Bes cayina buyurmaz misiniz?" yazisinda ilk sigara boregi denememden bahsetmistim. Sizlerden de onerileri, puf noktalari gelmisti. Yaga batirip cikarip ,firinda pisirmek onerisi aklima cok yatmisi cunku kizartma bana gore degil! Hem ugrastirmasi, hem saglik acisindan.
Peynirli sigara boregi denedim bir sure once, citir citir boreklerimiz oldu afiyetle yedigimiz:)
Firinda Peynirli Sigara Boregi |
Yakin bakis:) |
Ucgen yufkalar
Genisce bir kapta siviyag
Ici icin:
Secenek 1: Peynir +maydanoz
Secenek 2: Haslanmis didiklenmis tavuk+ Haslanmis rendelenmis patates+ baharatlar+ yag (Hepsini guzelce karistirin. Kirmizi biber, karabiber ve tuz kullanmistim. Vaktim olsa sogan kavuracaktim ama iyiki de yapmamisim, bu hali gayet guzel olud. Kusura bakma soga ama sensiz de oluyormu:)))
Uzerine yumurta sarisi ve hashas tohumu
Hazirlanisi:
Normal sigara boregi hazirlar gibi sariyoruz borekleri.
Genisce bir kaba koydugumuz siviyaga batirip tepsiye diziyoruz. Yagi bolca koymanizda mahsur yok, cok kullanilmayacak zaten ve artanini degerlendirebilirsiniz.
Kizarana kadar firinda pisirip, sicak sicak "Oh be, kim ugrasir kizartmayla" diyerek afiyetle yiyoruz.
Peynirli tuzlu kek |
Onceki gunden hazirlik yapinca, kahvaltiya misafir agirlamak ne kadar kolay oluyormus bunu da ogrendim bu sefer:)
Yuzumu hep ak cikaran, ne verirsen kabul eden peynirli tuzlu kek (bu sefer 2 yumurta, normalde cokelek gibi olan ama bu sefer kivami bir "ilginc" olan cottage cheese (yeni marka denemenin riskleri),sivi yag, krem peynir, hashas tohumu, susam, kabartma tozu,un goz karari... ) ve tatli olarak beyaz cikolatali kakaolu kek cumadan hazirdi. Sabah borekler, kahvaltiliklar, olmazsa olmaz sucuklu yumurta ve misafirlerden gelen bageller; zorla herkese yapboz parcasi verip, "bana kitap oku dedim sana!" tehditleri savuran bir Zeynepiko... Daha ne olsun?Keyifler daim olsun insallah,
Selametle kaliniz...
tercihim kesinlikle kızarandan yana olsa da her türlü yerim:)
YanıtlaSilyalnız Türk şeflerimiz artık bu böreğin ismini parmak börek koydular, çocukların bilinçaltında yer etmemesi için:)
Hmmm, anti parantez belirteyim oyleyse boregimizin yeni adini. Ama ondan da kotu manalar cikaranlar olmasin!
YanıtlaSilSoyle bir slogan ile cocuklarimiza durumu aciklayabiliriz bali: Ictiginzi tek sigara, sigara boregi olsun!
:)
İsim olarak çok güzel olmasa da lezzet olarak her zaman sevdiğim bir börek olmuştur sigara böreği. Ben de kızartmayı pek tercih etmiyorum. O yüzden fırında olan daha ilgi çekici benim için. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbende kizartilimis citir citir halini ayila bayila yesemde firinda olanini tercih ederim,hafif yagsiz en önemlisi kalorisiz
YanıtlaSilsende selametle kal lamacim
Ellerine saglik Sevgili Lama, ne kadar guzel olmus.
YanıtlaSilSevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta sonu diliyorum.
Ellerine sağlık Lamacim
YanıtlaSilBenim canım sıkıldıkça sarıp dondurucu stoğu yaptığımm,
YanıtlaSilEşimin zevkine uygun yemek olmayınca 5-6 tane kızartıp rahat ettiğim,
Bana kalsa fırına atarım ama evin eleştirmen gurmesi kızartma meraklısı olduğu için kızarttığım:)
Benim calorili diye tadına bile bakmadığım
Nadide börek çeşidi
Ellerine sağlık lamacım:)
Sevgili lama börekler muhteşem görünüyor ellerine sağlık. Sarma börekte diyebiliriz:))
YanıtlaSilTuttum ben bu tarfi Lama'm :)
YanıtlaSilAz yağlı ve pür lezzetli..
Evdeki yufkaları sabaha bu şekilde değerlendirmek güzel fikir..
Fikir için teşekkürler :)
Okyanus ötesine sevgilerimle :)
Selamlar harika olmuş böreklerin çıtır çıtır ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilLamacığım, çok nefis görünüyorlar.Eline emeğine sağlık.
YanıtlaSilUzaklara sevgiler...
Mmmh.. Kokusu buralara kadar geldi.. :)) ellerine saglik..
YanıtlaSilSafran,
YanıtlaSilCok kokusu da olmuyor bunun aslinda:)
hayat ablacim,
tesekkurler
Oznur,
Citir citir evet:)
Zeliha,
YanıtlaSilyapinca haber ver :)
Iremmiss,
Adinin ne onemi var, yiyelim gitsin di mi:)
Dilek,
nasil? ne demek tadian bakmamak, daha neler!
Betul,
sagol canimcim:)
Aybike,
YanıtlaSilCevaplari gec verince, guzel bir hafta dilemek kaliyor bana:)
Baharcicegi,
Kalorisiz diyemeyiz ama az kalorili diyebliriz heralde:)
Yersofrasi,
Afiyet olsun size de...
Merhaba,demin tuzlu kek tarifinizi gordum,ben de amerikada yasiyorum,kullandiginiz cottage cheese'in markasini sorabilirmiyim,denemek istiyorum da..
YanıtlaSilemel
Merhaba Emel Hanim,
YanıtlaSilBen ALDI'den almistim ama herhangi bri cottage cheese olur.Zaten sirf evdeki bitsin diye katmistim, normalde eklemiyorum.
tuzlu kek tarifini burada bulabilirsiniz:
http://lamamutfakta.blogspot.com/2009/05/peynirli-tuzlu-kek.html
Afiyet olsun!