9 Mayıs 2016 Pazartesi

Ozbek Pilavi

Ozbek pilavi, Kirgiz pilavi, Kazak pilavi , Ahiskali pilavi, Turkmen pilavi... Rus yoresindeki Turkler'in hepsinde var bu pilav, ismini hangisi tercih ederseniz soyleyebilirsiniz. Ozu , havuclu etli pilav.

Ben tavuklu daha cok seviyorum sanki ama orijinali kirmizi etli...
Pilav dedigin tereyagi ile lezzet kazanir ama orijinali siviyagli...

MALZEMELER

  • Yarim kilo kusbasi et
  • 2 bardak pirinc
  • 1 butun bas sarimsak
  • 2 havuc
  • 1 sogan
  • Tuz ve karabiber
OZBEK PILAVI NASIL YAPILIR?



  • Pirinci nisastasi cikana kadar yikatip, suda bekletin
  • Etler guzelce pistikten sonra, sogan ,havuc eklenip kavrurun.
  • Sarimsagi yikayip, kabuklarini soymadan ekleyin.
  • Pirinc, baharatlar  ve kaynar su ilavesi ile pisirin.




1 yorum:

  1. Etçil değilim ama pilavlara yatıştırıyorum kırmızı eti, etli pilav ayran hesabı :)
    Pek de doyurucu, Ramazan da gideri var :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)