Sabah yazdigim hedef menu ana yemek haric , aksam yemegimizin menusu oldu. Japon gunesi yerine, maklube vardi soframizda! Daha sonra genis bir maklube dosyasi ((muge Huner sekeri gib konustum) hazirlamayi dusunuyorum o yuzden simdilik detay yok!
Bay lama'ya "japon Gunesi"nden bahsetmistim, aksam eve gelirken arabada aramzidda gecen diyaloa kulak veriniz:
BL: Aksam yemege yeni bir yemek yapacagini soyluyordun ,Japon gozu mu neydi adi?
L: kikokokoookkokook hihihihihihihihiiiih :)))))))))))))))) Japon Gozu degil, gunesi! Ama ben icerigini biraz degistirim, adi Havai Gunesi olacak!
BL: Nasil bir sey o?
L: Etleri pisiriyorsun, sonra patlican kizartmasi, sonra yalanci sigara boregi gibi pisiriyorsun yufkalari, ortasina da yogurt koyuyorsun ...
BL: Oooo, uzun is. maklube yapsak ne dersin?
L: Oluuur!
"Yapsak" sihirli kelimesini duyunca, hemen "olur" dedim elbette! Japon gunesi yapsaydim (ki yufkalari kizartmak gozumde buyumustu!) yalniz yapacaktim ama kendi talep ettigi maklube'de yardimcim olacak :) Bay lama mutfakta. Bu mevzuyu simdilik kapatalim ve gelelim kekciklere. Cok sirin, mikrodalgaya, firina, dondurucuya, bulasik makinesine girmeye hazir, dort tanecik kek kaliplariyla 1 dakika 9 saniyede pisen islak kekler kendileri.
Silikon kek kaliplarini yikadim ve kurumalari icin mutfak tezgahina biraktim. Zeynep Hanim cekmis sandalye, baslarina dikildi. "Yavrum,birak onlar islak kuruyacak." . Hemen kagit havluyu aldi eline, tek tek kuruladi "Anne, bak kuru!" :)
4 adet kekcik icin
Malzemeler 1
1 Turk kahve fincani seker
1 Turk kahve fincanindan az sut,
Fincanin uzerini dolduracak kadar siviyag
1 kasik kakao
Malzemeler 2
1 yumurta
1 Turk kahve fincani un
1 cay kasigi kabartma tozu
1. gruptaki malzemeleri karistirip, 1 Turk kahve fincani sos olarak ayirin.
Yumurtayi ekeleyip cirpin.Un ve kabartma tozunu katip, kapciklara paylastirin.
Az oldu gibi gelmisti ama yetti. 2 tanesinin ustune, "toffee" parcaciklari serpistirim.
Kurdanla delip, uzerlerine sosu doktum. Turuncu Zeynep'e, yesil Bay Lama'ya, pembe Lama hanim'a, sari da Zeynep'in misafiri Heser'e (ama o yemeyince az once sut ile bitirdim ben :))
1) Kaliplar mikrodalganin tablasina diziliyor.
2) Keki kaliplara kkoyduk.
3)Mikrodalganin kapagi acldi 69 saniye sonra
4) Pit diye ativerdi kekcikler kendilerini disari. Zeynep Hanim, kalite kontrol yapmakta...
Selen de , yakin bir zamanda mikrodalgada kupada kek yapmisti. Ona da goz atabilirsiniz.
Esen kaliniz :)
Kalıplara da kekciklere de bayıldım ): Ellerine sağlık,sevgiler .
YanıtlaSilJapon güneşi Maklubeden daha kolay be yav;)
YanıtlaSilEllerinize,gönlünüze sağlık Lama'm!
Keklerden alabilebiler miyim bi dene:j Akıllı bıdıkım benim,demek aldı da kuruladı tek tek,ee sen kuruyacaklar dersen,işte böyle en hızlı ve pratik çözümü getirir kuzucuğum..
Rabbim ağzınızın tadını bozmasın inşaAllah,şimdiden cici bayramlar diliyorum,dualarımız arşı alada buluşsun .. (Pepela loves Lama :) Her daim aklında bulunsun..)
tesekkurler Mutfak Cini :)
YanıtlaSilBen de senin hamiye bayildim :((
Pepelam,
Sen tatile gidiyorsun simdiden bayramlasmissin. Iyi yolculuklar balam.
Tum yaziyi okuyup oyle yorum yaziyorsun ya,hayranim enerjine!
Lama liebt pepela:)))
kekler olmuş hemde çok pratik bir şekilde
YanıtlaSilellerine sağlık Zeynebe bayıldım hemencecik kurutmuş kalıpları onada öpücüklerimi gönderiyorum
kekcikler ve kapcıkları harika:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Bu kap'ciklardan:) bir arkadasımda da var, ben de bayiliyordum, içinden cikarmasi da ayri bir zevkli:)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilMaşallah, Zeynep ne kadar zeki ve pratik bir kız olduğunu şimdiden gösterdi.
Tarifine göre havai güneşi maklubeden daha kolay değil mi? açıkçası ben maklube yapmaya üşenirdim.
Bu arada;
Kekciklerde pek nefis görünüyor, ana kız ellerinize sağlık.
Maklube, Havai/Japon gunesinden kolay diyenler:
YanıtlaSilHakli olabilirsiniz ama "bir elin nesi var, iki elin sesi var!"
Tek basiam kolay bir yemek yapmaktan sa , iki kisi dha azor bir yemek yapmayi tercih ederim. patatesleri soyma, kizartma; tavuklari,soganlari,salata malzemelerini dograma... bunlari hep BL yapti sagolsun:)
Kekcikler ve kapciklar :))))ve Zeynepcik adina herkese tesekkur ediyorum :)
YanıtlaSilbi yazinin bensiz kalmasina gonlum razi olmaz, yorum yazmak istiyorum ama konferansa katilmak yerine orda burda gezdigim icin hakkaten cok yorgunum (gezdigimi belirttim dikkat ettiysen) onun icin yorum birakmicam ama varligimi hissettirmek adina bu notu yaziyorum
YanıtlaSilbir dost
lamacım kalıpların çok güzel.güle güle kullan balım.kekler de süper tabi.ama ben takıldım kalıplara
YanıtlaSilAman Allah'ımmmmm Harikasınız!
YanıtlaSilTesekkurler RRH, harikayim degil mi:)))
YanıtlaSilÇok cici kalıplar..Kekler de nefis görünüyor ,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBenim mikrodalga keklerde hep bir tarafi tam piser,diger tarafi daha hamur kalir, neden acaba? :(
YanıtlaSilEllerine saglik canim senin tüm kekler müthis görünoyr ;)