Bu çok pratik makarna tarifi için ne isim taksam bilemedim.. şipşak makarna desek "E makarna zaten şipşak!" diyen çıkabilir.. "Herşeyi birlikte pişen makarna" ismi gayet yerinde oldu sanırım.
Herşeyi birlikte pişen makarna nasıl hazırlanır ?
Kaynar suya makarnayla birlikte
salça (tercihen ev yapımı domates salçası ),
kurutulmus sogan,
baharatlar ( tuz, karabiber, zerdecal kullandım) ve
zeytinyağı eklenir.
Ocaktan alırken rende kasar peyniri katın ve tek işlemde & tek tencerede makarna hazir...
Notlar:
- Çoğunlukla makarnayı az su ile haşlarım , süzmem ki vitamin kaybı olmasın , tabi ki süzme derdi de olmasın, ek bulaşık da çıkmasın :)
- 500 gramlık bir paket makarna için 1.5 litre civarı kaynamış su gerekiyor. Makarnanın cinsine göre değişiyor , kaynar su hazır bulundurun , ihtiyaca göre eklersiniz.
- Vaktiniz varsa, kaşar ilavesi sonrası fırınlarsanız , tadından yenmez...
- Mor lahanayi ince kiyip, sirke ve tuz ile cam kavanoza koyup buzdolabinda sakliyorum. Hem kullanima hazir pratik, hem de tadi kivami daha iyi oluyor. Makarnama eslik etti kendileri, fotoda goruldugu uzere ;)
yorum yazan olmamis! yorumsuz bir tarif bu :)
YanıtlaSil