Isbirlikciler bizi gidi bizi! |
Ilk yazimizin uzerinden 2 gun gecmedi, yeni bir "okur" yazisiyla karsinizdayiz. Ama bu okur ayni zamanda okunan... Nasil yani? Kendisini yakindan taniyorsunuz, o bir guzel yemek yapar, o bir taki, pecetelik yapar, o bir super cinayet cozer (beni de Kanit dizisine alistirdi, simdi illa ki CSI_NY izle diyor!), o bir damla sakiz aromasi sevmez (hala inanamiyorum, nasil sevilmez o miss koku!), o bir huysuz( bana mi benzior ne!), o bir tatli, o bir papatya, o bir prenses, karsinizda "Anneler gunu" hediyesi olarak bana ithaf ettigi tarif ile Papatya prenses :)) Gerisini isterseniz onun agzindan dinleyelim!
****
ööhm öhm (yazar burada çok heycanlı olduğundan dolayı öksürüyor hafiften)
Efendim sevgili LM'mizin (yani Lama Mutfakta) yeni başlattığı "okur köşesi"ne ikinci tarifle katıldığım için çok mutlu ve heyecanlıyım :) Biz Lamacığımla yıllardır yorumlaşırız ama feysbuk sayesinde daha samimi olduk. Hatta öyle ki gün içinde kendisinden haber alamasam merak ediyorum ve arızaya bağlıyorum :)
Fesbuk,samimiyet ve blog kelimeleri yanyana gelince bende ister istemez bazı korkular oluşur. Daha önceden yaşadığım sahte dostluklar yüzünden. Bu sebeple hayatımda yerini çoğaltan ve sağlamlaştıran Lama gibi güzel insanların hayatımdan daha önce yaşadığım kötü tecrübeler gibi çıkıp gitmesinden korkarım ve hemen dua ederim. Allah'ım aramıza kötü insanların nifak sokmasına izin verme, dostluğumuzu hayırlısıyla daim et diyerek. İşte böyle efendim, Lamacığım da çok sevdiğim ve kaybetmekten korktuğum kişilerden biri. Şimdi bu giriş yazısını lamaca bitirelim tütütütttüüüüütütütütütüttütü maşallah:))
Bu tarifim bizim en ço kmuhabbetini ettiğimiz çilek üzerine olsun istedim. Havalar Türkiye'de bir türlü tam anlamıyla ısınmaya niyetli olmasada ben sorbe, smoothie, milk shake gibi serinlik veren lezzetleri her zaman tüketmeye bayılırım:)
ÇİLEKLİ LİMONLU SORBE
Yarım kilo çilek
4 tane limon
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yapılışı: Su ve toz şekeri bir tencere alın ve yaklaşık 5dakika kaynatın. Çilekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra robottan çekin. Limonları güzelce yıkayın ve kabuklarını rendeleyip, sularını sıkın. Çilek ve limonları şerbetle karıştırın. bu kaşırımı yayvan bir kapaklı kaba alın ve buzluğa atın. Donmaya başladıktan sonra ara ara tamamen karıştırın.
Eğer sorbeyi içmek istiyorsanız içilecek kıvama gelene kadar dondurun. Servis bardaklarına almadan önce tekrar karıştırın ve bardaklara boşaltın. Eğer sorbeyi yemek istiyorsanız biraz daha katı olarak dondurun ve yine karıştırarak kaselere alın.
Afiyet olsun!
Lamacığımın ve tüm annelerin anneler gününü kutlarım ;)
CSI cok korkunc izleme sakin! ondan sonra yok yangin merdiveninden biri mi girer, yok mutfakta biri mi saklaniyor, insan psikopata bagliyor! gel sen besinci boyut falan izle, huzura er:)
YanıtlaSilcsi:ny korkunç mu:)) ahahahahahaha hiç güleceğim yoktu yav:)
YanıtlaSilLamaaa neden fotoların boyutu küçüldü yineee
korkunc tabi, o cesetler 1 ay aklimdan cikmiyor! ben narin bir kisiligim:))
YanıtlaSilHangi ara misafirleri gonderdin de bloglara daldin BTS!
YanıtlaSilo kadar yorgunum ki sanki mantiyi ben yaptim da, borekleri ben sardim da, tavuklari ben hasladim, corbayi ben yaptim... cok yorgunum oyy!
PP,
Foto olayini konusmustuk.
CSI konusunda yorum yapmiyorum, bilgim malumatim yok cunku:)
Guzel bir hafta diliyorum!
ay çok hoş bir köşeymiş bayıldım :)
YanıtlaSilRabbim muhabbetinizi ebediyete kadar sürdürsün inşallah canlarım :)
bende sizleri çok ama çok seviyorum(Allah için)
öpüyorum sizleri çok çok
bende bende bende Lama Mutfakta da ünlü olmak istiyorum :))
YanıtlaSilbende anneler günü içün hazırladıım bir tarifi paylaşmak istiyorum sana mail atmak istiyorum beni ünlü yap istiyorum :)
papatyamada ellerine sağlık diyorum biraz daha gelmeseydim msnden çıkıp beni dövcekti :)))
tuba@,
YanıtlaSilbenim naz yapmama gerek birakmadan yorum biraktigin icin tesekkur ederim :)))
DG,
haydi mail atsana,
atsana atsana atsana:)
benden tarif filan yok su aralar
Lama'yi bos birakmasaniza:))
Yaz geliyor malum, şöyle serin serin şeyler lazım hepimize...
YanıtlaSilsana yarın mail atıcam hemide blogda yayınlıcam :)
YanıtlaSilmeraklanma bıkarsın bizden akikokokokoko :PP
tamamm yayınlamam ne demek yanii :)) seni mi kırcamm bi tütütüüüüüü demen yeter :P
YanıtlaSilbizim feysbukumuz yok şimdi nolcek :D
YanıtlaSilReyyan,
YanıtlaSilbizim soframiz herkese acik:)) faccebook'lu ol,
faccbeoook'suz ol, gel yien de gel:)
tarif gonder sen deLM'de konuk yaz ol arkadasim yaaani lafi mi olur:)
Bunu kalıplarda dondurup eskimooooo diye satarlar Adana'da :) O yazın sıcağında da ne güzel gider canım çekti şimdi ne olacak ikiniz sorumlusunuz bu durumdan ona göre :) Eline sağlık papatya prenses :) Sana da sevgiler Lamacım... :)
YanıtlaSilEsin,
YanıtlaSilSamsun'da da vardi cocuklugumda, simdi yienvar mi bilmiyorum. Meybuz ismi da uygun bu tarife aslinda ama o satilan meybuzlarin icinde meyve ne arar, sirf boya aroma,
ev yapimi en iyisi,
bos gerisi!
Cilek yoksa neyle yapcaz, mevsim meyvesi olsun lutfeeennn sevgiler.. Tcd
YanıtlaSil