Bu aralar Cokca yedigim , yedirdiğim #salata : Bulgurlu kabak salatasi. iki kelime ile ozetlersek: Kolay , sağlıklı
Kabak cigden rendelenip kullnailiyor, mayonez de kullanmiyorum...
*1bardak pilavlık bulgur
1.5 bardak kaynar suda pişirilir.
*1 büyük kabak CIGDEN rendelenip 1.5-2 bardak kati yoğurt (suzme daha iyi tabi) eklenir.
Ince kiyilmis Dereotu , zeytinyağı, ince cekilmis ceviz ve tuz ,hooop hazır.
Sarimsak da ekleyebilirsiniz elbette...
PIlavlik bulgur az oldugu bir gun , kisirlik bulgur da ekleyince guzel oldu... Yarı yarıya, pilavlik/ kisirlik bulgur kullanabilirsiniz. (su miktari azaltilmali)
Instagram paylasimlarimizi : pitircikgiller kullanici adi ile yapiyorum, unutmayin!
Ben geçtiğimiz iki hatta belki üç yaz boyunca çok sık yaptım. Ama bulgurla değil, salatalık ve kabak, kimi zaman yoğurtlu kimi zaman yoğurtsuz. Gerçekten pratik ve leziz. Bu sene de başlamak gerek. Bir de tavsiyem yine çiğ kabak rende ve semizotu da güzel oluyor.
YanıtlaSil