O da ne oyle! dediginizi duyar gibiyim ama burasi Lama Mutfak, ben Lama dolayisiyla yemekler isim ve cisim degistirebilir! Fotograftan da anlasilacagi uzere, kasarlar kizarincaya kadar beklemedigim, salcasi da yok zaten,gayet beyaz tenli bir Pasamiz oldu, dolayisiyla isim degisikligine gerek duydum :)
Hasan Pasa kofteyi cok severim ama cok sIk yapmam. En son Ramazan'da yapmistim. Hatta bu sene iftar davetlerinin cogunda ana yemek idi kendileri ve de cok begenilmisti, ozellikle de benim tarafimdan :)
Tarifin ozu Portakal Agaci'ndan. Acaba koftesinde, baharat olmadigi icin mi daha bir leziz geliyor tadi, bilemedim. Usendigim icin salcali suyunu hazirlamadim ama kiyma yagli oldugu icin sert olmadi hatta gayet guzel oldu, kis gunu bronzlasmak farz mi Pasalara :)
Malzeme listesi
- köfte malzemeleri:
- 750g kıyma
- 1 baş kuru soğan,rendelenmis
- 2 dilim bayat ekmek içi
- tuz
- karabiber
- püre malzemeleri:
- 5-6 haslanmis patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- yarım su bardağı süt
- tuz
- Uzerine kasar rendesi
- Normal Hasan pasalar icin gerekli:) salçalı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su, kiymanin yag oranina gore siviyag eklemesi yapiyorum bu asamada.
- Kofteyi hazirlayip kus yuvasi gibi sekillendirin ve 400F'de pisirin.
- Patates puresi icin, haslanmis patatesleri tereyaginda kavurup, sut ilave edin,tuz ile tatlandirin.
- Kofteler pistikten sonra salcali suyu uzerlerinden gezdirip, patates puresi ve kasar rendesi ilave edin ve kasarlar kizarana kadar firinda pisirin.
- Kofteler pistikten sonra uzerine patates puresi ve rendesi ilave edin ve kasarlar kizarana kadar firinda pisirin.
- Afiyet olsun!
Notlar/ Oneriler/Kolayliklar
En tembel Hasan Pasa koftesi icin:
Ilk Hasan Pasa koftesi denememde yaptigim ilk asamada cig patatesi rendeleyip koftelerin uzerine koyup, birlikte pisirin. Daha sonra kasar ilave edin, oluyor inanin:)
Alternatif patates puresi icin:
Patatesler kok salmadan haslayip degerlendirmek icin suda haslayip hazirladim pureyi ama, sadece aslinda patates puresini dogrudan sut icinde haslayarak hazirlayabilirsiniz. Uzerini gececek kadar sutte soyulmus, tercihen kucuk kucuk dogranmis patatesleri haslayin, tereyagi ekleyip robot/pure vs ile cirpin. Hepsi bu!
hep insanlar bronzlaşcak değil yaa
YanıtlaSilbiraz da köfteler bronzlaşsın dimi :D
hic bana gore degil! tembel hsanpasa bile fazlaca zor:(
YanıtlaSilSevgili Lama,
YanıtlaSilBende de salçalı sos eşliğinde hasanpaşa köftesi var.
Severim hasanpaşa köftesini, misafir yemeklerinde, Ramazan'da favori tarifimdir.
Sosu olsun yada olmasın köfteler nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Patatesi çiğden rendelemekte pratik bir fikirmiş.
Oh ohh nefis hemde kaşarlı ellerine sağlık canım:)..Sevgiler..
YanıtlaSilcanımmmmmmmmmm ben bayıldım :))))))
YanıtlaSilsanada :)blogunada
hele lama ısmıne:)
cok eglencelısın ..senı takıbe aldım ..sık goruselım olurmu???????
opuyorum ellerine saglık 1 kofte kaptım kacıyorum..........
Muhabbet sofrasi,
YanıtlaSilmevsimine gore :)
BTS<
yok ya cidden cok zor degil.denemelisin!
uhteremcigim,
Sende gorunce tekrardan yapayim diye nyetlendim,sana da yorum birakmistim hatta.
Zeynep,
sagol kizimin adasi
Marifetli ellerin sahibi:)
Ben de sana bayildim. Goruselim sIk sIk tabi:))
Ellerine sağlık canım bende çok severim içine garnitür ekleyince de güzel oluyor sevgiler..
YanıtlaSilSen çok yaşa emi :)
YanıtlaSilBurası lama mutfak ve ben acaip keyif alıyorum burda olmaktan :)
Neşen enerjin daimi olsun canım..
Paşalar şahaneler,bayıldım ben..
Ellerine sağlık..
sevgilerimle :)
kendini kasmadan yazıyorsun ya harika bende yemek yaparken hep en kolay nasıl olur kısımlarını arar bulurum kolay gelsin
YanıtlaSilsibel
Herkes bronzlaşanı sevmez bazılarıda beyaz sever bizlerde beyazı beğendik ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSil