11 Ekim 2011 Salı

Sarimsakli balik ve menu

                                       
Yine kolay bir firinda balik tarifi, sarimsakli balik, yaninda patlicanli pilav ve kurutulmus domates salatasi ile aksam yemegi menumuz...
1 kilo balik icin 1 limon suyu, 2 dis rendelenmis sarimsak, 4 kasik zeytinyagi diyebilirim.
Vaktiniz varsa onceden zeytinyagi, limon suyu ve sarimsakli karisimda bekletebilirsiniz.
Benim yine vaktim olmadigi bir zamanda aksam yemegi icin hazirladigimdan (balik kurtaricim, hem cabuk, hem saglikli hem leziz hem de ailecek herkesin ortak paydasi !) hemencecik karistirip firinda pisirdim.
Sarimsaklar kizarinca olusan o goruntu de hosuma gitti.

Baligin eslikcilerinin detaylari insAllah-u Teala baska bir yazida, cok yazasim yok simdi ,kusura bakilmaz!

18 yorum:

  1. Sarımsağı ne çok severim ancak eşim çok sıcak bakmadığından pek çok tüketemiyorum :(
    Sarımsaklar ne güzel kızarmış nefis gözüküyor,denemek isterim,bir tatil günü inşAllah :)
    Ben şöyle yapıyorum Lamacım: Sarımsakları bütün bütün pişiriyorum balığın içinde veya kenarında:) Ama rendelenmişi daha aromatik olsa gerek:)
    Şifa olsun canım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. lamacımm,afiyet bal olsun kuzumm:))
    yine fleto balıkk...
    ne ki bu balığın cinsi...
    löp löp ett :)))
    tamm kuzucuklarımın ağzına layıkk..
    kendim için sormuyorum inan ki;)
    herşey onlar için:))
    ellerine sağlık lama hanım efendi:)
    gönülden dökülen buram buram kekik kokulu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. sevgili LM,
    dün akşam fırında pişmiş domatesli hamsileri yuvarlayan ben bu balıkları görünce hala balığa doymadığımı anlamış bulunmaktayım ..
    ellerine sağlık olsun ..
    lâkin niyeyse balık olunca ben yanında bitek ekmek yiyorum:))
    bir de niye ben sana mektup havasında yorum yazıyorum???

    YanıtlaSil
  4. cevap ben de bilmiyorum..
    içimden geldiği gibi davranıyorum :))

    YanıtlaSil
  5. hımmm valla daha ne olsun davet menüsü oluşturacak lezzet ve götüntü:) ellerinize sağlık
    sevgiler
    seval

    YanıtlaSil
  6. Merrhaba Kizlar,
    sabah kalktim baktim bir suru yeni yorum gelmis, aaa o da ne! Yeni yazi yayinlanmis! Otomatik ayarlamis unutmusum! Allah'tan yazi tammis, bazen eksik oldugu halde tarihini ayarliyorum da...
    dalgin LM, kusura bakilmaz;)

    YanıtlaSil
  7. Lamacığım bende çok severim balıkta sarımsakları ama bizimkiler bi burun kıvırmasa daha çok sevineceğim.bugün işyerinde telefonda postunu okudum ve canım nasıl balık çekti anlatamam.Gelirken istavrit aldım tazesinden,kulaklarını çınlatarak yeriz artık:))

    YanıtlaSil
  8. Lamacığım bende çok severim balıkta sarımsakları ama bizimkiler bi burun kıvırmasa daha çok sevineceğim.bugün işyerinde telefonda postunu okudum ve canım nasıl balık çekti anlatamam.Gelirken istavrit aldım tazesinden,kulaklarını çınlatarak yeriz artık:))

    YanıtlaSil
  9. Lamacığımmm,sarımsak şifadır yahu sevilmez mi :) ellerine sağlık.ne de nefisssss olmuştur.


    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. ben bunu sadece çupra yaparken kullanırım diğer balıklarla da denicem ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Balığa hayır diyemem ve nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Lama,
    Balık sevene güzel bir tarif, ben yanında ki salata ve nefis pilavı alayım, ellerine sağlık.
    Balık tarifini eşime pişirdiğim balıklarda uygularım artık : )

    YanıtlaSil
  13. guzel gorunuyor! bir kere sarimsakli balik yapmistim da firinda, kokusu kac gun gecmemisti:(
    bir de baligin yaninda pilav mi yiyorsunuz??
    gecenki kitap yazina da bir yorum yazmistim ama gpnderemedim sanirim, ya da yayinlamafin mi naaaptin?
    bi de bi deee, pazar ordayim ins! ama yol gozumde nasil buyuyor...

    YanıtlaSil
  14. Baligin yanina pilav yiyen pek yok galiba :)
    Ama eminim tek degilimdir. Degilim degil mi???

    YanıtlaSil
  15. geçen hafta fırın poşetine koymuştum balığı aklıma sarmısak geldi ama balıkla nasıl olur ki? dedim vazgeçmiştim...demek ki oluyormuş bi dahakine denemelii... balıkla pilavı da biraz düşüneyim ben;))) eline sağlık tabak çok şık görünüyor...

    YanıtlaSil
  16. Balik deyince akan sular durur bende, cok severim firinda hic denemedim, hep tavada kizartip yerim. Bu tabakta feci leziz gözüküyor, elinize saglik.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Soru uzerine:
    Bu balik tilapia, yani tatlis u cipurasi, dondurulmus kullanmsitim.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba. Balığı ben kızartma da yapsam fırına da versem, içine sarımsak soğan gibi hiçbir ek malzeme katmıyorum. Bu kez ilk defa tarifinizi deneyeceğim. Balık gibisi yok :)

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)