Herkese Merhabalar,
"Haftalik menu onerileri" yazimla ilgili birkac not dusmek istiyorum ;)
Oyle gaza gelip yazdim ama bu demek degildir ki Lamahane'de hep boyle duzenli ,am tekmil ogunler yeniyor, alakasi yok:) Bence cok da mumkun degil. Bir kere tum gun disarda olan bir insan ne kadar kolay olursa olsun,yemek pisrimek icin o kadar zaman ve emek veremez , istisnalar olabilir ama gormedim duymadim:) Sonracigima, pisen yemeklerin hepsi o aksam biter , ertesi gune kalmaz mi? Bizde mutlaka kalir ve ertesi gun de yenir :) Ama menude:
Sali gunu: Pazartesiden kalan yemegi isit, yanian salata yap"
diye menu yazsaydim havali olmazdi pek :))
Beni bilenler bilir amac hava degil , muhabbet, paylasim:)))
"Siz hergun bunlari mi yiyorsunuz?" diye sasiranlara cevabim, "ben de size sasirdim" diye olmustu. Tabi ki boyle yemiyoruz:))
Gelelim ekmek kebabina. Son gunlerde sikca yedigimiz, yapimi kolay, cabuk (et onceden pismisse hele cok hizli oluyor) harbi kebap keyfi veren "ekmek kebabi". Inanin artik Turk lokantasina gitmek gelmiyor icimden, evde yiyoruz zaten:)
Bayat ekmek degerlendirmek icin birebir, isterseniz taze ekmekle de yapabilirsiniz.
Bayat, kuru ekmek, pide, pita, lavas hepsi olur.
Miktarlari belirtmeden Ekmek kebabinin hazirlanisi:
Bol tereyagi ile kucuk kucuk dogranmis ekmekler kavrulur.
Kavrulmus kiyma, et, hatta kofte( ilk denememde yapmistim) ekmeklerin uzerine dizilir, onun uzerine yogurt.
Arzuya gore, salcali ya da kirmizi biberli sos hazirlayip servis yapilir, tercihen yaninda ayranla...
Ekmek, et, yogurt, sos sirasi konusunda evde farkli sesler cikti, siz nasil arzu ederseniz:)
Vaktiniz varsa, ozellikle de ekmeklerinizin daha yumusak olmasini istiyorsaniz, boilca salcali (ve yagli)sosu ekmeklerin uzerine dokup, etle beraber biraz firinlamanizi oneririm.
Sicak sicak servis ederken yogurdu da unutmayin.
Deneyenlere afiyet olsun!
*Bu tarife Radikal gazetesinin yemek bolumunde yer verildi.
Ellerine sağlık arkadaşım gerçekten pratik ve çok lezzetli bir tarif.Denemek lazım sevgiler...
YanıtlaSilBayiliyorum boyle hem pratik hem lezzetli tariflere. Ellerine saglik kitadasim...
YanıtlaSilBayat ekmekleri degerlendirmek icin guzel bir cozum arti iskenderi hatirlatti bana :) ellerine saglik
YanıtlaSiltesekkurler Ozgen :)
YanıtlaSilGulden,
Kim bayilmaz ki, degil mi?
Seyma,
Cakma iskender evet:) Yasasin cakma tarifler:)
Bu tamda bizim tatarlara göre bir tarif olmuş Lamacım :) Ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilsalça,yoğurt,ekmek biraraya gelince tadından yenmiyor
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
bana hamur(ekmek-manti hamuru), et (kiyma-sucuk dahil), yogurt, salca, erimis tereyag olsun!
YanıtlaSilBadem'in annesi yapmisti bu yemegi.. kiyma alirsak bir gun deneyeyim!
Hem pratik hem güzel ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
Cok nefis gorunuyor. Hem de cok pratik. ellerine saglik.
YanıtlaSil