20 Mart 2012 Salı

Mozaik toplar

Top top mozaik pasta!
Bazi tarifleri surekli yapip dururum, sonra unuturum, mozaik pasta da onlardan biri olmustu. Bu son mozaik toplarini oyle sevdik ki artik zor unuturuz!
Hazirlamasi kolay, pismeye gerek yok, hem de tadi cok guzel. E daha ne olsun!
Sahi mozaik pastayi sevmeyen var midir acaba?


Yumurtasiz oldugu icin Turkish cookbook, Binnur Hanimin tarifini tercih ediyorum. 
Top top yapip servis edince, mozaik toplari, cikolatali bonbon, kakaolu toplar gibi gobek isimleri kullanabiliriz, hangisini isterseniz....
Zeynep , her cikolatali tatli yapmamda oldugu gibi bu sefer de cok yardim etti, kakaoyu katti, biskuvileri kirdi ve en muhimi renkli cubuklarini yerlestirdi." Cikolatalar mum gibi oldu" diye de benzetme yapti:)
Biskuvi az oldugu icin hazir kurabiye (yasasin Chocolate chips cookies!) ilavesi de yaptim, o minik cikolata parcalari agiza geldikce pek bir tatli oldu, tavsiye ederim! 


Malzeme listesi
1/2 cubuk /4 kasik eritilmis tereyagi
1/2 kap toz seker
1/2 kap sut
4-5 yemek kasigi  kakao
300 gr sade cay biskuvisiiPetit Beurre
Arzu edilirse  findik,ceviz, fistik, kuru uzum , mini damla cikolata 
Toplari bulamak icin hindistancevizi,
Daha yogun cikolata tadi isterseniz, uzerine cikolata sos hazirlayabilirsiniz. 


Mozaik pastanin hazirlanisi
Biskuvi haric butun malzemeleri genis bir kap icinde karistirin. 
Biskuvileri elinizle kirip, kucuk parcalara haline getirp karisima bosaltin, tekrar karistirin. 
Ister aluminyum folyo uzerine serip rulo yapip buzlukta en az 2 saat bekletin.,
ister top top yapip hindistancevizine bulayip servis yapin...
Her iki hali de cok lezzetli, yasasin mozaik pasta!




Arka onda gorununen tatli da, dondurucuya yattigim kekin serbetli tatli olmus hali.


1.5 bardak seker, 2.5 bardak su ile serbet hazirlayip, kekin uzerine doktum, krem santi ve Whole Foods'tan aldigim, organik, dogal renkli (pek de renkli degiller aslinda!) boncuk sekerler... Yiyenler pek begendi...
Buzluga atilan kekler acil durumlar icin kurtarici oluyor, tavsiye ederim!


Arkadaslarla derbi haftasi, cumartesi cayinda yedik bunlari. Tum menu (uzerlerine tiklayip tariflere ulasabilirsiniz)
Biber salcali Kisir (bulgur pilavlik bulgurmus, daha fazla su koyup biraz tencerede demlenmesini bekleyip kullandim)
Susamli, soya soslu nohut salatasi (Tarih tekerrurden ibarettir)
Kuru yufkadan peynirli borek
Mozaik toplari
Serbetli tatli
Misafirden : muzlu pasta

Bizim buralara bahar geldi,  tadini cikariyoruz, darisi Turkiye'nin basina...
Esen kaliniz....

9 yorum:

  1. diyetteki birine bu yapılır mı???

    YanıtlaSil
  2. Eline saglik olsun. Gerckten bu tatdi sevmeyen varmidir..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Pişmeden hazırlanan böyle tek lokmalık tatlılar aslında benimde favorim. Senin ve Zeynep'in ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. kızlarım yavaş yavaş mutfağa ısınma trularındalar ortancanın favori pastası dediğiniz gibi çok pratik ya aklına gelince size bi mozaik yapimmi diyor bide bu şeklini görsün,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. İzmir'e de bahar geldi, bütün Türkiye'de olmasa da henüz...

    Toplar çok cici olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. aaaa kati yag yok tarifte!! sahane!!
    portakal agacinda da cok guzel olan bir kakaolu top tarifi var, ama tereyagli. kilo almak icin birebir (kilolarimin sebebi olur kendileri) bir daha bunu yapayim en iyisi!

    YanıtlaSil
  7. Bir sekilde malzeme listesinin ilk satiri yani teryag kismi silinmis! Malesef yagsiz bir tarif degil ama yine de tavsiye ederiz...

    YanıtlaSil
  8. bu benim pasta tabanı olarak kullandığım tarif, çok lezzetli oluyor gerçekten :) ellerine sağlık LaMacığım.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,
    Harika lezzetli bunlar:)) elinize sağlık...
    Ben de sayfama beklerim sizleri ziyarete ve katılırsanız da çok mutlu edersiniz.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)