3 dakika tatlısını buyuk borcamda 5 dakika tatlısı olarak yorumlayıp,
Sütlü şerbet ile buluşturup
Rende çikolata ve kakao serperek, soğuk soğuk servis edince
gerçeken soğuk baklava edasıyla dimağımızda yer etti:)
Bayram tatlımız size de fikir olsun...
KEK MALZEMELERİ
- 5 adetyumurta
- 5 tepeleme yemek kaşığıtoz şeker
- 5 yemek kaşığısüt
- 5yemek kaşığısıvı yağ
- 5 tepeleme yemek kaşığıirmik
- 5 tepeleme yemek kaşığıun
- 2 paketkabartma tozu
- 1 kaşık limon suyu
Serbet:- 3 su bardağısüt (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağıtoz şeker
- Derin bir kaba yumurtayı kırın ve üstüne toz şekeri ekledikten sonra el çırpıcısı ile 1 dakika kadar çırpın.
- Üstüne; süt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra tekrar hızlıca çırpın
- Dibini hafifçe yağladığınız dikdörtgen bir borcama dökün.
- *Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
- *Kek pişerken şerbet için gerekli olan sütü bir kaba alıp, içine gerekli olan şekeri ekleyin ve şeker eriyene dek karıştırın.
- *Kek fırından çıkınca 5 dakika bekletin ve ardından hazırladığınız sütlü şerbeti üstüne dökün. Oda ısısında şerbeti tamamen çekene dek bekletin.
- *Kek şerbeti çektikten sonra, buzdolabına kaldırın ve minimum 2 saat beklettikten sonra, üstünü rende çikolata ve kakao ile süsleyip(elinizi korkak alıştırmayın), servis edin.
çok güzel
YanıtlaSilçakmaaaaa
YanıtlaSilSelam uzun zamandır buralarda yoktum yeni bir blogla geri döndüm sizi de takipteyim. Rica etsem sizde bloguma bi göz atıp takip eder misiniz ? :)
YanıtlaSil