11 Mart 2011 Cuma

Yesil Kek 2

Ispanakli pasta, en yesilinden , en dogalindan :)

Ispanakli Kek/ Pasta ya da Yesil kek yillar once de Lama Mutfak'ta yer almisti. Tekrar hatirlatip, en son ,kolay ve saglikli sekliyle paylasmak istedim. Her yiyenin, yerli/yabanci istedigi bir  tarif . Bircok seyde oldugu gibi goz karari yaptigim icin net tarif vermekte zorlaniyorum:) Cimri pandispanyalarda oldugu gibi 1.5 olcu ile hazirlayip 2 kalip kek yapiyorum genelde. Keklerden birisi ince olursa, ortasini kesmeden sadece disini krem santi ile kapliyorum, yani isimi goruyor.
Bu tarifin oncekinden farki ispanagin  tamamen cigden, yag icinde blendir'dan gecirilerek kulaniliyor olmasi. Renk super, vitaminler hayatta,  haslama, kavurma yok daha ne olsun:))

Ilk gorenin gida boyasi sandigi, "bu dogal renk!" dediginizde Antep fistikli izlenimi uyandiran bu keke ,kremali oldugu icin aslinda pastaya, Amerikali bir arkadasin taktigi isim "Hulk Kek". Kesilikle sebze karsiti oglu (bana cok tanidik geldi!) cok severek yiyormus bu keki, tabi icinde ispanak oldugunu bilmeden :) Hulk  Green diye cizgi film karakterinin adini da kullaninca daha cazip olmus tabi :) Kendisiyle tanismak isteyenler, korkmazlarsa asagiya bakabilir:)))
Resim, internetten alintidir. Mor sortunuz da cok uyumlu ve $ik olmus Hulk Bey:)
Malzemeler
3 yumurta
1 bardak seker
1 kase ayiklanmis ispanak (az olur, cok olur farketmez diyorum)
3/4 bardak siviyag (daha az olabilir)
2.5 bardak kadar un, kontrollu ekliyorum
1 paket kabartma tozu

Arzu edilirse vanilya

not:blendiri calkalamak icin cok az sut (belki de isin sirri budur, belirtmeden gecmeyeyim ,gizem yok benim tariflerimde :))


Uzeri icin:
1 paket krem santi (Amerika'dakiler icin oneri: Kraft'in extra creamy coolwhip'ini kullaniyorum genelde, katki maddeli ama kolay ve leziz diye tercih ediyorum ama ev yapimi krema da kullanabilirsiniz tabi ki)

 Dovulmus antepfistigi, hindistan cevizi, kivi ya da bu sefer yaptigim gibi kekin icinden alinan parcalar 
Yapilisi:
Seker ve yumurta mikserle  cirpilir
Blendirda  yuksek ayarda(liqudify ayarini kullaniyorum) ispanak vesiviyag homojen,zumrut yesili karisim olana kadar cirpilip seker-yumurta karisimina eklenir.
Misker ile biraz daha cirpilip, un ve kabartma tozu eklenir.
350 Fde pisiriyorum.



Soguduktan sonra ikiye kesilen kekin icine krem santi konur.
Ust parca kapatilip tekrar kremsanti ve istege gore suslenip servis yapilir.

12 yorum:

  1. Cok guzel gozukuyor. Ben uzaktan resmine bakmakla yetinecegim :)

    YanıtlaSil
  2. fincanla kekin uyumu da gözlerden kaçmadı lama hanımefendi:)))


    hey gidi günler ben hulk u çok severdim.

    bi de ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  3. Ayse,
    neden uzaktan bakiyorsun yakindan baksan:)

    papatya hanimefendi,
    fincani ofise goturmek icin almistim onceki gun. Fotograf cekerken kullanmamak olmazdi:) Artik ofisteki yerini aldi zaten.

    YanıtlaSil
  4. çok hoş görünüyor.ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Benim favori rengim! Harika gorunuyor. Seneler oldu yapmayali. Hatirlatma icin tesekkurler. Ben "heavy whipping cream" ile yaparim sanirim kremasini.
    Ellerine saglik!
    (Yakin olsak gelirdim ziyarete:))
    Gulden

    YanıtlaSil
  6. Gulden'cim,
    uzak sayilmayiz :)
    Haklisin heavy cream ile daha guzel oluyor kesinlikle ama cirp filan, Lama ugrasir mi hic :( :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik Sevgili Lama,
    Hep ama hep merak edipte denemedigim bir kek. Harika gorunuyor.

    Sevgiler ve guzel bir hafta sonu dilegimle...

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Lama Hanımefendi

    Kekin yeşili o kadar canlıki bir an tüh sana Aylin tüh sana demedim değil:))Ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Aaa niye tuhledin ki Aylin arkadasima simdi? :)

    YanıtlaSil
  11. Görünümüyle iştah açıcı bir pasta. Cok severim ellerine sağlık lamacim..

    YanıtlaSil
  12. Miam miam kolları sıvayayım ben çok severim ama hiç yapmadım, seninde ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)