Siron , ozellike Ramazan doneminde cok yapilirdi bizde. Hani sahurda kolayca, doyurucu borekler yapmak icin kuru yufka olur ya, o ailenin bir uyesi... Artik kose basi yufkaci var Turkiye'de .. Eskiden boyle miydi... Ramazan gelmeden, es-dost, akraba bulusur, sacli ocaklari kurar, Ramazan icin yufka hazirligina girisirdi... Artik hersey daha kolay.... (cok yasli hissettim kendimi!)
Bu sene Turkiye'den gelirken valizimizde biraz siron da vardi, enistem sagolsun...
Paketin uzerinde hazirlama talimatlari yok, ben de daha once hic annem, ablam yaparken bakmamistim , hep hazira konmusum anlasilan! Sironlarin uzerine yogurtu doktum, bekle bekle yumusasin... Yok yahu, icleri tas gibi...
Sonra Turkiye'den telefonla takviye aldim, meger yogurt koymadan sicak su ile islatmak gerekiyormus... E tavuk suyu ile islatirsak daha leziz olur diye aklima geldi, tavuklu siron fikri ordan cikti. Uzerine tavuk da koyunca adi zilor oluyormus, oyle e ozel bir yemek varmis meger, ogrenmis olduk...
Yakin zamanda Yemek vakti Aylin paylasti, normal yufka ile hazirladigi zilor tarifine goz atabilirsiniz.
Malzemeler
Siron yufkasi (paketin uzerinde yazdigina gore ziron)
Uzerini gececek kadar tavuk suyu
1 kase yogurt (sarimsakli yogurt da oalbilir)
Uzeri ici tercihe gore yagli biber veya salca sosu ve didiklenmis tavuk
Tepsiye sironlari cok sikisik olmayacak sekilde dizin (suyu cekince gayet genisleyip, yayiliyorlar)
Sironlarin uzerine sicak tavuk suyu gezdirilip, suyu cekip sisene kadar bekleyin. Ben suyu bir kac seferde, yavas yavas dokuyorum daha iyi ceksin diye...
Yogurt ve sos dokuldukten sonra, tavuklar serpilir ve sicaak sicaak afiyetle yenir...
- Tavuk yerine sucuk, kavrulmus kiyma ile de servis edebilirsiniz.
- Normal su ile hazirlanan sironu, seker dokup yiyenler de olur.
- Siron yufkaniz yoksa, boreklik yufkayi rulo yapip, firinda kurutup kullanabilirsiniz. Agzi hava almayacak sekilde, plastik posette ornegin, uzuns rueli saklanabiliyor. Acil durumlar ve misafirler icin de kurtarici , aklinizda bulunsun!
ufff ne harika görünüyor bu ya canim cekti :)
YanıtlaSilellerinize saglik.
etkinlige beklerim:)
tavuklusu nefis oluyor ben yufkasını kendim yapmıştım yorucu ama bir okadar nefis daha doğrusu baş yapıt olmuştu:) ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler..
YanıtlaSilHem börek tadinda hem doyurucu nefis olmus , eline saglik
YanıtlaSilsirona bayılırım yazdan hazırladığım tek kışılığım:)çok güzel yapmışsın hakkını vermişsin diyim:) ellerine sağlık
YanıtlaSillamacım birde ben seni mimledim ama inşallah sevmediğin bir iş açmamışımdır başına inşllah eğlenceli olur senin için...
Bunun sade yogurtlusunu yemistim ama tavuklusuda ayri bir guzel olacaga benziyor,
YanıtlaSilellerine saglik olsun :)
aynen yazdığın gibi lama biz hala komşularla toplanıp yapıyoruz ama tavuklu denemedim sade yada kıymalı öğrendim gümüşhaneli komşulardan tavuklusunuda denemeli ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilgüzel olmuş eline sağlık lamacığım. ben de çok severim bu yemeği. ayrıca bizde bunu kemikli etlerle yaparlar ama kendi açtığmız yufkalar ile afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım çok lezzetli bir tarif canım çekti vallhi sevgiler...
YanıtlaSilHem pratik hemde çok güzel bir lezzet ellerine sağlık Lamacım.
YanıtlaSilSevgiler..
Ellerine saglik , cok guzel duruyor. Manti yapmakla ugrasmaya ne gerek var, siron yapip yiyelim:)
YanıtlaSilayy ben buna bayılıyorum....nefis nefis...
YanıtlaSilellerine sağlık bir çatal da
YanıtlaSilben almak istedimm;)
paylaşımların boll bol olsun inşallah
sevgiler
Lama`cim nereden bulabilirim bu yufkayi/ Merak ettim cok guzele benziyor bu..
YanıtlaSilEline saglik olsun..
ellerine saglık canım tavuklu mantı gibi bişey olmus bu dimi...sevgiler...
YanıtlaSil