15 Mayıs 2008 Perşembe

Neler Oluyor (Bana) ???


Bu yazi "son gunlerde neler oldu?" ve dahasi "bana neler oluyor?" sorularina cevap vermek uzere kaleme alinmistir...

Bu aralar bende bir ... birsey var ama adini koyamadim. Dalginlik mi, becerisizlik mi, kismetsizlik mi bilemedim. Hormonlardan dolayi galiba:)
Yazin insanlar geziye, tatile cikiyor malum, biz de kisa sure sonra ayriliyoruz; birkac es dost davet edeyim diyorum ama sonuc felaket oluyor genelde :( Bir kac ornek mi?

Gecen seferki guzel kahvaltiya iade-i davet . Kiymali borek ve firinda hafif hafif kabak mucver vaadim var:) Aksamdan bir tek tatli hazir... Sabah uyuyakalayim mi! Mutfaga girdim saat 9.28, tam o anda telefon caldi. Biz yoldayiz geliyoruz! Normalde 10 gibi cikacaklardi evden, yarim saat de ordan kaybettim uhu uhu:(( Ne yapacagim ben! Kabaklar rendelenmis hazirdi, aceleyle onlari tavada yapayim dedim elime yuzume bulasti (tadi fena degi tamam ama!) Buzlukta hazir bulunan parata ve tortilladan gozleme soframizda yer alabildi ancak...
Gelenler yabanci degil ama yine de mahcup oldum yani. Ee tabi biraz da sakayla karisik laf yedim: Kasari, salami kurdanla susleyecegine, yiyecek birseyler hazirlasaydin :)) diyenler oldu... Icerikten kaybettik belki goruntuden kazanayim .. Yani Malkoc (yukaridaki fotografi kendisi cekmistir) , o kadar emek verdim ,bloguma logo yaptirdim sana, bana bi kurus bile odemedin bir de yemek istiyorsun benden :))) Hehe, az yemek iyidir, hepimizin kilo fazlasi var :) Hem misafir umdugunu degil, buldugunu yer, hem masa cok kucuk, fazla cesit olsa sigmazdi ki, bu da Azra'nin sucu :)
Gordugunuz gibi cok mahcup olmusum...

Simdi baska bir ornege goz atalim isterseniz:
Yemege misafir var, corba yapmisim .Yesil mercimek corbasi. Ilk kez yapmisim, onlar da ben de ilk kez yiyecegiz. Ama corbanin adi yanlis konmus! Yesil mercimek corbasi degil, mercimekli tuz corbasi! Bu kadar mi tuzlu olur, nasil basardim acaba! Vefakar , cefakar Turk kadinlari yarisina kadar ictik ama erkekler dogrudan ana yemege gectiler. Esim "Tamam normalde yapiyorsun, bana yediriyorsun ama bari misafirlere yapma" dedi. Bilerek mi yaptim ya!!!! (Corbaya ne oldugunu merak ediyosaniz :Ertesi gun su ekleyerek, yogurt katarak kurtarmaya calistim ama hala tuzluydu!)
***


Son gunlerdeki baska bir etkinlikte de universitemiz, Salih Memecan, Zeytin ve Limon'u agirladi... Zeynep de vardi izleyiciler arasinda. Salonun en arkasinda uslu uslu oturdu (sesi cikacak gibi olunca babasiyla disariya cikti) ve sonunda sanatcimizla hatira fotografi cektirdi.
Video'da Zeynep'in ufak bir agusunu duyabilirsiniz ;) (15.saniye :P)

27 yorum:

  1. merhaba,
    merak etmeyin tek size deyil boyle aksilikler elimde bir tarif vardir ha derim deneyim super olmustur gelki evime misafirim gelecegi vakit bunu denemistim dur yapiyim desem felaket olur artik ne hazirliyacagim sasirim yazinizi okurken sanki beni anlatiyormusunuz gibi geldi:)))
    sevgilerimle sevval

    YanıtlaSil
  2. merhaba Lamacim... Olur öyle ya.. Ben de yeni evlendiğimde müdürüm ve iş arkadaşlarım gelecekti. 4 çeşit var kafamda. Ama hepsi ya hepsi rezalet olmuştu. Bu kadarmı olur dedim kendi kendime. Sonra sabaha kadar ikinci bir dört çeşit daha yapmıştım. İnsanın şaşkın ve dağınık olduğu dönemler oluyor. Üzülme bizim Lama maharetlidir biz biliriz. Kermesiniz de güzel olmuş. Yanlız hepsini anladım da. kadayıfı nereden buldunuz?

    YanıtlaSil
  3. ahahahaha tam bir macera neyse bence süper olmuş herşey elciklerine sağlık..sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. Ohş lama yazıyı bırak fotolara bak.
    Tam öğle üzeri of of offf ki ne off:)

    YanıtlaSil
  5. Bana da oluyor böyle aksilikler
    Tam misafir gelecek kremanın kıvamı tutmamış kurabiye yayılmış vs.
    Bir de sevgili misafirler lütfen vaktinden erken gelmeyin...
    Son anda yapılması gereken işler,sıcak sıcak olsun diye fırına verilmeyi bekleyen börek son anda hazırlanacak salata elim ayağım birbirine karışıyorken mutfak henüz toparlanmadan erken gelecek konuklar benim fobimdir.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Gülümseyerek okudum,mutfakta bazen aksilikler hiç bitmiyor fotoğraflar harika,şimdi hemen videoyu izliyorum...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. izleyemedim ama yine dönüp bakacağım:)) yılmadım...

    YanıtlaSil
  8. ahhh ahhh , one tuzlu mercimekti o oyle hehe:)) canim benim olar ole aksilikler , onemli olan arkadasinla kuru ekmek ikram edebilmektir.. bu samimiyet olduktan sonra salami kurdanlamissin , kurdanlamamissin ne onemi var ..kocaman opuyorum ,, bir ara yesil mercimek corbasini az tuzlu yapta gercek tadina varalim eheh mucuks , hemde kuccak dolusu

    YanıtlaSil
  9. canimcigim olar ole seyler herkesin basina geliyor maksat muhabbet gonullerde bil olsun basarilar

    YanıtlaSil
  10. günaydın ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor güzel haftalar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. sevgili lama bilmiyorum belki cok cok yeni olmamdamdır bende gecen en basit sey olan bi pancake yapamadım:( bi görsen delik deşik ve yapış yapış oldu.yedi kardeslerim ama bidaha yapmasam daha i olur gibiydi:)
    bazen şaftım kaydı derler ya yemeklerinde şaftını kaydırıyoruz:)
    e napalım böle hayat bi yanlışı bi dogrusu yuvarlanıp gidioz:)
    bu arada uzakta olman hiç sorun deil ben seni yanımda gibi hissettim bilesin:)eğlenceli bi blogu ver yeni müdavimin oluverdim birden:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Lamacığım bazen bana da olur.En iyi yaptığım şeyler bile felaketle sonuçlanır.Can sağlığı olsun.Senin şimdi bahanen var zeynep durmadı dersin olur biter..:)))sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. lamacım yazını tebessumle okudum:))))yenı anne oldugum zamanlar hoş hala oluyorya neyse ! benımde başıma gelırdı boyle seyler..
    yenı bır hayat katıldı aranıza buna uyum saglamak zor oluyor lamacım tecrubeyle sabıttır...

    ellerıne saglık bebısı op benım ıcın..kendını fazla yorma sofra hazırlıcam dıye..yegenımıze ıyıbak yeter...
    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  14. Ne yaparsin oluyor iste böyle seyler.....Hepimizin basina gelmistir.....Yine de kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  15. Ayyy canim arkadasim benim ya. Ama bende az azar yemedim senden o gunu hem telefonda hemde evde azicik erken geldik diyee:)). Sen ne dersen de sayende cok guzel bir sofra ve muhabbeti paylastik. Ben o gunumuzu hicbirseyciklere degismem. Bak yine olsa yine azcik erken gelirim. Benim oglan Zeynep'in salincagina nasil sigabildi oda ayri konu :).

    Hem artik gecen Cumartesiden sonra odesmis olduk fazlasiyla. Arda'nin uykusu ugruna ailecek yaptiniz jesti unutamam.Istersen o maceramizdan kisacik bi bahset :). Seni ve guzel kokulu bebegini cok cok opuyorum.

    Ayy..son bi not..Bana ve Malkoc hanima olan kiymali borek borcunuda gecen cumartesi odedigin icin tesekkurler. Pekte leziz olmustu.

    Hep boyle guzel gunlerde, sofralarda bulusmak dilegiyle.

    YanıtlaSil
  16. Hadi bakalim,
    Yorumlara cevap yazalim :)

    Sevval,
    Haklisin bir cok isnain basian gelir ve geliyor boyel durumlar. Ama yine de daha dikkatli,planli programli olmam lazim :)

    Beticim,
    Markasini unutum ama bir Turk firmasi getiriyor, baklava filan da var. Birsey ogluydu galiba... Hatirlayinca yazayim:)

    YanıtlaSil
  17. Gonul,
    Haklisin macera ama fazla macera, fazla adrenalin bunyeye zararlidir degil mi :)

    Biyo!
    Ben sustum, fotolar konusuyor!


    Hulya,
    Misafirler mesajimizi almistir insallah :)))

    YanıtlaSil
  18. Pelin,
    Nedir sonuc? Izleyebildin mi :)


    Malkoccc,
    cezalisin sen, tuzlu mercimek de yok sana, mercimekli tuz da! Yahu ne zamandir bi okkali pasta yedirmedin bana, kermesete 1.5 $ vermeye de kiyamadim tabi ki :))
    bizden de sana muckkss

    YanıtlaSil
  19. Isimsiz,
    hepimize basarilar dilerim :)


    RUmeysa,
    size de guzel hem de cok guzel haftalar ve hatta hafta sonlari:))

    Gokce,
    Bu ifadeyi ben de cok kullaniyorum son zamanlarda,ozelikle uykusuzluktan dolayi "Saftim kaydi"
    Her zaman beklerim kakaolu pasta bacim :D

    YanıtlaSil
  20. Lamacığım çok üzüldüm birtanem ama bir şeye ne kadar özenirsen o kadar da aksilikler yaşıyorsun. Ellerine sağlık canım, harikalar.
    Tabii kocasını seven hatun kişi yemeği tuzlu yapar canımmmm :):):)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Lamacım
    inan ki bu gibi şeyler benim de sıklıkla başıma geliyor.
    herşeyden öte ben senin enerjine hayranım.sevgiler

    YanıtlaSil
  22. yerim ben onu askimmmmmmmm seslerde cikartirmis artik :)
    zeynebimiz pek bir guzel oldu annesi Allah nazarlardan korusun masallah kirk bin kere aksiliklere aldirma he bu arada bana dua et emi bu ara okul bitiriyorumda :DDDD

    YanıtlaSil
  23. Lama benim de en sık yaşadığım tarjik bir durumdur bu malesef. Üzme kendini, olur böyle şeyler.
    Devletşahtaki adresi vermek istedim sana. Mikrodalgada pişenler bölümündeydi tarif.
    http://www.devletsah.com/mikrodalgada-brownie/
    İnşallah çok geç kalmamışımdır.:)

    YanıtlaSil
  24. Lamacim, olur boyle vakalar. Hele de 1 yasin altinda cocugu olan anneler icin adiyattan bir olaydir sabaha karsi uyuyup kalma halleri. Malum, genelde bu gruba dahil anneler gece mesaisi yaparlar.

    Yalniz anlayamadigim bir mesele var. Hepimizin kilo fazlasi var derkeeenn, sevgili Malkoc'u katmiyorsun heralde degil mi??? Yoksa, yoksa o da mi Amerika kurbani oldu?? yok canim,gozumle gormeden inanmam.

    Hadi optum mis kokulu Jeynebini. (Musaca bu da)

    YanıtlaSil
  25. merhaba lamacım :)
    ya ben etkinliğinin banner ını aldım snra sana maiilimi tarifimi attım ama gitmedi galiba:(
    etkinliği yüzüme gözüme bulaştırdım galiiba..

    YanıtlaSil
  26. Ben halen yaşıyorum bu tür maceraları Lama'cığım..Allah kolaylıklar versin canım..Zeynep bebeği benim için koklar mısın?

    Ellerine sağlık,hazırladıklarının hepsi nefis görünüyor.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Lama, ben, etkinliğe Yayla Çorbası ile katıldım.Sana iki kez ileti gönderdim. Bu kadar güzel bir etkinlik düzenlediğin için ellerine sağlık!
    Zeynep bebeği kocaman öpüyorum!

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)