Bulgur pilavini sever misiniz? Ben cok severim. Hele yazin, yurdumun domatesi, biberi ile yapilan bulgur pilavi rakipsizdir benim icin. Domates olmazsa salcalisi da olur. Yaninda salata, yogurt saglikli bir ogundur Lama Mutfak'ta.
Dun biraz farklilik ,"kirmizi dolmalik biber" katarak pisirdim ve hic de fena olmadi. Hatta evin beyi "10 puan diyorum, baska da birsey demiyorum!" diye resti cekti:)
Yaninda ev yapimi miss gibi yogurtla tadina doyum olmaz Kirmizi dolmalik biberli Bulgur Pilavi tarifine birakiyorum sozu sevgili okuyucu:
Malzemeler
2 bardak pilavlik bulgur - yikanmis, suyu suzulmus. Bulgur yikamadan kullanan birini gordugumde cok sasirmistim:)
1 sogan-kucuk kucuk dogranmis
1 kirmizi dolmalik biber
1 kasik Turk domates salcasi
Yag (ben tereyag +siviyag karisimi kullandim. Biraz fazla kacti ama lezzetin sirri da iste burada:))
Su -bulgurun cinsine gore cok degisiyor, ben biraz sulu seviyorum 3 bardaktan fazla kullandim
Tuz, kirmizi toz biber, kimyon(cok az)
Hazirlanisi
Yagi erittikten sonra soganlari ve dolmalik biberi kavurun.
Salcayi ilave edin.
Soganlar ve biber yeterince yumusayinca bulguru ve suyu ilave edip,tuz, baharatlarini katin.
"Pirinc pilavini pisir unut, bulgur pilavini pisir yut" dusturunca, pilav hazir olur olmaz sofraya oturun ve afiyetle goturun:)))
Afiyet olsun
yanina da tavuk!!
YanıtlaSilaksam ugrarsan bir de ispanakli pasta! :)
YanıtlaSilohooo evde kırmızı biber varsa mutlaka katarız, olmadı yeşil biber.
YanıtlaSilhatta ve hatta bugün iki tabak yedik yanında karnıbaharla ve yoğurtla birlikte. :D
ellerine sağlık lamaaaaaaa
Ellerine sağlık canım harika görünüyor..
YanıtlaSilbizde çok severiz lamacımmm,
YanıtlaSilellerine sağlık
çoook öperimmmm
yaaaaaaaaaaaaaaaaa hayiiiiiiiiir!! ama simdi gordum mesaji:(((
YanıtlaSilaksam Lama abi eve gelmisti ben de ugramadim tabi ki sana! hatta ne zaman tel alacak bu kiz diye de hayiflandim!! dun senden sonra canim pasta cekti acaip, yaptim!!! ve sonuc "sekersiz yas pasta" (worst ever da denebilir). Badem cooook begendi!!!
annem de böyle yapardı ama ben hiç sevmezdim ta ki cizreye gidene kadar bir gün ev sahipleri bişey pişiriyor ama yok böyle koku öleceğiz enfes ötesi odada resmen ağzımızın suyu akıyor sonra kapı çaldı bi tabak geldi bulgur pilavı olamaz ya o günden sonra ben de öyle yapar oldum annemde kavrulmuş tel şehriye kavrulmuş bulgur ve et suyu dene ayyy yazarken ağzım sulandı yaaa
YanıtlaSilsibel
Uff, Sibel senin yazdiklarini okuyunca da benim agzimin suyu akti:) Et suyu hersey yakisiyor zaten. Aklimda! :)
YanıtlaSil