1 Temmuz 2008 Salı

Lay LAY LoMMM


Aslinda yarim sat once hic de lay lay lom degildim. Moralimi bozan bazi gelismeler olmustu. Ustune bir de canimi sikacak bazi haberler aldim ama ters etki yapti, iki eksi carpi oldu pek keyif doluyum su anda :))) Universitenin ilk yilinda ictigim "Atom suyu"nu hatirlatti bana :D Tantuni yedigimize bir yerde menude yer alan "atom suyu" adi itibariyle bir kimyaci olarak cok ilgimi cekmisti. Ne oldugu hakiinda hicbir fikrimiz olmadigi icin arkadasimla ortak bir siparis verip tadina bakmistik. Muzlu sut ayarinda birseydi ama icinde her ne varsa beni gecenin 10unda nasil da enerjik yapmisti, resmen ziplar vaziyette Ankaranin yollarda dolasmistim :D Simdi Zeynep uyurken gecenin 12sinde sokaklara dalmak yerine Lama'ma kostum, icimi dokeyim diye :D
Sahip oldugum onca guzel hediye,hele hele sapkali,tokali,gozluklu; pamuk elli, tombik yanakli, sivri tirnakli olani :P (cocugun tirnaklarini kesmezsen uzar da sivri de olur tabi :))) varken uzulup tuhlere vahlara dalmaya ne gerek var?
Yarinin bana ne getirecegini nerden bilebilirim? Guzel haberler getir yarin bana, olur mu :) Tesekkur ederim simdiden :)

Simdi de sirada vicdan rahatlatma eylemi var: lay lay lom yazima tarif eklemesi yapmak istiyorum. Fi tarihinde bu tarifi ekleyecegime soz vermistim (iki onemli sozum daha var aslinda, Kharisha beni dovecek yakinda!) Azra'yi sıkıştırip durdum tarifi yolla diye, O yolladi ama bende tik olmadi :( Agzima seker surun en iyisi! Hakettim bunu :)



Tarif ablasindan, ablasi Oktay usta'dan almis, ismini de ben koydum karsinizda : Kral Kek
Azra'nin kaleminden aktariyorum.

2.5 su bardagi un
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 cay bardagi sut
1 kase kadar karisik kuru meyve
1 cay bardagi yag
vanilya, kabartma tozu

Yapilisi:
yumurtalari karistirma kabina koy, sekeri ekle ve cirp. sonra sut, siviyag, vanilya, kabartma tozunu ekle ve karistir. Sonra kuru meyve ve ununu ilave et karistir. Normal kek kivamindan daha koyu bir hal aliyor. Muffin kaliplarina , ufak kaselere veya kucuk kek kalina koyulabilir. yaklasik 30-35 dakika pisir. 180-200 derecede ( bu kek cok kabariyor o yuzden kalibin ustunden en bir iki parmak bosluk birakin)

kuru meyve olarak 1 kase kadar karisik kuru meyve (limon kabugu, portakal kabugu, kuru uzum, kuru kayisi, antep fistigi vb koyulabilir)

Bu da saksida kek :)

18 yorum:

  1. Sevgili Lama adı bu keke çok yakışmış :) Ne güzel kabarmış, ellerine sağlık.. Umarım güzel haberleri almışsındır..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    saksıda kekiniz harika görünüyor, gerçekten çok güzel bir fikir. bu arada minik muffin kalıpları için yarım ölçü kullanmak daha doğru olur değil mi?

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. efendim lay lay loomunuz beni de sabaha lay lay lom başlattı,genelde sabahları pek bi mutsuz olurum,neden bilmem..ama iki eksi bende de bir artı yapsın bakalım bugün..kekler de süper bu arada..selmlar.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Lama,
    ne güzel üzüntülerinin üzerine gitmene bayıldım.
    Mutsuz zamanlarda yenilmeyip, gülebilmek inan ki, bir çok şeyi başarmayı sağlıyor. Hayatta acıyı da neşeyide yaşamak var. Payımıza bunlardan muhakkak düşecek. Önemli olan dayanmak. Hemde senin gibi gülerek. Dilerim üstesinden gelmişsindir.
    sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. hayırlı kandiller..(regaib)
    bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)

    YanıtlaSil
  6. hayırlı kandiller..(regaib)
    bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)

    YanıtlaSil
  7. Lama merhaba, kekin ufak hali çok cezbedici geldi bende minik kalıplarımı kullanmalıyım:) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı kandiller diliyorum...Dualarda buluşalım...Selamlar...Sevgiler....

    YanıtlaSil
  9. Lamacim canimcim. Kandilin mübarek olsun. Sen de çok iyi ibliyorsun ki bazı şeyleri fazla kafaya takmamak gerek...

    YanıtlaSil
  10. ha bu arada bana ismen dua etmeyi unutma olur mu?

    YanıtlaSil
  11. İnşallah yarın güzel haberler getirir sana Allah'tan ümit kesilmez.Hemde bugün kandil iken :) Dualarımda olucaksın kendilin mübarek olsun

    YanıtlaSil
  12. Canım,
    kandilin kutlu, dileklerin kabul olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  13. Buralardayim Lamacigim.Kandilin mubarek olsun.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Günler bize dostların güzelliği ile, geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Kandiliniz mübarek olsun..

    YanıtlaSil
  15. merhaba sevgili lama.
    öncelikle evladınızı tebrik ederim. allah analı bablı büyütsün,tahtı ve bahtı yüksek olsun inşş.
    yıllardır severek eğlenerek zevkle takip ettiğim sayfalarınıza ,bugün naçizane bir blogcu olarak yazmak çok keyifliymiş......
    ve ayrıca o minicik saksınızda açan şirin kekciğe baayyıldımmm...

    İSTANBULdan güzel bir BOĞAZ GÜNÜ yolluyorum size..
    svglr NuNu

    YanıtlaSil
  16. merhaba lamacımmm:)hatırladınmı benıı:))bır ınternet kacamagındayım...selam vereyım dedım.Operım.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Lamacigim,

    Gec olsun guc olmasin diyeyim bari :) Yaptigim keki sitene layik gorup, okuyucularinla paylastigin icin pek sevindim ve gururlandim. Maasallah pamuk kiz Zeynebimde cok buyumustu gecen gun gordugumde. bir kac haftanin bile farki ne kadar cok oluyomus meger. Insaalah kalbini ferah tut arkadasim. Hersey senin temiz kalbine gore olur insaalah.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Ay o azicik gorunen sey Zeynep mi yoksa!tamamini isteriz yuzunu gormek isteriz

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)