27 Ekim 2010

En Kolay Hasta Corbasi...

Sifa corbasi...

Evlerden irak ama malum kis yaklastikca hastaliklar da artiyor. Bizim evde de bir hasta var. Soguktan,gripten degil , dislerinden ameliyat oldugu icin hasta ama... Agzini zar zor aciyor, cignemesi mumkun degil. Doktoru "sen iyi yemek yapiyormussun, besle onu" dedi. "Ne zaman yapabilirim?" diye sordugumde "eve gider gitmez! hafif, sulu seyler yapabilirsin" dedi.

Bu corbayi ilk yedigimde cok begenmis, icinde ne var sorusuna verilen cevapla tatmin olmamistim. "yogurt, un, et suyu" . "Yok yok boyle, degisik bir tat var, terbiye filan ?" diye sorarak degisik aciklamalar bekledim ama hayir, gercekten bu kadar basit, kolay idi bu guzel lezzetin sirri. Hatta usenmemis,  tencereye malzemeleri koymus, "ocakta surekli karistirarak pisir iste bu ayni corbadan olacak" diye soz vemisti:)
Cidden de oldu.
Icine eklemelerle zenginlentirmek mumkun ama bizim evdeki hasta icin en sade hali karsinizda,oneriler, eklemeler altta.
Pirncsiz yayla corbasi gibi, nesi var bu tarifin diyebilirsiniz, haklisiniz da ama bence tadi cook guzel, degil tabak tabak tencereyle yiyebilirdim ama oncelik malum: hastalar ve cocuklar:)))
Yiyenlere sifa olsun.

En Kolay Hasta Corbasi / Yogurt corbasi
Malzemeler
2 kasik un (kepekli un, tam bugday unu harika oluyor!)
1 bardak yogurt (ilk yazdigimda unutmusum inanmiyorum! yogurtsuz yogurt corbasi!)
3 bardak kadar et ya da tavuk suyu
Istege, et/tavuk suyunun yag oranina gore biraz siviyag ya da terayagi
Tuz

Hazirlanisi
Tum malzemeleri tencereye koyup, surekli karistirarak kaynatin.
2-3 dakika kisik ateste pistikten sonra altini kapatin. Hepsi bu!

Hazir corbadan daha kolay , topaklanma derdi yok, katki maddesi yok, icinize sinerek pisirin, hastaniza sunun.

Bana 1 ay rotarli gelen gecmis olsun cicekleri, bay Lama'ya kismetmis:)

Oneriler:
*Kirmizi toz biberi ya da naneyi tereyaginda eriterek uzerine dokebilirsiniz.
*Kavrulmus kiyma, cok kucuk didiklenmiss tavuk eti, pirrinc ya da sehriye arabilirsiniz icine.
*Kizartilmis ekmek ile servis enfes oluyor. Agzini acabilen hastalar icin tabi ki:)

7 yorum:

  1. çok geçmiş olsun.diş dendi mi akan sular durur.of ne acıdır..acil şifalar diliyorum..çorba ço kgüzel.her mevsim benim kabulüm.çok pratikmiş daha ne olsun?

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Geçmişler olsun! Bu ara her evde bir hastalık hali var, galiba biraz bağışıklık sistemi güçlendirme çalışmaları yapmak lazım.

    YanıtlaSil
  3. bir de burdan diyeyim gecmis olsun diye.

    hastanede yatsaydiniz Badem gelecekti ama..
    lama abi konusabiliyor mu? 20likleri mi cekildi, degisik soylentiler var.

    YanıtlaSil
  4. hastanıza çok geçmişler olsun...

    çorban nefis görünüyor...yalancı işkembe gibi ...ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun. Allah şifa versin. Her hastalık zordeur da dişten nasibini almış biri olarak söylüyorum bunun acısına katlanmak daha bir zordur:(

    Çorbanız çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Sevgiler
    Canan

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle çok geçmiş olsun canım,diş olayı hep ürkütmüştür beni,Allah her azamıza sağlık sıhhat versin tabi ama diş nedense daha bir korkutur gözümü..
    Çorba nefis olmuş, üzerinin yağı rengi harika..Bizim burada kırmızı sulu un çorbası yaparlar hastalara..Nedense o çorbayı yapmak için birilerinin hasta olmasını bekleriz,yapınca da ,ya huu biz sağlamken neden yapmıyoruz bunu deriz :) ve hayat böyle akar gider :) Hayırlı mutlu akşamlar diliyorum canım,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. hasta olana sağlam olana çorba hayatta vazgeçmediğim besin elinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)