15 Mayıs 2011

Fransiz Fasulyesi

Ince uzun, demet demet Fasulye:)
Degerli arkadasim Dilek nam-i diger, tadina doyamadim, kisaca TD'nin ev sahipligi yaptigi Diyet  & Diyabetik tarifler etkinligine katilmamak olur mu!
Lakin diyet yemekler olmasi dusundurdu beni. Soyle tam basliga uygun saglikli, hafif, dusuk kalorili ne yapsam ki abaca (yazim hatasi yoktur, Zeynepce'de acaba boyle soylenir:))
TD'ye soyle bir oneride  bile bulundum hatta:)"
"Diyet etkinligine kalorili bir yemekle de katilabilirim, ama normalde 4 kisilik yemege 10 kisilik yazacagim boylece diyet olacak" :))
Aklimda bol soslu, bol kalorili bir makarna vardi :)
Bu arada
"Makarna sismanlatir" yanlis bir kanidir, uygun bir sosla servis edildiginde, saglik ve dengeli bir ogun icin diyetlerde de yenebilir.
Neymis suclu sosmus:)

Etkinlik icin tarifimiz "Fransiz Fasulyesi" karsinizda!
Sofrada servise hazir...


Aslinda laf aramizda bildigimiz Turk isi Zeytinyagli   Fasulye :)
Son donemde dondurulmus sebze kullaniyorum, gecen gun markette alirken pakette Fransiz fasulyesi yaziyor, e Fransiz fasulyesine Fransiz kalmayalim, deneyelim bakalim dedim . Taa Fransa'dan fasulye ithal etmisler, ne diyeyim:)

Ekleme: DG'nin dedigine gore bu Fransiz ulkemizde "cali fasulye" adiyla bilinirmis efendim...
Ayrica yorumlarda Muhterem ve Elif de  " taze borulce" oldugunu belirtmis. Bilgilerinizee

Zeytinyagli Fransiz Fasulyesi
Malzemeler
750 gram  dondurulmus ya da taze Fransiz fasulyesi:)
1 buyuk sogan
1 rendelenmis domates
1 kasik domates salcasi
1 cay bardagi zeytinyagi (ben hep goz karari koyarim)
Tuz
1 bardak kaynar su (salcayi ezerken kullaniyoruz)

(Seker kullanmadik diyabetik olmayi da haketti! tam etkinlige gore!)

Hazirlanisi
Soganlarin uzerine fasulyeleri, en uste de domates rendesi ve salcali suyu ekleyip tuzunu atiyoruz.
Kisik ateste guzelce pisiriyoruz. Afiyet olsun!

26 yorum:

  1. merhabalar canım bizim buraların börülcesine benziyor çok severim fasulye yi ellerine sağlık nefis görnüyor
    selamlar

    YanıtlaSil
  2. şşşşş nerden bulcam ben fransız fasulyesini kızımmmm!höytttt

    bide en gıcık olduğum şey zeytinyağlıda salçanın ne işi var yaaaa. üfff tipik karadeniz insanı:P

    YanıtlaSil
  3. fransız fasulyesine fransız kaldım şimdi :)

    nam-ı diğeri var mı bunun :D

    YanıtlaSil
  4. çok merak ettim fransız fasulyesini .. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle yazı seçimine bayıldım.. çok hoş görünüyor.. herne kadar pire kadar yazsamda böyle dolgun yazı şeklini seviyorum verdana değil ama sanki bu..daha farklı bi havası var..başlıklarda etkileyiciolmuş:))
    güle güle kullan..
    Blog görünümü tesbitlerinden sonra etkinliğe katılımın çokmutlu etti beni.. hemde fransız fasulyesi ile..Ellerine sağlık lamacım

    Birde yemek tarfilerindeki 1 çay bardağı yağ ürkütüyor beni sanırım ben epey yağsız yapıyorum yemekleri:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Fatma,
    tesekkurler arkadasim

    PP,
    Biz de biliyoruz bol domatesle pisirmeyi de sen burada domatesin kilosu kaca biliyor musun! Dana antrikot pisirmis gibi etkilenir butcem! tipik PP gicigi nolcek:)

    YanıtlaSil
  7. Reyyan'cim,
    les haricots diey sorabilirsin :) Fransizca'siymid fasulyenin:))
    Aman Fransiz kalma, en kisa surede bir tatilde Fransa'ya git:))

    Hayatin Tatlari,
    Gorundugu gibi, ekstra bir ozelligi yok :)

    YanıtlaSil
  8. TD"cim,
    yakalandin! Demek sen her gun LM'yi ziyaret etmiyorsun. Bu fon ne zamandir boyle... Begendigine sevindim, malum sen ve PP en bas elestirmenlerimdensiniz :)

    Ben de ck yag kullanamazdim, artik daha cesurum :) Yazida da belirrtigim gibi olcmeden koyarim yagi ama kucuk cay bardagi dusunursek urkme arkadasim, adi ustunde zeytinyagli fasulye :) YOksa duavksiz gelin gibi olur.

    HERKESE GUZEL BIR HAFTA DILIYORUM:)

    YanıtlaSil
  9. taze fasulyeye bayılırım her ne kadar orda Fransız olsa da:))
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  10. TDciim,
    ellerine, egemige saglik!
    hangi milletten olursa olsun, taze fasulyeye oldum olasi hastayim :) ayird etmem yani:)
    ilk firsatta bende bi yapsam fena olmaz :)
    yeni tariflerini merakla bekliyoruz!

    slmlar
    nurcihan

    YanıtlaSil
  11. Nurcihan Hanim
    hanim haniim
    "ellerine, egemige saglik!" diyecegin kisi TD, degil LM! aaaa ben yaptim bu Fransiz'i neden beni es gecersin ki!
    emek hirsizligina hayir!

    :))


    Izgun,
    Tum fasulyeler kardestir :)))

    YanıtlaSil
  12. Sevgili lama yine çok güzel bir yazını okuyup sabah sabah kayfime keyif kattım bilesin.. fasulyeyi iki gün önce pişirmiştim ama neden se resimlememişim bazen bunu yapıyorum hazırlarken bunuda resimleyeyim diyorum ama aç olunca hazır olur olmaz masaya üşüşüyoruz ne resim aklıma geliyor ne de başka bir şey..Bloğumda,bloglarda yaşanan sorunlarla ilgili blog dostluğu için öykünün başlattığı bir yazı kampanyası
    var sende desteklersen sevinirim.

    YanıtlaSil
  13. buna Türkiyede çalı fasülyesi derler.. yumurtalı kavurması dehşet olur:))
    ellerine sağlık LM, öperim :)

    YanıtlaSil
  14. Bomda gibi dondun DG:)
    Cali fasulyesi hatirlatmasi icin saagol. Artik Turkiye'de de herkes Fransiz fasulye yiyebilecek :))

    YanıtlaSil
  15. selam ben hayriye. size hayranlıkla takip ediyorum. başarılar :)

    YanıtlaSil
  16. hokus pokuss:) canım zeytinyağlı fasulye istedi.yarın gidim de alayım marketten

    YanıtlaSil
  17. gun gecmiyor ki Lamacan format degisikligine gitmesin! Millet sac boyatir sen de blogunu:))

    YanıtlaSil
  18. Bu bizim buraların börülcesine benziyor ve ben taze fasülyeden daha çok severim. Pek de güzel olmuş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. ellerine sağlık LM :P

    fasulyeyi bende çok severim hatta dün yedik hehe:)

    (resmi görünce bu fasulyaaa 7,5 liraa nananan diyesim geldi yaa :)))

    YanıtlaSil
  20. Çoook Güzel olmuş..Çooooooook eğendim. yenilikçi Lama son gördüğümde bunlar yoktu...Ellerine sağlık..

    Benimkinede bir el atarsın artık sevabına::))

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Lama,
    Yeni şablonunu güle güle kullan, çok güzel bir şablon seçmişsin, bayıldım.
    Bu arada;
    Fransız Fasulyesi bizde Taze Börülce
    olarak biliniyor.
    Pek severim kendisini, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Öncelikle cici yorumunuz için teşekkür ederim. Bu arada etkinliğe katılmak için en uygun tarif olmuş bence.. 4 kişilik yemeği 10 kişilik yazacağım kısmına gelince, 10 dk geçti hala gülüyorum..çünkü ben 10 kişilik yemeği neredeyse 4 kişilik yazanlardanım:))))) ondan tombişim:)

    YanıtlaSil
  23. Görünce canım çekti ama burada hâlâ çok pahalı. Biraz daha beklemem lazım.Ellerine sağlık lamacım...

    YanıtlaSil
  24. MERHABALARRRR:)UZUN ZAMAN OLDU..GORUSEMEDIK....GELMEYELI HARIKA SEYLER YAPILMISSS. MAŞALLAHHHH ELLERINE EMEGINE SAGLIK

    YanıtlaSil
  25. Aaa ama ben yeşil güzele yorum bırakmak istiyordum. Devamını oku'yu tıkladığımda fasulyenin devamı geldi. (Antep fıstıklı olarak hayal ettim ben o tabanı. Off şöyle fıstık ezmesi gibi...)

    YanıtlaSil
  26. Fransiz fasulyesini Fransada kaldigim icin pek bi tuketiriz,ozellikle simdi tam zamanlari,insan incecik gorunce imrenip aliyor, normal yesil fasulyeden tadi hafif tatlimsi oluyor, ozellikle bu fasulyeyi kavurunca cok guzel oluyor

    seninde elleine saglik, Fransiz fasulyesine Fransiz kalmamis oldun :))

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)