01 Kasım 2010

Muhallebili Kadayıf, nihayet!

Kalbimde yer etmis bir tat : Muhallebili Kadayif
Lutfen 10  saniyenizi yandaki anket icin ayirir misiniz?


Ilk kez 2008 yili ramazaninda yemistim. kadayif sevmem ama bu tadi cook begenmistim. Kendim hic yapmadim, eve kadayif girmez zaten :) Buldugum yerde seve seve yedim ama:) En son bu sene yine Ramazan'da, Zeynep'in kankalarindan birinin dogumgununde yeyince, artik ben de deneyeyim dedim.Arkadasa tarifi sordugumda bana bir link gonderdi. Kisisel bir yemek gunlugu degil, daha once de duymamistim siteyi ama yedigim, tadi garanti ya "tamam, bunu denerim" dedim. Sonra yemek aleminde dolasirken Portakal Agacindaki tarifi gordum,bingo!  Ah sizi gidi hazira konucular sizi, sizi gibi emege saygi gostermeyen belesciler sizi.... Ne kolay isiniz...
Neyseee, bu konu cok su goturur.


Su girizgahlari kisa yapmak addina artik Lama'nin tarifle ilgili macerlarini, hatiralarini tarifin altina yazma karari aldim. kafa sisirmeye gerek yok , isteyen sonuna kadar okur zaten :)
Isteee haftalardir hasretini cektigim, sonunda yetti gayri yapacagim dedigim ve yaptigim su anda sogumasini hasretle bekledigim Muhallebili Kadayıf!




Kucuk bir borcam icin gerekli Malzemeler
100 g kadar kizarmis tel kadayıf (serbeti dokulmeye hazir paket kullandim, dolayisiyla kavurma islemi uzun surmedi)
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 yemek kaşığı toz şeker


Muhallebisi 

(Yukaridaki miktar (100 gram) kadayif icin muhallebinin yarisini kullandim. Gerisini karamelle puding gibi servis ettim)
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 cay fincani toz şeker
1 paket vanilya


Kadayıfı kolayca kırmak icin derin dondurucuda bekletin. Teflon tencereye ya da  tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek kavurun ve ocaktan alın, hatta baska bir kaba aktarin ki kadayiflar sertlesmesin!

Muhallebi icin seker,un ve nisastayi tencerye alip, sutu yavas yavas ekleyerek surekli karistirarak pisirin..Ocaktan alirken vanilyayi ilave edin.

Kalbimde fazlasiyla yer eden bu tatli icin, kalp bir tabak sectim goruldugu uzere..
En alta kadayif, sonra muhallebi, biraz daha kadayif, uzerini ortecek kadar yine muhallebi ve en uste yine kadayif.

*Belirttigim gibi muhalebinin yarisini kullandim.  Geri kalanini hasta Bay Lama


*Tariflerde, ertesi gune kalinca kadayifin citirligi gider, bekletmeyin yaziyor , o yuzden cekirdek ailemize fazla gelir diye yapmamistim, sirf bunun icin misafir de cagiramazdim. Boyle bir cozum buldum. Ama 2 gun sonra yedigimde de fena degildi. Muhallebi katica oldugu icin muhtemelen

*Muhallebiye, krema,krem santi hatta damla sakizi (ornegin ozlem'in tarifi) katma fikirleri de aklinizda bulunsun.
*Paketin yarisi hala dondurucuda, Bay Lama sitem etmekte, yedirmedin su kadayifi bana diye. Ben bu halini tercih ederim,bakalim kim kazanacak. Zeynep? Tadina bakmadi bile hanimzade

Iste boyle... Yiyenlere afiyet olsun, ben de arayi acmayayim bu kadar , yine kavusalim kadayifli muhallebim, muhallebili kadayifim :)


Ekleme ve fikir: 
(Belki birgun ihtiyaciniz olur, serbeti iyi tutmamis, yenmemis, bir sekidle kalmis kadayifi kurtarmak icin )

Kalan kadayifi ,BL'in istegiyle serbetleyip normal kadayif gibi servis edecektim ve aslinda ettim ama servisime istirakte bulunan olmadi. Hatta BL, dusunup yaptigim icin 1 puan verdi, yoksa 0 (yazi ile sifir!) puan verecekmis! Tamam hakli, matematik hatasi yapmisim, serbetli tatli, tatsiz tuzsuz azicik nemli birsey olmustu.

Neyseee, bu kadayifi degerlendirmek icin:
Muhallebi hazirladim, 1 bardak un, 1 bardak seker, 1 litre sut.
Dikdortgen tepsiye muhallebinin yarisini dokup, uzerine kadayifi kucuk kucuk parcalayip her yana serpistirdim. geri kalan muhallebiyi de ekleyip., krem santi ve karamel sos ile susledim. Tum yiyenlerin begenisinden ote, BL'den 9(yazi ile dokuz) puan aldim. Nasil da yemek kurtarirmisim, aferin bana!

13 yorum:

  1. Acaba bu tatlinin zamanlamasi niye benim yemek (-corba) yiyemedigim bir doneme denk getirildi diye dusunmuyor da degilim hani.

    YanıtlaSil
  2. hmmm, yarisi dolapta demek:) bence tam bayramlik bi tatli! soz ellerimiz kollarimiz el opemese bile lamacik'i mutlu edecek bir seyi tasiyor olacak:)dogru yolu buldum sonunda:)

    YanıtlaSil
  3. ben çok severim bu tatlıyı ama muhallebi ölçüsü tutmuyor bir türlü birde bunu deniycem sevgiler...
    kızların sefası ne olur bu devirde iyi büyüyüp okusun mesleklerini ellerine alıp vatana millete hayırlı evlat olsunlar diimi ? valla onu istiyorum sadece...

    YanıtlaSil
  4. Kalp şekklindeki kalıba da tatlıya da bayıldım ben..

    YanıtlaSil
  5. çok güzel oluyor bu tatlı ellerine sağlık canım harika olmuş

    YanıtlaSil
  6. Harika gözüküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Voyy,pek severim:*
    Ellerine sağlık! Daha kaldıysa talibim :D

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık bizim evin vaz geçilmez tatlılarından.Bende ilk fırsatta kupta sunumunu deneyeceğim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. nefis görünüyor canım ellerine sağlık...sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Mr Lama,
    haksizlik yapma
    sen de tadina baktin ya!
    Biraz daha kadayif var dolapta
    yaparim yine,
    askolsun sana!

    YanıtlaSil
  11. BTS,
    gelisme var aferin!
    gecen bayram hazirlikli gunlerce bekleyip, hickimse bayram ziyaretien gelmeyincce,ustleik sagda solda filan bize geldi vs duyunca, kirim kirim kirilmistim,bakalim bu bayram neler oalcak! gergin bir bekleyis!

    YanıtlaSil
  12. Hansa, Misket limonu, Pepela, Hande, Yesim, Derya ,Canan
    Hepiniz sagolun, varolun kizlar, agiz tadinzi hep yerinde olsun,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. kadayıfı hiç sevmem ama muhallebiyi kadıyıfa bayılırımm:))

    yine en kısa zamanda yapma isteği uyandı ben de:)

    ellerine sağlık lamacımm

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)