"Ay ben her yemegi, tatliyi cok guzel yaparim" gibi bir iddiam asla yok, olamaz da.. Ama ispanakli kek /pasta konusunda iddialiyim..
Ispanakli kek deyince ozellikle kucukler, burun kivirabiliyor. Her yastan yiyenlerin begendigi, nasil yapildigini sordugu ve asla ama asla ispanak tadi almadigi dogal yesil bir kek...
*Kesinlikle cig ispanak kullanilmali; haslamaya, kavurmaya gerek yok*
Malzemeler
3yumurta
1 bardak seker
3/4 bardak siviyag
1 kase ispanak
1 fincan su
2.5-3 bardak un
1 paket kabartma yozu
Ispanakli kek hazirlanisi:
Seker ve yumurta mikserle cirpilir.
Blendirda yuksek ayarda ispanak ve siviyag homojen, zumrut yesili karisim olana kadar cirpilip seker-yumurta karisimina eklenir.
Su ile blendir calkalanip (hem temizlik ,hem ispanakli karisimdan azami faydalaniyoruz) eklenir.
Un+ kabartma tozu elenerek kek hamuru hazirlanir ve 170 C'de pisirilir ...
Servisi:
Uzerine antep fistigi serptiginizde, fistikli havasi oluyor.
Kek parcalarini kirinti haline getirip de suslemede kullanabilisiniz.
Genellikle yuvarlak kalipta yapip, ortasina , ustune krema koyarak pasta gibi servis yapiyorum. Hindistan cevizini cok yakistiriyorum
Bu sefer dev kurabiye kaliplarinda pisirip ,sutle hafif islatarak, arasina krem santi koydum.
Serbetli tatli gibi hazirlayinca cakma fistikli baklava oluyor ,denemelisiniz. Paylasayim onu da bir ara..
Afiyet olsun
Ben pek sevmem ıspanaklı pastayı ama gerçekten sen bu işin pirisin! Başka tatlı daha yapmamış olsan ikinci dilimi yerdim.:)
YanıtlaSilEllerine sağlık kanki
vay vay neler duyuyoruz.. Cerceveletip, blogun girisine asalim ki isin piri oldugum Papatya'dan tescilli cumle alem bilsin ;)
Sil:)))
Sil