26 Ekim 2016 Çarşamba

Fırınlanmış karnabahar



Yaşasın kış sebzeleri diyenleri , karnabahar sevenleri buraya alalım!
Çiğden karnabaharı fırınlamayı ilk denediğimde emin değildim ama tadına bayıldık!
Hem ön haşlama upraşı yok, pratik hem de besin degerlerini korumak için daha uygun...

Yoğurtlasak da mı yesek , soğanlı salata mı yapsak, yumurtalı kızartsak mı ,çorbada mı kullsank derken, hepsini de denedim , tavsiye ederim :)
Aa inanın bu hali ile de çerez gibi yeniyor. Hatta Bay Lama : cips yerine bundan yiyelim artık' dedi...

Malzemeler :
Karnabahar
Sarımsak
Tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Karnabahar guzelce yıkanıp küçük parçalara ayrılır
Ezilmis sarımsak , tuz zeytınyağı ile güzelce karıştırılıp 180*200  derece fırında pisilir.

**************

TDK : Sıkça Yapulan Yanlışlara Doğrular
karnıbahar xkarnabahar
    a. (karna'bahar) bit. b. Turpgillerden, çiçekleri etli ve tanecikli bir görünüşte olan, yaprakları lahana yaprağına benzeyen, sebze olarak kullanılan bir bitki (Brassica oleracea botrytis).
vejeteryan xvejetaryen
    a. Etyemez

1 yorum:

  1. Kızarmış halinden daha hafif ve sağlıklı, denemeye değer.. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)