Sultan : Yazar'in okudugum il kitabi. Muhtesem Yuzyil'i severek izleyenler, bu kitabi da severek okurlar bence... bol bol savas, kopan kelleler filan... Sonu etkileyici idi .
*Ve de kutuphane ganimetleri, Ingilizce kitaplar. Hem universitenin kutuphanesinden odunc alip okuduklarim hem de, halk kutuphanesinde indirimli kitap satisi yapildiginda aldiklarim.  Yeni kitaplar bile 2 dolara satilinca, kendimi tutamamis, internette kitap hakkinda biaz yorum okuduktan sonra, ne bulduysam almistim! Biri haric fena da degildi!
  • Elif Safak, The Gaze: Mahrem kitabinin Ingilizcesi, (ceviri Brendan Freely)  Daha once yapamadigimi yapmak icindi bu girisim sanirim. Haftada iki kitap rutinimi, iki haftada bir kitaba indirdi... Zar zor,ite kaka okudum tabiri caizse. Itiraf da ediyorum, bol bol atlayarak okudum ki normalde tarzim degildir.  Ya satir satir okurum kitabi ya da tamamen birakirim.
  • Harry I. Freund ,Love with noodles : 65 yasindaki bir beyin ilk (ve sanirim son) kitabi.  60 yasinda esini 2 sene once kaybetmis sadik bir esin "tekrar hayata donmesi!" isleniyor. Gereksiz bir kitapti, kitabin da sadece dis kabi gorunuyor fotografta, kendisi yok cunku, gittigim bir kahvecinin kitapligina hediye ettim :) 
  • Suzanne Woods Fisher (NY times best seller) The Search. Amislerin hayatindan bir kesit diyebilirim. 
  •  Debbie Macomber (NY times best seller) Summer on Blossom StreetBurcu'nun "Kucuk Mucizeler Dukkani"ni onerdigini gorunce ayni seriden (bu sonuncusu galiba) bu kitabi okudum. Turkce'ye henuz cevrilmemis sanirim.Polyanna'nin Seattle subesi ama o kadar olumlu gelisiyor ki hersey, "yok artik!" demekten kendimi alamadim. Kucuk bir yun dukkaninin sahibi ve etrafindakileri anlatiyor. New York's Best Seller kitaplar, en fazla lise seviyesinde bunu tekrar anlamis bulunuyorum. Insani yormadan kolay okunuyor, pisman degilim ama cok pembe iste...                                                                  
  • Harlan Coben (NY times best seller) Live Wire: (Turkce'ye cevrilmemis sanirim ama yazarin diger kitaplarini IDEFIX'te gordum. Yine okumayi dusunuyorum. Yer alti dunyasi, unluler-zenginler dunyasi vs  ilgincti. Polat Alemdar tipi bir karakter de var kitapta, meraklisinin bilgisine!
Iyi okumalar !

15 yorum:

  1. :) Elif safagi sevmiyorum Lama'cim, Turkce kitap konusunda haklisin ben Tr'deyken okuyorum cogunlukla, Debbie hayallerimi yiktin, lise seviyesi demek :) olsun bu aralar o tarz kitaba ihtiyacim var, okuduklarimdan sonra :)

    YanıtlaSil
  2. sevmedim ben bunları.

    son şık polat adını duyunca acaba kanıtımsı bişiler olabilir mi içinde:)

    kitap okumaya dönmem lazım benim üf.

    YanıtlaSil
  3. ay asıl diyceğimi unuttum. muhteşem yy.izlemem izletmem ama o filmde savaşmı var allasen :)

    YanıtlaSil
  4. Seyma'cim,
    hayallerin yikilmasin! Benim de ihtiyacim vardi, kafa yormayan, rahat okunan bir kitaba, iyi geldi aslinda, hemen de bitirince sevindirik oldum:) Sen de okuyunca keyif alirsin bence

    PP,
    diziyi izlemedigin icin tam bilemiyorum ama surdan burdan okudugum kadariyla var bir seyler.


    haydi herkes kitap basina!

    YanıtlaSil
  5. şah sultan favorim o kitapların içinde.ben de sana bir kitap önerim o halde steve hamiltondan the look artisti ve aklından bir sayı tut john vernon'u tavsiye edebilirim.ha bir de elif şafağın okumaya doyamadığım aşk'ı.tabii okumadıysan...

    YanıtlaSil
  6. Ask'i ilk ciktigi zaman Turkiye'de oldugum icin hemen okumustum, burda da bircok arkadasin okumasina vesile oldum.
    Kitap onerileri icin tesekkurler Funda!

    YanıtlaSil
  7. bende iskender pala,katrei matem,i okuyorum lamacım şu an...
    o kıymetli görüşlerini bekliyoruz kitaplara dair her zaman:)
    şah ve sultan beklemede...
    okunacak tez zamanda kısmetse...
    okumalarımız daim olsun ...
    gönül dolusu sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  8. katre-i matem'i okuyorum şimdi.
    biraz sıkıldım ama heee:)

    bin muhteşem güneş ve uçurtma avcısı nı şiddetle tavsye ederim.

    YanıtlaSil
  9. Aysegul,
    kiymetli goruslerimin kiymetini takdir ettign icin seni cok takdir ettim;)

    Reyyan,
    Karsimizda Khaled Hosseini hayrani duruyor galiba:)

    YanıtlaSil
  10. Şah&Sultan... ne kitaptı...

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler Lamacığımmm..okumaya devam :)

    YanıtlaSil
  11. Elif Şafağın Mahrem isimli kitabını okumadım ama Bit Palas keyifli bir kitaptı
    bu aralar NLP ile ilgili kitaplar okuyorum sana Ayşe Kulnin Hayatve Hüzün isimli kitaplarını tavsiye ederim,NLP içinse Nil Gün'ün kitaplarını tavsiye edebilirim birde okumadıysan mutlaka bir Ahmet Ümit kitabı oku derim polisiye ama öyle bir yazıyor ki hep ters köşeye yatırıyor onun yüzünden kaç gece uykusuz kaldım:)

    YanıtlaSil
  12. sevgili LM,
    kültürümüzün ufkunu genişlettin..
    biiz aydınlattın bilgilendirdin:)
    harika oldu bu;)
    elif şafak okumak istediğim yazarlardan..
    bende dönmeliyimm..
    okumaya yani:))

    YanıtlaSil
  13. Yesil kek tarifi ararken geldim buraya, kitaplari gordum. Son kitap haric, hic birini onermiyorsunuz galiba :) Gonlunuze gore kitaplar bulursunuz umarim.

    YanıtlaSil
  14. Lama, zihnimden gecen konuları post yapıyorsun! Korkmaya basladim ciddi ciddi:)

    YanıtlaSil
  15. Askolsun yaw, benden korkulur mu ,iyi hatta cok iyiyim ben :)
    e sen ne okuyorsun bu aralar?

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)