18 Şubat 2011

Firinda sigara borekleri ve Kahvalti Sofrasi

Yagi az, emegi az, lezzeti yerinde.. Yeni gozdem Firinda sigara boregi:)
Bes cayina buyurmaz misiniz?" yazisinda ilk sigara boregi denememden bahsetmistim. Sizlerden de onerileri, puf noktalari gelmisti. Yaga batirip cikarip ,firinda pisirmek onerisi aklima cok yatmisi cunku kizartma bana gore degil! Hem ugrastirmasi, hem saglik acisindan.
Peynirli sigara boregi denedim bir sure once, citir citir boreklerimiz oldu afiyetle yedigimiz:)
Firinda Peynirli Sigara Boregi
Cumartesi sabahi misafir agirlama seanslarindan birinde de tavuklu, patatesli firinda sigara boregi denedim. Cabukcacik, citir citir ne guzel oldu. Tek sorun sucuklu yumurta yapmakla mesgul Bay Lama'nin onune tepsiyi koyunca,yanlislikla tepsiye dokunmasi sonucu eli yandi azicik , benim de dusuncesizligimin payi vardi azicik ama unuttuk gitti, Allah yakmasin. :)
Yakin bakis:)
Firinda Sigara boregi icin:
Ucgen yufkalar
Genisce bir  kapta siviyag

Ici icin:
Secenek 1: Peynir +maydanoz
Secenek 2: Haslanmis didiklenmis tavuk+ Haslanmis rendelenmis patates+ baharatlar+ yag (Hepsini guzelce karistirin. Kirmizi biber, karabiber ve tuz kullanmistim. Vaktim olsa sogan kavuracaktim ama iyiki de yapmamisim, bu  hali gayet guzel olud. Kusura bakma soga ama sensiz de oluyormu:)))
Uzerine yumurta sarisi ve hashas tohumu

Hazirlanisi:
Normal sigara boregi hazirlar gibi sariyoruz borekleri.
Genisce bir  kaba koydugumuz siviyaga batirip tepsiye diziyoruz. Yagi bolca koymanizda mahsur yok, cok kullanilmayacak zaten ve artanini degerlendirebilirsiniz.
Kizarana kadar firinda pisirip, sicak sicak "Oh be, kim ugrasir kizartmayla" diyerek afiyetle yiyoruz.
Peynirli tuzlu kek
Onceki gunden hazirlik yapinca, kahvaltiya misafir agirlamak ne kadar kolay oluyormus bunu da ogrendim bu sefer:)
Yuzumu hep ak cikaran, ne verirsen kabul eden peynirli tuzlu kek (bu sefer 2 yumurta, normalde cokelek gibi olan ama  bu sefer kivami bir "ilginc" olan cottage cheese (yeni marka denemenin riskleri),sivi yag, krem peynir, hashas tohumu, susam,  kabartma tozu,un goz karari... ) ve tatli olarak beyaz cikolatali kakaolu kek cumadan hazirdi. Sabah borekler, kahvaltiliklar, olmazsa olmaz sucuklu yumurta  ve misafirlerden gelen bageller; zorla herkese yapboz parcasi verip, "bana kitap oku dedim sana!" tehditleri savuran bir Zeynepiko... Daha ne olsun?
Keyifler daim olsun insallah,
Selametle kaliniz...

17 yorum:

  1. tercihim kesinlikle kızarandan yana olsa da her türlü yerim:)

    yalnız Türk şeflerimiz artık bu böreğin ismini parmak börek koydular, çocukların bilinçaltında yer etmemesi için:)

    YanıtlaSil
  2. Hmmm, anti parantez belirteyim oyleyse boregimizin yeni adini. Ama ondan da kotu manalar cikaranlar olmasin!
    Soyle bir slogan ile cocuklarimiza durumu aciklayabiliriz bali: Ictiginzi tek sigara, sigara boregi olsun!
    :)

    YanıtlaSil
  3. İsim olarak çok güzel olmasa da lezzet olarak her zaman sevdiğim bir börek olmuştur sigara böreği. Ben de kızartmayı pek tercih etmiyorum. O yüzden fırında olan daha ilgi çekici benim için. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. bende kizartilimis citir citir halini ayila bayila yesemde firinda olanini tercih ederim,hafif yagsiz en önemlisi kalorisiz
    sende selametle kal lamacim

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik Sevgili Lama, ne kadar guzel olmus.

    Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Benim canım sıkıldıkça sarıp dondurucu stoğu yaptığımm,

    Eşimin zevkine uygun yemek olmayınca 5-6 tane kızartıp rahat ettiğim,

    Bana kalsa fırına atarım ama evin eleştirmen gurmesi kızartma meraklısı olduğu için kızarttığım:)

    Benim calorili diye tadına bile bakmadığım

    Nadide börek çeşidi

    Ellerine sağlık lamacım:)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili lama börekler muhteşem görünüyor ellerine sağlık. Sarma börekte diyebiliriz:))

    YanıtlaSil
  8. Tuttum ben bu tarfi Lama'm :)
    Az yağlı ve pür lezzetli..
    Evdeki yufkaları sabaha bu şekilde değerlendirmek güzel fikir..
    Fikir için teşekkürler :)
    Okyanus ötesine sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  9. Selamlar harika olmuş böreklerin çıtır çıtır ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Lamacığım, çok nefis görünüyorlar.Eline emeğine sağlık.
    Uzaklara sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Mmmh.. Kokusu buralara kadar geldi.. :)) ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  12. Safran,
    Cok kokusu da olmuyor bunun aslinda:)

    hayat ablacim,
    tesekkurler

    Oznur,
    Citir citir evet:)

    YanıtlaSil
  13. Zeliha,
    yapinca haber ver :)

    Iremmiss,
    Adinin ne onemi var, yiyelim gitsin di mi:)

    Dilek,
    nasil? ne demek tadian bakmamak, daha neler!

    Betul,
    sagol canimcim:)

    YanıtlaSil
  14. Aybike,
    Cevaplari gec verince, guzel bir hafta dilemek kaliyor bana:)

    Baharcicegi,
    Kalorisiz diyemeyiz ama az kalorili diyebliriz heralde:)

    Yersofrasi,
    Afiyet olsun size de...

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,demin tuzlu kek tarifinizi gordum,ben de amerikada yasiyorum,kullandiginiz cottage cheese'in markasini sorabilirmiyim,denemek istiyorum da..

    emel

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Emel Hanim,
    Ben ALDI'den almistim ama herhangi bri cottage cheese olur.Zaten sirf evdeki bitsin diye katmistim, normalde eklemiyorum.
    tuzlu kek tarifini burada bulabilirsiniz:
    http://lamamutfakta.blogspot.com/2009/05/peynirli-tuzlu-kek.html
    Afiyet olsun!

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)