18 Mayıs 2016 Çarşamba

Serbetli yesil kek (cakma fistikli baklava:))


Ispanakli keki cok sık yaparım. Normalde kekten daha kolay gelıyor. Tadı , yumusaklığı garanti. Yiyenler için de değişik oluyor
Eskiden şaşırırdı insanlar. artık daha yaygın ama hala bilmeyenler, bu yesillik nerden geliyor diye soranlar oluyor.
çakma fıstıklı keke serbet de koyduk mu çakma fıstıklı baklava oluyor. 

Doğal yeşil kek yapmak için:

Malzemeler3 yumurta (oda sicakliginda olmali)1 bardak seker
1 kase ayiklanmis ispanak (az olur, cok olur ispanak miktari)
3/4 bardak siviyag
1 fincan sut
2.5 bardak kadar un, kontrollu ekliyorum
1 paket kabartma tozu
Arzu edilirse vanilya
Serbet icin1.5 bardak seker
2 bardak su
Tatlinin hazirlanisiIspanakli kek nasil yapilir?Seker ve yumurta mikserle  cirpilir.
Blendirda  yuksek ayarda ispanak ve siviyag homojen,z umrut yesili karisim olana kadar cirpilip seker-yumurta karisimina eklenir.
Sut ile blendiri calkalayip karisima ekleyin.Misker ile biraz daha cirpilip, un ve kabartma tozu katin.175 derecede kurdan testi gecinceye kadar pisirin.
Soguk keke ilik serbeti dokup, uzeri kapali mumkunse bir gece bekletin.
Afiyet olsun

Daha onceki ıspanaklı kek - yeşil kek yazıları 
için buraya ve tıklayınız . 
Ispanaklı yesil muffin pastacık tarifi icin  burayı tıklayınız



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)