17 Nisan 2012 Salı

Balik koftesi


Nerden aklima geldiyse,  balik koftesi yapayim dedim. Internetten tariflere bakindim, twitter'da sordum, sonucta normal et koftesi yapar gibi, kiymayi balikla degistirip, misir ununa bulayip kofteleri hazirladim.
Kilciklari cikarilmis, dondurulmus 500 gram balik icin, 1 rendelenmis sogan, biraz ekmek ici, tuz, karabiber, toz kirmizi biber kullandim.

Notlar:
  • Balik koftesi icin baligi oncesinde haslayanlar olmus, kucuk kucuk toplar yapip kizarttiginizde ici de gayet iyi pisiyor, haslamaya gerek yok.
  • Benim gibi dondulrulmus balik kullancaksaniz, suyunu iyice sikip, kurulayin.
  • Ev cininin balik koftesi tarifine goz atabilirsiniz.
  • Buyuk, kucuk herksin begenecegi bir lezzet, balik sevmeyenler icin bile. Balik tadi gelmiyor. Zeynep Hanim, nar gibi kizarmis balik koftelerini "Dunkin Donuts'ta yedigi 'hashbrowns - kizarmis patates koftesi-" gibi olmus diye daha bir istahli yedi
  • Ana yemek olarak da ara sicak/ soguk olarak tuketilebilir. Biz, brokoli corbasi sonrasinda, salata ve soya soslu pilav ile ana yemek olarak yedik
Afiyetler olsun!

6 yorum:

  1. hamsiyle olcak ki bu offfff :)

    bak hasta halimle canımı çektirdin hee :)

    buda güzel olmuş bunuda yiyebilirim bak :D

    Türkiyeyle amerika kaç saat sürüyor
    soğumadan yetişebilirmiyim :D

    YanıtlaSil
  2. hımm denemeli tadı güzeldir:) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık lamacığım..harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Lama'cığım.. babam çok güzel yapar balık köftesini.. iyi aklıma getirdin bende bu haftasonu babama yardım edeyimde yapalım bir dahakine bizim tarifimizide bi denersin belki :)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağılık ,süper görünüyorlar

    YanıtlaSil
  6. Balık köftesini dışarıda yedim ama evde yapmaya cesaret edemiyorum bir türlü nedense. Kötü olacak gibi geliyor. Bir gün mutlaka denemem gerek ama, çünkü balık köftesini seviyorum :) Ellerine sağlık canım. Hayırlı hafta sonları..

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)