Ince uzun, demet demet Fasulye:) |
Lakin diyet yemekler olmasi dusundurdu beni. Soyle tam basliga uygun saglikli, hafif, dusuk kalorili ne yapsam ki abaca (yazim hatasi yoktur, Zeynepce'de acaba boyle soylenir:))
TD'ye soyle bir oneride bile bulundum hatta:)"
"Diyet etkinligine kalorili bir yemekle de katilabilirim, ama normalde 4 kisilik yemege 10 kisilik yazacagim boylece diyet olacak" :))
Aklimda bol soslu, bol kalorili bir makarna vardi :)
Bu arada
"Makarna sismanlatir" yanlis bir kanidir, uygun bir sosla servis edildiginde, saglik ve dengeli bir ogun icin diyetlerde de yenebilir.
Neymis suclu sosmus:)
Etkinlik icin tarifimiz "Fransiz Fasulyesi" karsinizda!
Sofrada servise hazir... |
Aslinda laf aramizda bildigimiz Turk isi Zeytinyagli Fasulye :)
Son donemde dondurulmus sebze kullaniyorum, gecen gun markette alirken pakette Fransiz fasulyesi yaziyor, e Fransiz fasulyesine Fransiz kalmayalim, deneyelim bakalim dedim . Taa Fransa'dan fasulye ithal etmisler, ne diyeyim:)
Ekleme: DG'nin dedigine gore bu Fransiz ulkemizde "cali fasulye" adiyla bilinirmis efendim...
Ayrica yorumlarda Muhterem ve Elif de " taze borulce" oldugunu belirtmis. Bilgilerinizee
Zeytinyagli Fransiz Fasulyesi
Malzemeler
750 gram dondurulmus ya da taze Fransiz fasulyesi:)
1 buyuk sogan
1 rendelenmis domates
1 kasik domates salcasi
1 cay bardagi zeytinyagi (ben hep goz karari koyarim)
Tuz
1 bardak kaynar su (salcayi ezerken kullaniyoruz)
(Seker kullanmadik diyabetik olmayi da haketti! tam etkinlige gore!)
Hazirlanisi
Soganlarin uzerine fasulyeleri, en uste de domates rendesi ve salcali suyu ekleyip tuzunu atiyoruz.
Kisik ateste guzelce pisiriyoruz. Afiyet olsun!
merhabalar canım bizim buraların börülcesine benziyor çok severim fasulye yi ellerine sağlık nefis görnüyor
YanıtlaSilselamlar
şşşşş nerden bulcam ben fransız fasulyesini kızımmmm!höytttt
YanıtlaSilbide en gıcık olduğum şey zeytinyağlıda salçanın ne işi var yaaaa. üfff tipik karadeniz insanı:P
fransız fasulyesine fransız kaldım şimdi :)
YanıtlaSilnam-ı diğeri var mı bunun :D
çok merak ettim fransız fasulyesini .. ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÖncelikle yazı seçimine bayıldım.. çok hoş görünüyor.. herne kadar pire kadar yazsamda böyle dolgun yazı şeklini seviyorum verdana değil ama sanki bu..daha farklı bi havası var..başlıklarda etkileyiciolmuş:))
YanıtlaSilgüle güle kullan..
Blog görünümü tesbitlerinden sonra etkinliğe katılımın çokmutlu etti beni.. hemde fransız fasulyesi ile..Ellerine sağlık lamacım
Birde yemek tarfilerindeki 1 çay bardağı yağ ürkütüyor beni sanırım ben epey yağsız yapıyorum yemekleri:))
sevgiler
Fatma,
YanıtlaSiltesekkurler arkadasim
PP,
Biz de biliyoruz bol domatesle pisirmeyi de sen burada domatesin kilosu kaca biliyor musun! Dana antrikot pisirmis gibi etkilenir butcem! tipik PP gicigi nolcek:)
Reyyan'cim,
YanıtlaSilles haricots diey sorabilirsin :) Fransizca'siymid fasulyenin:))
Aman Fransiz kalma, en kisa surede bir tatilde Fransa'ya git:))
Hayatin Tatlari,
Gorundugu gibi, ekstra bir ozelligi yok :)
TD"cim,
YanıtlaSilyakalandin! Demek sen her gun LM'yi ziyaret etmiyorsun. Bu fon ne zamandir boyle... Begendigine sevindim, malum sen ve PP en bas elestirmenlerimdensiniz :)
Ben de ck yag kullanamazdim, artik daha cesurum :) Yazida da belirrtigim gibi olcmeden koyarim yagi ama kucuk cay bardagi dusunursek urkme arkadasim, adi ustunde zeytinyagli fasulye :) YOksa duavksiz gelin gibi olur.
HERKESE GUZEL BIR HAFTA DILIYORUM:)
taze fasulyeye bayılırım her ne kadar orda Fransız olsa da:))
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
TDciim,
YanıtlaSilellerine, egemige saglik!
hangi milletten olursa olsun, taze fasulyeye oldum olasi hastayim :) ayird etmem yani:)
ilk firsatta bende bi yapsam fena olmaz :)
yeni tariflerini merakla bekliyoruz!
slmlar
nurcihan
Nurcihan Hanim
YanıtlaSilhanim haniim
"ellerine, egemige saglik!" diyecegin kisi TD, degil LM! aaaa ben yaptim bu Fransiz'i neden beni es gecersin ki!
emek hirsizligina hayir!
:))
Izgun,
Tum fasulyeler kardestir :)))
Sevgili lama yine çok güzel bir yazını okuyup sabah sabah kayfime keyif kattım bilesin.. fasulyeyi iki gün önce pişirmiştim ama neden se resimlememişim bazen bunu yapıyorum hazırlarken bunuda resimleyeyim diyorum ama aç olunca hazır olur olmaz masaya üşüşüyoruz ne resim aklıma geliyor ne de başka bir şey..Bloğumda,bloglarda yaşanan sorunlarla ilgili blog dostluğu için öykünün başlattığı bir yazı kampanyası
YanıtlaSilvar sende desteklersen sevinirim.
buna Türkiyede çalı fasülyesi derler.. yumurtalı kavurması dehşet olur:))
YanıtlaSilellerine sağlık LM, öperim :)
Bomda gibi dondun DG:)
YanıtlaSilCali fasulyesi hatirlatmasi icin saagol. Artik Turkiye'de de herkes Fransiz fasulye yiyebilecek :))
selam ben hayriye. size hayranlıkla takip ediyorum. başarılar :)
YanıtlaSilhokus pokuss:) canım zeytinyağlı fasulye istedi.yarın gidim de alayım marketten
YanıtlaSilgun gecmiyor ki Lamacan format degisikligine gitmesin! Millet sac boyatir sen de blogunu:))
YanıtlaSilBu bizim buraların börülcesine benziyor ve ben taze fasülyeden daha çok severim. Pek de güzel olmuş, ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık LM :P
YanıtlaSilfasulyeyi bende çok severim hatta dün yedik hehe:)
(resmi görünce bu fasulyaaa 7,5 liraa nananan diyesim geldi yaa :)))
Çoook Güzel olmuş..Çooooooook eğendim. yenilikçi Lama son gördüğümde bunlar yoktu...Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBenimkinede bir el atarsın artık sevabına::))
Sevgili Lama,
YanıtlaSilYeni şablonunu güle güle kullan, çok güzel bir şablon seçmişsin, bayıldım.
Bu arada;
Fransız Fasulyesi bizde Taze Börülce
olarak biliniyor.
Pek severim kendisini, ellerine sağlık.
Öncelikle cici yorumunuz için teşekkür ederim. Bu arada etkinliğe katılmak için en uygun tarif olmuş bence.. 4 kişilik yemeği 10 kişilik yazacağım kısmına gelince, 10 dk geçti hala gülüyorum..çünkü ben 10 kişilik yemeği neredeyse 4 kişilik yazanlardanım:))))) ondan tombişim:)
YanıtlaSilGörünce canım çekti ama burada hâlâ çok pahalı. Biraz daha beklemem lazım.Ellerine sağlık lamacım...
YanıtlaSilMERHABALARRRR:)UZUN ZAMAN OLDU..GORUSEMEDIK....GELMEYELI HARIKA SEYLER YAPILMISSS. MAŞALLAHHHH ELLERINE EMEGINE SAGLIK
YanıtlaSilAaa ama ben yeşil güzele yorum bırakmak istiyordum. Devamını oku'yu tıkladığımda fasulyenin devamı geldi. (Antep fıstıklı olarak hayal ettim ben o tabanı. Off şöyle fıstık ezmesi gibi...)
YanıtlaSilFransiz fasulyesini Fransada kaldigim icin pek bi tuketiriz,ozellikle simdi tam zamanlari,insan incecik gorunce imrenip aliyor, normal yesil fasulyeden tadi hafif tatlimsi oluyor, ozellikle bu fasulyeyi kavurunca cok guzel oluyor
YanıtlaSilseninde elleine saglik, Fransiz fasulyesine Fransiz kalmamis oldun :))