Ben tavuklu daha cok seviyorum sanki ama orijinali kirmizi etli...
Pilav dedigin tereyagi ile lezzet kazanir ama orijinali siviyagli...
MALZEMELER
- Yarim kilo kusbasi et
- 2 bardak pirinc
- 1 butun bas sarimsak
- 2 havuc
- 1 sogan
- Tuz ve karabiber
OZBEK PILAVI NASIL YAPILIR?
- Pirinci nisastasi cikana kadar yikatip, suda bekletin
- Etler guzelce pistikten sonra, sogan ,havuc eklenip kavrurun.
- Sarimsagi yikayip, kabuklarini soymadan ekleyin.
- Pirinc, baharatlar ve kaynar su ilavesi ile pisirin.
Etçil değilim ama pilavlara yatıştırıyorum kırmızı eti, etli pilav ayran hesabı :)
YanıtlaSilPek de doyurucu, Ramazan da gideri var :) Ellerine sağlık.