06 Mayıs 2011

Almanya'dan Muffin pastaciklar

Facebook vesilesi ile tanistigimiz Almanya'dan bir okurum, sevgili Nurcihan abla (abla dedigime bakmayin aslinda kendisi cok genc ama boyumca kizi oldugu icin abla demeye mecburum:)) cok israr etti," ne olursun bu tarifimi blogunda paylas, hakkimi helal etmem" dedi :)) Ay burnum uzayacak:)
Eskiden insanlari unlu yapmak vaadiyle (e Lama'nin unu malum:)) tarif gondermelerini saglarmisim, bu da oyle gibi oldu. 
E artik "Okurlarimdan Tarifler" diye etiket bile var. Ey okuyucu, bu firsati kacirma:))
Iste Nurcihan Hanim'in kendi sozleriyle tarif huzurlarinizda! 
Muffin pastaciklar
Bastan soyleyelim:
pek bi ugrasliymis gibi görünse de, ugrasmaya deger! :)
mrb Lamaciim :)
muffin pastaciklarinin tarifi söyle: (adini ben simdi uydurdum, cünki bu pastaciklari ben bi arkadasin siradan bir kek tarifinden uyarladim)

*Kek icin malzemeler:
1 su bardagi toz seker
5 yumurta
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi yogurt
1 tane kabartma tozu
alabildigince un
*serbeti icin:
3 su bardagi su
2 su bardagi seker
biraz limon
yaklasik 35-40 dakika kisik ateste kaynatiniz
*dekor icin:
suyu iyice süzülmüs mandalina veya kiraz
badem
cikolata parcaciklari
*pastanin yapilisi:
malzemeleri cirp sonra muffin kaliplarina dökunuz
yaklasik 180° de pisiriniz
muffinleri pistikten sonra firindan cikar ve sogumaya birakiniz
sonra üst kismini kesiniz(muffinlerin kubbesini diyelim)
(daha sonra kapak misali üstüne oturtacagiz)
bir tencerede serbet kaynatiniz!
serbet olduktan sonra, 5-10 dakika kadar bekletip kekleri teker teker bir kevgir ile serbete batirip cikarin ve bir tepsiye aliniz

sonra ben kek arasina krema hazirliyorum. mesela 2 tane 200-250 ml litrelik, buz dolabindan sogumus olarak cikardigim kermalari bununla cirpiyorum. 
(1 paket kremaya 1 paket krema sertlestirici  ile cirpip, 1 paket vanilin sekeri ekliyorum! bu kremayi daha sonra buzdolabina koyup bekletiyorum.)

not: herhangi bir krema kullanilabilir, krem santi, ev yapimi kremalar... Ama kivami katica olmali

sonra kremayi krema torbasiyla pasta kekinin üstüne skiyorum, üstüne rendelenmis badem + 3 tane suyu iyice süzülmüs mandalina(veya kiraz) koyuyorum ve kubbesini üstüne oturtuyorum. hepsini bu uygulamadan gecirdikten sonra, son olarakta üstüne tekrar bir fiske(denir mi bilmiyorum :)) krema dolduruyorum ve 1 tane icindeki meyve`den oturtuyorum ve biraz badem ve cikolata parcaciklari serpistiriyorum. 

afiyet olsun ;)

25 yorum:

  1. ben simdi ünlü mü oldum? imzali resim isteyen var mi?? noolur isteyin arkadaslar :)))
    ah Lama, ah Lama! Allah iyiligini versin e mi. böyle bir seyi ilk defa yapiyorum ve cok keyif aldim. tsk ederim :))) baska tariflerim de var, veriim mi :p :)))

    hem ben israr etmedim, tarifimi yayinla diye. sen;tarifi sen ver, ben yayinliim karsiliginda da en alasindan cake carrier aliciim sana :p :P dememismiydin?
    tabi bu isin sakasi! ama inan cok güzel bir jest oldu bu...cok tsk ederim! ayrica cok güldüm :)))

    YanıtlaSil
  2. Nurcihan Hanim'in bir hayrani06 Mayıs, 2011 13:17

    Nurcihan Hanim,
    yaziyi okudum ve hemen sizin hayraniniz oldum. Imzali fotograf degil ama imzali bir pastanizi isterim.
    Yeni calismalarinizi dort gozle bekleyecegim, Nurcihan ahanim sizi cok sevdim .ben de size Nurcihan abla diyebilir miyim, hanim yazmasi uzun oluyor cunku bes harfli, abla dort harfli daha kisa o yuzden yani:))

    YanıtlaSil
  3. hahahahahaaa...de de...istedigini de. kafana göre takil :p

    YanıtlaSil
  4. hihihiiii :))
    amann ne güzel şeyler bunlar:)
    okuyucularınla aran ne kadar güzel böyle hepimizin başına işşaallahh:))
    ellerine sağlık Nurcan Hanım' ın :)

    YanıtlaSil
  5. Hımm tam pasta görüntüsünde bir muffin. İnsanın eline alıp ağzına atası geliyor. Ellerine sağlık canım. Hayırlı akşamlar.

    YanıtlaSil
  6. Hımm tam pasta görüntüsünde bir muffin. İnsanın eline alıp ağzına atası geliyor. Ellerine sağlık canım. Hayırlı akşamlar.

    YanıtlaSil
  7. ben bütün gün lama benim merak etmiştir diye eve gelip koşa koşa pc yi açıyorum.ama lama hanım fbsini kapamış gitmiş.

    nerdesin uleyyyyyyyyyyynnnnnnnnnnnnnnn



    not:link vermeyi nenemde biliyo herhalde.ama wp ayarlarım bozuk bi kaç gündür veremiyorum

    YanıtlaSil
  8. kekteki fiyakaya bak sen

    gelde yeme şimdi :D

    YanıtlaSil
  9. oyy çok güzell..ama diyetteyimm ben...:(( ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  10. lama varya kanıt topluyorum hepsini zeynepciğime vercem. orhan başkomiserimede oraya yolluyorum olay yeri incelemeden muratla birlikte.

    nerdesin be çık ortayaaaaaaa

    :'(

    YanıtlaSil
  11. Nefis gorunuyor.ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  12. Nurcihan ablacim,
    o hayran benim, ama biliyorsun ben hep hayranim sana:))

    Deniz,
    Nurcihan apppplaaammm bibibibibi tanedir:)))

    PP,
    sen ozlersin de ben gelmez miyim:) severim senin papatya canini:))
    biliyorudm zaten boyle tepki verecegini, aferin sana:)

    YanıtlaSil
  13. Yer Sofrasi ve Muhabbet sofrasi sahibeleri:))

    Fatos,
    sagliksiz seyler bunlar, bosver. ciden diyorum. Bak blogumda yayinladima ma kendim yemedim bunlardan, inan:))

    Seyma'cim, bence de pek guzel gorunuyor:) serbetli kremali ama kiraz sevmem :S

    YanıtlaSil
  14. LMnin ablası bizimde ablamızdır efendim.

    Pek sevdim ben bu mini pastaların fotosunu, benim gibi çok alımlılar:P

    Ellerinize sağlık Nurcihan abla:)

    YanıtlaSil
  15. ayrıca ben de okur tarifleri köşesinde tarifimin yayınlanmasını istiyorum

    YanıtlaSil
  16. Nurcihan abla hepimizin ablasidir:))
    PP istersen sana ozel PP kosesi hazirlayayim, yeter ki sen tariflerini gonder :)

    YanıtlaSil
  17. Allah razi olsun arkadaslar :) simartiyorsunuz beni...gözlerim doldu :D PP kösesi nedir ki??
    Nurcihan

    YanıtlaSil
  18. Tarifkolik/Öznur09 Mayıs, 2011 04:49

    Pastacıklar çok tatlı görünüyor..

    YanıtlaSil
  19. Nurcihan abla,
    unlu yapmanin verdigi dayanilmaz hafiflik gecince, aklim basina geldi, "bu ne guzel tarifmis boyle, denemek lazim!" denildi tarafimca :)
    kubbe tepecik kapaklari serbet atinca dagilmiyorlar degil mi? hani narinler diye aklima takildi da, sonra sapkalari yamali olmasin diye endiselendim. sen yapinca sorun olmamis ama emin olmak istedim. serbtten once mi kesiyoruz sonra mi?
    tesekkur ederim!

    YanıtlaSil
  20. tabi yaa...site sahibi olarak, buzamana kadar denememis olman ayip..oturdugum yerden hatta seni cok cok kinadim :p :D
    sorular derken, ben sadece bir soru gödüm!:p
    cevap veriyorum;hayir dagilmiyor. kubbeleri kestikten sonra alt ve üst kisim olarak serbete batir ve ve bir kevgir yardimi ile cikar. pastaciklari nerde yapmak istiyorsan oraya al. ben mesela bir tane yuvarlak tepsiye aliyorum ve diger islemleri de onun icinde yapiyorum sonra servis öncesi servis tabagina aliyorum. bu arada ortalama 14-16 tane muffin cikabiliyor.
    yaw arkadas, bu tarifin bazi yerleri kirpildigi icin + benim de anlatim hatalarimla cok absürd bir seye benzedi :/
    arkadaslarin affina siginarak ilk tarif paylasmanin heyecanina vermelerini arz ediyorum :D

    Not: pastaciklari uygulamali da gösterebilirim! biletimi alin, ben bi kosu gelir yaparim..ertesi hafta da dönerim :D

    selamlar,
    Nurcihan :)

    YanıtlaSil
  21. Nurcihan Hanim,
    madem bir soru yetmedi buyurun size sorular:)
    1-secimlerde Samsun kac milletvekili cikariyor?
    2- karincalar kac ayakli?
    3- orumceler kacabacakli?
    4- kirkayaklarin gercekten 40 ayagi mi var, ayakkabi giymeleri zor olmuyor mu?
    5-saat kac?
    6- hava sicakligi kac?
    7- hafta sonu yagmur yagacak mi?
    8- naco2 icin diabatic curve nasil yapilir?
    9- ms-evb ile elektron transferini nasil tanimlariz?
    son sorular biraz kisisel oldu kusura bakmayin!

    gelsin cevaplar!

    YanıtlaSil
  22. Sayin Lama!
    sizin bana bilet almaniza gerek yok, gönüllü olarak gelip sizinle yakinen tanismak istiyorum :p ve tanisma faslinda da sorularini yanitlamayi düsünüyorum :D siddete karsiyim elbet ama ne hikmetse seni falakaya yatirmak en cok zevk aldigim seylerden bir tanesi. akabinde yine biliyorsun ki, ayaklarini tuza batirip kecilere, koyunlara, kuzulara yalatmayi düsünüyorum :p simdi hayal ediyorum da...cok eglenceli olacak bu is :))))

    te buralardan cooOOoook cokk selamlar!
    Nurcihan ;)

    YanıtlaSil
  23. mrb Arkadaslar,
    bu tariflete kremsanti kullanabileceginizi söylemistik ama kremsanti, benim yapmis oldugum krema`dan farkli oldugu icin, tadi farkli cikabilir. ben 2 tane kremayi 2 tane krema tozu ile birlikte cirpmistim. normalde krem santi`yi hic kullanmiyorum ben ve haftasonu yapmis oldugum bir tatlida ilk defa denedim ve krema bana cok suni geldi. cok yadirgadim. 1 tepsi tatlim ziyan oldu :(
    o yüzden, bunu sizinle paylasmak istedim!

    slmlar,
    Nurcihan :)

    YanıtlaSil
  24. Nurcihan Hanimcigim,
    Uyari ve onerielr icintesekkurler. Tarif sizin istediginiz gibi uyarbailir hatta kulakbile cekebilirsiniz (aa lutfen falakaya yatirmayin:))
    Kremsantiden kremsantiye fark var, bir de damak tadi oayi.. Siz hep dogal kremaya alisinca krem santiyi sevmediniz belki de...
    Sukranlarimizi sunariz,
    Hurmetler (ceketimin tum dugmeleri ilikli, hazir ol vaziyetteyim:)))

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)