Az malzemos oldu ama düşündüğümden daha leziz idi, denemenizi öneririm.
Üstüne malzemeyi keyfinize, evdeki malzemeye gore ayarlayın, her zamanki gibi...
Cahide Sultan tarifinden yararlandım.
38 cmlik tepside yaptım. 2 kisilik diyebiliriz, yanında ev yapımı ayran limonata.. Tek kisilik de olur :))
YUFKADAN PIZZA
MALZEMELER
- 2 adet yufka
- Sosu için: 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Yufkalar kalin olduğu icin daha fazlaca koydum sosu )
- Kaşar peyniri rendesi (evde eski Kars kaşarı vardi, idare etti:) daha saglikli hem )
- Sosis (Z, alisveris posetlerni yerleştirirken sosis görünce cok sasırdı " anne, sen iyi misin?" dedi. Normalde almayız çünkü ... e bu seferlik aldık çünkü tatil, cocuklar sevinsin. not bir daha almam! Yemedikce alisiyorsunuz gercekten... Eskiden nasıl severdim! nasıl canim severdi!)
- Siyah zeytin
- Susam! (susamı cok sevdiğimi soylemis miydim? )
- Yazdan yapilmis domates sosu kullandım, susuz tarafından
- Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın. yufkanın birini tepsiye serip, kenarları içe doğru kıvırın. Tepsinin kenarlarına doğru hafifçe yükseltin. Süt ve zeytinyağını karıştırıp, sosun 3 de ikisini yufkanın her yerine sürün.
- Üzerine ikinci yufkayı serip aynı şekilde katlayın. Kalan sosu özellikle yufkanın kenarlarına sürün.
- Üzerine önce biraz kaşar peyniri serpin.
- Domates sosu durup biraz rende kasar ,zeytin, sosis dizin. Etrafina susam serpiştirin
- 200 C fırında, yufkanın kenarları hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından almaya yakin tekrar kaşar peyniri serpip eriyince fırından alin, Sıcak Sıcak yeyin.
Çok güzel gözüküyor , herkese tavsiye ederim , çünkü çok güzel tarifleriniz var , ailecek çok seviyoruz :)
YanıtlaSilportabianco yetkili servisi olarak tarifinzi beğendik.
YanıtlaSilhttp://portabiancoservisi.com/