06 Temmuz 2008

Kiymali Patlican Kebabi

Ne zamandir arsivde bekleyen bir tarifti. Ganne'nin Munevver Teyze'nin tarifiyle yaptigi zeytinyagli patlican yemegini gorunce "e artik kokmasin yayinlayayim" dedim :)


Et ve patlican cok yakisir birbirine, cok severim her turlu yemegini, ozellikle de patlican kebabini... Ablacigim da cok guzel yapar. Patlican sevmedigini iddia eden esim bile ablama ilk yemege gittimizde, ikinci porsiyon istemisti :)
Zahmetli bir yemek bana gore,once patlicanlari kizart, etleri pisir... Bir blogta patlicanlar kizarmadan yapilan kolay bir tarif vardi. Onu deneyecektim aslinda ama nedense patlicanlari kizarmak gozumde buyumedi bu sefer, kizarttim. Ertesi gune yogurtlu yenmek uzere ayirdim bir kismini.
Kendimce kolay bir yontemle yaptigim kiymali patlican kebabi karsinizda, miktar belirtmiyorum...

Kizarmis patlicanlari tencerenin dibine dosedim.
Cig kiymayi kucuk kucuk kofte bazlar gibi sekillendirdim
Soganlari ince ince dograyip patlicanlarin uzerine dizdim.
Evde hazirda domates sosu vardi, uzerine dokup, pisirdim elim. Arzuya, evdeki malzemelere gore sulandirilmis salca, domates rendesi kullanilabilir elbet.
Ocaktan almaya yakin maydanoz ekleyip afiyetle yedik :)

Kizartma yagli diye ekstra yag cok az kattim ama yine de vicdanim rahatlasin diye yanina servis ettigim bulgur pilavini cok cok az yag ile hazirladim.

Denerseniz afiyet olsun...

16 yorum:

  1. Lamacığım ellerine sağlık canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık , patlıcanı çok severim.
    iyi geceler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ziyaretin ve yorumun içim çook çok teşekkür ederim canımm..sitenin sessiz takipçisiyim..her şey harika!ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. mmm...patlıcan olsun yeter..yemeği gözüm kapalı yerim.ellerine sağlık.slmlar

    YanıtlaSil
  5. Nefis olmuş ellerine sağlık canım...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. bülbülün yeri07 Temmuz, 2008 04:57

    Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. herkes ne cok seviyor patlicani baksana. o damlaciklar da ne hos olmus oyle :)

    YanıtlaSil
  8. mükemmelhersey canim bu aralar pek kimseye yorum yazamadim affetin malum blogcu ama artik bende blogstopa tasindim beklerim eee diger tüm yorumlar blogcuda kaldi artik burasida yorumlanir insallah öpüldün canimin ici

    YanıtlaSil
  9. Selam..
    Patlıcan bence çok güzel bir sebze her şekle giren hiçbir şeye hayır demeyen çok munis:)
    Etle bi ayrı leziz tabiiki, ellerine sağlık.
    Fincan konusuna gelince her fincanda pişirebilirsiniz özel değil yani.
    Sevgiler her zaman beklerim bay.

    YanıtlaSil
  10. ellerinize saglik cok guzel gorunuyor...minik adasimida opuyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Lama bende de aynı durum oluyor zaman zaman ,üşeniyorum patlıcanları kızartmaya :)) mevsimi olan patlıcanın her türlü yemeğini bende çok severim.

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. patlıcansız yaz olmaz kii..
    enfes bir lezzett.
    tşkrlrr..
    istanbuldan svglr NuNu

    YanıtlaSil
  13. tütütütü maşallah ne guzel yapmışsın lamacım :):):):):):):)

    YanıtlaSil
  14. Lamacığım ellerine sağlık canım sayende akşama ne pişireyim diye düşünmekten kurtuldum. Tarifini bizimle paylaştığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık süper, patlıcanlı yemeklerin hepsine bayılırım tam bana göre ve pratik. Ayrıca bir iki satır okumaya başladım hemen yüzümde bir gülümseme beliriverdi, insanın en çok ihtiyacı olan şeylerden biri gülümsemek, cicili bicili muhabbetlerinle gönüllere hitap ediyorsun gerçekten, başarılar diliyorum. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. üffff kebap harika bir lezzet ve patlıcan bu tarz tatlara çok yaraşıyor.

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)