Balli pizza hamuru tarifi, bu siteden ... Belli hayali hamurlar gercekten cok leziz oluyor. Seker yerine, mayayı beslemek icin bal kullaniyoruz, baska bir fark yok aslında...
Dikdortgen fırın tepsisi içi yeterli bir ölçü verdigim malzeme listesi. Yiyenler de hep beğendi, tarif sordu. Amerikalı bir arkdasim cok beğenmekle birlikte , pizzanın yuvarlak olmamasına sasırdı :) Eee, Turk isi.. Ev yapımı, her sekil olabilir;)
Denemenizi şiddetle tavsiye ederim..
Cocuklar ve gencler ile birlikte de yapmak keyifli.. Herkes kendi malzemesini yerleştiriyor, "bu kose benim mantarsiz" , "bu kose benim bol malzemos"...
Denerseniz Afiyet olsun
1 paket kuru maya
1tatli kasigi bal
1 kap ılık su (37-40 derece)
2.5 kap un
1 cay kasigi tuz
1 kasik zeytinyağı
-------
kuru maya, bal, ılık su bir kapta karıştırılır.
Elenmiş un, tuz üzerıne sıvıyağ ve mayalı karışımı eklenip yoğurulur en az 5 dakika...
En 40 dakika kadar bekletince kullanmaya hazır...
Elenmiş un, tuz üzerıne sıvıyağ ve mayalı karışımı eklenip yoğurulur en az 5 dakika...
En 40 dakika kadar bekletince kullanmaya hazır...
Atalay yetkili servis olarak paylaşımınızı beğendik.
YanıtlaSilhttp://atalayyetkiliservis.com/
portabianco yetkili servisi olarak paylaşımınızı beğendik.
YanıtlaSilhttp://portabiancoservisi.com/