17 Haziran 2014

cikolatali muzlu kek (chocolate banana cake)



buradan cikmasa da instagram'da sesim cikiyor, takip emek isteyenler icin pitircikpitlamaz huzurlarinizda... #kimlikbunalimi !
*
merhaba blog!
alici ayarlari ile oynamayin yeni yazi var!

Bizim evin alisveris listesinde daima muz olur, cunku Z tam bir muz canavari. Son donemde ayiptir soylemesi bazi wc'sel sorunlari oldugu icin yemiyor o yuzden  muzlar karariyor... Kurtarma operasyonu icin yapilacak seylerin basinda kek geliyor ama bu sefer hepsi bu degil. Amerika'da cok yaygin bir kek bu. Sirf bu keki yapmak icin muzu bekleten var, buzluga muz atip hazirda bulunsun " diyenleri de duydum. Bu sebepten Turkiye'den gelen misafirler icin ozellikle yapmak istedim. Menude Karadeniz mutfagindan tursu kavurmasi da vardir, pek evrensel gordum kendimi!
Bir de itirafim var: Normalde sevmem bu keki ,sirf muzlar kurtulsun diye yaparim ama bu sefer cidden severek de yedim!  Daha guzeli misafirler de cok begendi ve tarifi sordu.
Cikolatali muzlu keki denemek isteyenler ve benim gibi 2. bir sans vermek isteyenler icin geliyor tarif "joyofbaking " sitesinden...
*
Klasik Amerikan kek tariflerinde oldugu gibi: kati malzemeler karistir, sivi malzemeler karistir, ikisini birlestir, kek hamuru hazir!

Malzemeler

  1. 2 bardak seker (normalde ben bu kadar kullanmam ama kullanmali!)
  2. 1 3/4 bardak un (tam bugday unu kullandim )
  3. 3/4 bardak kakao
  4. 1.5 tatli kasigi karbartma tozu
  5. 1.5 tatli kasigi karbonat
  6. 2 buyuk yumurta
  7. 3 olgunlasmis muz, catalla iyice ezilecek.
  8. 1 bardak ilik su
  9. Yarim bardak sut
  10. yarim bardak siviyag
  11. 1 paket vanilya ( kullanmadim)

Asil tarifteki cikolatali ganaji kullanmadim. Daha yumusak doku icin kekin uzerine yarim bardak soguk sut doktum .

Kekin hazirlanisi

  1. Firini 180 C'y ayarlayin
  2. Buyuk bir kasede ilk 5 malzemeyi karistirin
  3.  Baska buyuk bir kasede diger kuru malzemeleri karistirin.
  4. Sivi karisimi kati karisima dokun diyor tarite ama ben bulasik cimriligi yapma adina, kuru karisimi yavas yavas sivi karisima doktum.
  5. Tamamen karisinca yaglanmis kek kalibina dokup pisirin. 
  6. Uzerine sut dokup, dolapta bekletin, cay yanina afiyetle yeyin.
Dikkat: Sivi bir hamur oluyor, panik yok!


19 yorum:

  1. Çok güzel bir tarifmiş,ama asıl ben kalıbınıza bayıldım.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gorutnu guzela ma kalip kullanissiz biraz:) yikamasi zor. nordic marka

      Sil
  2. Geldim gördüm,cidden blog güncellenmiş. Töbeler töbesi öleceğim mi geldi de bugünleri gördüm :)

    Çok güzel bi kıyafeti var kekin :)))) Ellerine sağlık pıtırcığım lamam

    YanıtlaSil
  3. lamamiz guzel dediyse tavsiye ettiyse yapariz, yapmaz miyiz hic!

    YanıtlaSil
  4. Sonunda yeni bir tarif :)) İhmal etme buralari, ozluyoruz :))

    YanıtlaSil
  5. kek çok lezzetli duruyor ancak kek kalıbı daha mı bigüzel sanki?:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ohhh mis mis
    Ellerinize sağlık
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  7. merhaba kek çokkk güzel olmuş elinize sağlık kek kalıbınız çok güzel çokk beğendim nasıl bir kalıp kullandınız acaba fotosunu çekip eklermisiniz ve kek kalıbınızın bulmak için adı varmı yardımcı olurmusunuz lütfen birde tariflerinizi aşamalı fotolarla yayınlarmısınız bizleride düşünerek inş cevabınız olumlu olur secgiler

    YanıtlaSil
  8. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    cay-makineleri.com

    YanıtlaSil
  9. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    Çay Kazanı

    YanıtlaSil
  10. Komşu Romania anunturi gratuite den selam. tariflerinizi hep deniyor sizi takip ediyorum. tamam çok zaman başarim yok, Ben cok yapti Turk yemekler, ama olmuyor sizin resimler gibi ((( … tad bazen iyi bazen kotu, ama yapacak bir gun ben perfect. Tesekkur ederim emekleri icin. ben cok bakiyor senin ve baska site yemek tarifleri. anunturi gratuite olarak verecek tum Romania. Multumesc din inima Turcia byeee.

    YanıtlaSil
  11. Ben de genelde şekeri azaltırım ve tambuğdaylı yaparım,deneyeceğim. Bu arada instagram adınıza bayıldım,hemen takibe alacağim.Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  12. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)