29 Nisan 2007 Pazar

Guzel bir Pazar gezisi ve tarifimiz....


Guzel bir pazartesi gununden sevgiler sunarak merhaba diyoruz efendim:)
Gecen hafta ici hava yagmurlu, bozuk idi ama hafta sonu gulen yuzunu gosterdi bizlere. Nehir kenari ve sehir merkezi -downtown'un anlaminin bu oldugunu bilmiyordum, hala da icime cok sinmedi :) - gezilerimiz devam etti.
Gormekte oldugunuz canladirma gemi Christopher Columbus'un 1492'de Ispanya'dan Amerika'ya geldigi Santa Maria imis, dunyanin en otantik, gercegine yakin hazirlanmis maket gemilerden biriymismis... Oyle yaziyordu, onlarin yalancisiyim :)
Geminin ici de gezilebiliyor. Pazar saat 6'ya kadar acikmis biz zaten 5'i gece evden ayrilmistik, baska sefere artik:)
Bu da sehir merkezinden oyle bir goruntu... Gorulen nehir bizim evin kenarindan suzulen suyu teertemiz ,mavi mavi masmavi Scioto Nehri :p

Veee laleler... Daha once de soylemistim Turkiye'de lale devri yasayan sehirler gibi oldu bizim sehir de:)
Bir haftada solmus cogu cicekler:( Boyunlarini bukmusler, renkleri gitmis... Ama yine de insanin icini aciyorlar, ohh miss gibi :)

Iste boyle.. Degisiklik olsun diye paylasayim dedim, malum Lama sadece mutfakta degil orada, burada ve hatta surada :P Son sozlerimi soylemeden mutfaga da ugrayacagiz ama:)

Sakatat sevmeyenler uzak dursun demekte fayda var saniyorum cunku Lama Etkinligimizdeki Iskembe Kavurmasinin tarifi geliyor :) Ben sahsen her turlu sakatati cok severim, ciger -kan yapar-, yurek, hele hele dil eti .. Iykk, demeyin aaaa, askolsun...

Bu iskembe de evet, degisik bir yemek oldu ama sadece corbasi olmaz ki arkadaslar, boyle de deneyin :) Farkli seyler denemek konusunda annem Emine Sultan'a cektigimi anlamis bulunuyorsunuz sanirim ;)

Icindekiler :
Sigir iskembesi, maydanoz, yesil sogan, arzuya gore baharatlar vs..
Hazirlanisi:
Guzelce yikanmis iskembeyi guzelce hasladiktan sonra, suyunu suzunuz.
Kendi yagiyla tavada kavurduktan sonra, taze soganlari ekleyiniz.
Ocaktan almaya yakin maydanozlari da serpin.

Esen kalin sevgili seyircilerim ;)

32 yorum:

  1. Lama'cııım :)
    işkembeyi çok severim ve hemen hemen sakatatların çoğunu da severim...işkembenin kavurmasını hiç denememiştim...iyi fikir ;) bir ara denemek isterim...özellikle ekmek arasında nefis olur diye düşündüm...ellerine sağlık arkadaşım

    öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ohioooo! Canım tam tepemdesin..Haritadan baktım da şimdi :) Çok beğendim sizin oraları da..Canim resimler ve geziniz pek güzel, eh bu turistlerinde bir geçmişciği var değil mi? Bizim ki yaninda onlarin ki geçmişcik olur ancak..
    Lama'cim, ne zaman puanlari alacağız ve o puanlar bizim ne işimize yarayacak, merakla bekliyorum..
    Bu arada canım garip bir hisse kapıldım, sana portakal ağacı etkinliği gelince Sakatat etkinliği yapmayacaksın değil mi? Aman gözüm sakın haaa..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. iskembe hic aklima gelmemisti dogrusu :P yine de puan verdigine sevindim :))

    bu yer bi yerlerden tanidik geliyor gibi sanki ;) sanki .. sanki .. dilimin ucunda :P

    YanıtlaSil
  4. Hocam pek guzelmis bu laleler. Istanbul'da bilmem kac milyon tane ekmisler bu sene. Biz ancak internet haberlerinden takip edebiliyoruz :( Sen Ist.u aramazsin artik dermisim :P Guzel gezi olmus vesselam, devamini bekleriz... Sakatat olayina hic girmiyorum farkindaysan :P Operim...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Lama,
    Ne guzelmis sizin oralarda, cok begendim. Iyi haftalar ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. sevgili beni pek sasirtan lama:)yahu dil,beyin okurken eridim..once guzel guzel anlatinca dedim zaten bunun pesine bisey gelir:)Sehir merkezide pek bir guzel,keske gelsemde gezsek..

    YanıtlaSil
  7. Yahu Lama'cigim, once bir sehrin ismin yazsaydin ya:)) Hala neresidir burasi anlayabilmis degilim:)) Yoksa puanli sorusu mu var:))

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Lama'cığım bende işkembeyi çok severim mutlaka denemeliym. Resimlerde bir harika. Ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ben de severim iskembeyi ama sakatat konusunda henuz kafa, paca ve dil olayina giremedik, ama kalp ciger gibi onemli organlari kabullendik kucukten...guzel bir tarif insallah birisi bana iskembeleri yikar ve tmeizlerse (mesela esim) yapabilirim ins.
    zeynep

    YanıtlaSil
  10. Bende sakatatları seven tek bayanın kendim olduğumu sanırdım utana sıkıla derdim "işkembe severim, kokoreçde evet paçada yerim" neyse yanlız değilmişim. Bu işe en çokda eşler sevinir değil mi :) yem yiyen hem yapan bir eş.. İnşallah tarfini deneyeceğim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili lama, ne güzel resimler, seninle gezmek isterdim. Gerçi ben hasretten Türkiye dışındaki hiçbirşeyden zevk almamaya başladım.

    Sana atlaya zıplaya geziler diliyorum. :)

    YanıtlaSil
  12. sakadatla benimde aram yok.Hİç yemedim daha :).
    Ama resimlere bayıldım.SAnki sizinle birlikte bizde gezdik.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. Lama.sakatatı helede işkembeyi okuyunca aman ha dedim.Mause u yavaş yavaş aşagı çekmeye başladım çünkü resim varsa bakmayacaktım:)ee napıyım karaciger dışında sakatat sevmeyen biri için hoş olmazdı sanırım.Neyseki bunu bizle paylaşmamışsın :)

    YanıtlaSil
  14. Lama'cığım,buralar pek şenlik olmuş, içimiz açıldı..(Önceden de açılıyordu tatlım sakın yanlış anlama..))))
    Şimdi laleler,nehir ve binaların görüntüsü ayrı bir güzellik katmış.Fakat senin güzelliğin hepsinin üzerinde tatlım..Sen hepimizin tatlılar tatlısı Lama'sısın..

    Gelelim sakatatlara;işkembe severim,kokoreç severim hepsi bu kadar tatlım..

    115 puanlık sorunun yanıtı ise işkembe kavurmasına benziyor.Neli dersen? 1-taze soğan'lı
    2- Ispanak'lı
    3- pazı'lı olabilir diyorum..

    Sana tavsiyem birde işkembe graten yapsana pek güzel olur.

    Sevgiyle kucaklayıp öpüyorum seni canım..Herşey gönlünce olsun..

    Gül/d.tadı

    YanıtlaSil
  15. yeni image'ın ise çok şık olmuş canım..Diğer posta unutmuşum yazmayı..Sevgiler

    Gül/d.tadı

    YanıtlaSil
  16. Lamacım merhaba gördüğün güzellikleri paylaşman çok güzel sayende bizlerde görmediğimiz güzellikleri görüyoruz:) gelelim işkembeye ıykk demek zorundayım çünkü ben hiç bir sakatatı yiyemem :( pasta tarifimde ufak bir kelime hatası olmuş canım hemen düzeltme yaptım :) teşekkürler dikkatli arkadaşım.sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Hepinize yorumlariniz icin tesekkur ediyor ve bugunun bana getirdiklerini paylasmak istiyorum...

    Sabah universiteden bir arkadasimin nişanlandigini ogrendim, oglen de buradaki en eski arkadasimin dogum yaptigini... Az once de bir arkadasimin doktora tezini sunup resmen doktor oldugunu :)
    Ne bereketli bir gunmus 1 mayis...

    Nice guzel haberler bekliyorum senden hepimiz, ulkemiz, tum gezegenimiz icin ;)

    YanıtlaSil
  18. Lamacığım ne güzel huzurlu bir haftasonu olmuş.:)
    İstanbul'daki lalelerimiz daha güzel ama. Kıskandırayım biraz seni.
    Yemek de oldukça yaratıcı olmuş. Annenin ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Valla pişirsem eşim yerde ben buna dokunamam bile :( Tavuğa bile dokunamayan kadın buna nasıl dokunsun? Hıı evde kim mi yıkayıp temizliyor et ürünlerini tabii ki eşim bende dokunmadan pişiriyorum :D Öptüm lamam ..

    YanıtlaSil
  20. Lama ne güzel ve renkli fotoğraflar eklemişsin :)Bahar oaralara da geldi demek :)bu bahar İstanbul2da 8 milyon lale açtı.Her yer rengarenkti.Laleleri görmek için hep onların olduğu yolları kullanıyorum,zaten çok yakınımızda bile var... selamlar canım...

    YanıtlaSil
  21. yasasin iskembe kardesiligiiiii :)) bayilirimm....
    olsa da yesek...bunu da deniycem degisik..bu arada gemi muhtsem gorunuyoo yaa..ne kadar guzel renkleri,asaleti..bayildim..

    YanıtlaSil
  22. Lama hanımcığım merhabalar. Benim pek aram yoktur sakatatla. Çocukken bayıla bayıla yerdik ama. Beyin bile yemiştim. Şimdi nasıl yemişim diyorum. Ama şimdi ben de Utkuya beyin yedirmek istiyorum nasıl olacak bilmiyorum. İlginçtir çiğer kebabı yiyemem, ama kavurmasını bol piyaz ile yerim. Ama iş yerinde yapılan ciğer kavurmayı et kavurmaya değişmem. Öyle nefis oluyor ki anlatamam.
    1 Mayısta da güzel haberler almşsın, e gün güzel başlayınca öyle de devam ediyor galiba.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  23. Lmamacım negüzel bir pazar geçirmişsiniz.Allah mutluluğunuzu daim etsin.İşkembeyede bayılırım bu arada ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Lama sizin oralar ne güzel yerlermiş öyle maşallah. Birgün gezip görmeyi çok isterim de daha bi Hatay'a gidemedik yahu :)

    işkembeyi okudum ama hiç yapmayacağım bir yemek olarak beynimin köşesine not aldım :P (senin tersine sakatatı yememekle birlikte kokusuna dahi dayanamıyorum da)

    YanıtlaSil
  25. ciyer gilleri sevsemde işkembeye yaklaşamam,evdekileride yaklaştırmam...
    ama resimler harika ötesiydi çok beyendim güzel haber almak gibisi varmı...şöylebir dediğin manzarayı şekerim biz filmlerde görüyoruz , çekseydin bir iki tane havalı gökdelen resmi, ben sokak resmini tercih ederim şahsen hani öyle bir köşe başı , caddenin ortası hayat akarken mesela.. ama sen lamasın dersenki bulduğunu gör umduğunu değil haşa sen ne dersen odur

    YanıtlaSil
  26. Arkadaslar...
    Ay ne guzel bir yermis dediniz ya uzulsem mi sevinsem mi blemedim :))
    Cunkuuuuu
    Yasamak icin rahat oldugunu dusunsem de guzel bir sehir oldugunu dusunmuyorum Columbus'un... Ama simdi resimleri gorduk begendik diyorsunuz, bana laf dusmez :P

    Firsat olsa hepinizi agirlasam... Samimi soyluyorum atlayin gelin ;)
    Iskembe yedirmeyecegim korkmayin :)

    Gorusmek uzere diliyorum, yogun hem de cook yogun bir gun beni bekliyor, ayrintilari yeni bir yaziyla paylasabilirim insallah,
    Sevgileeerr

    YanıtlaSil
  27. Lamam,
    Yogun hemde cok yogun gununu kolay ve bereketli gecirirsin ins.Resimler super:)

    YanıtlaSil
  28. Yani Christopher'ın gemiyi de gördük sayen de;)Nehriniz de pek bir temiz pek bir pakmış imrendik...
    Oralar da nehirlere şöyle allangirli atıklar boşaltılmıyor mu?Ayy bu yabancı millet insanı pratiklik diye birşey bilmiyor galiba;)Gelip bir baksınlar bakalım bizimkiler bu işleri nasıl hallediyor:(
    Sakatat işi benim için biraz sakat bir durum:(Efendimmm,sevenlere afiyetler olsunnn;)

    YanıtlaSil
  29. Merhaba, resimler çok güzeller. Lalelere bayıldım. Evet burda da çoklar ama bunlar çok güzel çıkmışlar. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  30. canimcim
    cok super bir konuya deginmissin yemek derslerinden bahsederek
    yaz icin super bir aktivite herkeslerin tatile gittigi ama senin okulda olman gerektigi bir zaman arkadaslarla yemek yaparak vakit gecirebiliriz sanirim aklimizda bulunsun

    YanıtlaSil
  31. Umran Abla,
    Cok tesekkur ederim, fena gecmedi gunum:)

    Hulya,
    haklisin bu adamlara medeniyet ogretmek lazim biraz hehe :))

    SAhra,
    Begenmene cok sevindim,
    Sevgiler

    Anonim,
    Kusura bakma tanimadigim kisilerle yemek yapmam, annem kizar...

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)