3 Nisan 2009 Cuma

Pasta yapimina gecici bir sure ara veriyoruz:)


Pasta yapimina gecici bir sure ara veriyoruz cunku yorulduk galiba, sanirsam zannimca :)
Once Asli'nin supriz dogumgunu pasatasinin yapimi icin talihli kisi secildim, en guclu adaydim zaten :)
Iki tane hazirladim, sonraki gun gelecek misafirlerimi de dusunerek:)
Ardindan bu sabah aldigim bir telefon uzerine yine bir supriz dogumgunu pastasi icin talihli olarak atandigimi ogrendim :) Bir de yarin misafirleri gelecek Turk komsum icin pandispanya hazirladim. Molayi hakketim degil mi;)

Ovunmeyi,yaptigimi ovmeye sevmem bilirsiniz, bu pastalari d aben ovmuyorum yiyenler ovdu, hala da ovuyor! (Hatta bu hazir mi diye soranlar oldu ya cileden ciktim! Krem peynir ve cikolata haric hersey ev yapimi, el emegi,; kati maddesi yok kimyasal yok! Hem Amerika'da Turkiye'deki pastanelerdeki gibi pastalar nerde???) Ozellikle de cilekli kremasi, onceki senelerde yaptigimda da cok begeni kazanmisti. Tarif isteyenlere e-mail ile gonderecegim, buraya da yazalim bari dedim:)
Yesim, sen de mutlaka dene, begeneceksin cilek canavari.

Pandispanya
(24 cm'lik yuvarlak ya da dikdortgen kalipta 2 katli eti budu yerinde bir pasta icin :)
3 yumurta
3 Turk kahve fincanindan biraz az seker
3 Turk kahve fincani un
1 Turk kahve fincani kaynar su
1 tatli kasigi kabartma tozu

Daha once de kulaklarini cinlattigim pandispanya tarifim.
Yumurta ve seker dusuk ayarda biraz cirpildiktan sonra kaynar su eklenir ve hizli ayarda iyice kabarana dek cirpilmaya devam edilir.
Elenmis un ve kabartma tozu ilavesinden sonra 350F'de pisirilir.

Cilekli Krem Peynirli Ic krema
Bir etkinlik :) icin hazirladigim pastada cileksizini hazirlamistim.
1 paket (226 gr ) krem peynir
1.5 bardak purda sekeri
1 kase kucukce kesilmis cilek

Yumusamis krem peynirini biraz cirpip, pudra sekerini ekleyelim. Krema kivamina geldikten sonra cilekleri ekleyip bir dakika kadar cirpalim. Kremamiz hazir:)


Pastaci Kremasi
Beth'in hindistan cevizli pastasinda kullanmistim ilk, hala da kullanirim bu kremayi :)

Pastaci Kremasi
125 gr tozşeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1/2 kg. süt
bitter 60 gr kadar bitter cikolata

Un, nişasta, kakao ve şekeri bir tencereye alın. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin ve topaklık kalmamasına özen göstererek karıştırarak pişirin. Ocaktan almanıza yakın çikolatayı ufak parçalara bölerek içine atın ve erimesini sağlayın.

Pastanin hazirlanisi
Pandipanyayi ikiye boluyoruz ( arzu ederseniz biraz sekerli/recelli sut vs ile isltabilirsiniz ama zaten yumusak huylu pardon dokulu bir pandipanya kendisi :) )
Cilekli kremayi suruyoruz. (Ben biraz daha dilimlenmis cilek ekledim.)
Ikinci kati kapadiktan sonra pastaci kremasi ile kapliyoruz.
Yanlarina hindistan cevizi, uzerine rendelenmis cikolata ve iki tane eflatun cicek konduruveriyoruz:)
Asli gormeden fotograf cekelim diye mutfakta hizli hizli makinenin tusuna basiyoruz:)


Aaaaay, yazmasi yapmasindan daha ugrastirici. Bu yaziyi yazana kadar bir pasta daha yapardim :)

Bu dilim pasta, misafirler icin hazirladigimdan. tek fark arasina dilim cilek yerine muz eklemistim.

Bu da gecici bir sure icin "son pasta". Az once teslim ettim. (Bu arada teslim ettim filan derken yanlis anlasilmasin, bazi blogcu arkadaslar gibi ciddi ciddi pasta isine girmedim, es-dost icin hayrima yapiyorum :) belirteyim. Ama cidden teslim etmek oldu cunku kendim katilamiyorum bu kutlamaya. Komsum gelip kapidan aldi goturdu pastayi (apartmanda 7 hane Turk'uz anti parantez:)) (Bilgisayar kodu yaziyor olsaydim kesin bu parantezlerden dolayi hata verirdi :) ))
Kremasi klasik sutlu krema (4 kasik seker, 2 kasik un, 2 bardak sut, 2 kasik kadar hindistan cevizi), ici muzlu. Uzerine kakao serptikten sonra, patates soyacagi ile cikolata bictim :P ve cilek konduruverdim.

Haydi bana musade:)

11 yorum:

  1. canım lama, bu çilek kreması çıldırtıcı bir şey..

    pastalarda öyle..

    ellerine sağlık.

    sımmsıkı kucaklıyorum.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Eline koluna sağlık..Biraz dinlen tekrar baklariz.sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Lamacığım.Bence de molayı hak etmişsin.Hepsi birbirinden güzel olmuş.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Hamarat gelinim:) pastalar nefis görünüyor.Ellerine sağlık. Yiyenlerede afiyetler olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,

    Gerçekten çok güzel ve büyük emek sarfettiğiniz bir yemek blogunuz var. Neden blog ödülleri 2009′a katılmıyorsunuz?

    http://2009.blogodulleri.com/

    Selamlar

    İpek

    YanıtlaSil
  6. bu kokuya ben bu lezzete ben okyanuslar aşar gelirim güzel lama o çilek kreması yapılacak kaşık kaşık yencek pastayla yencek dondurma yanında yencek çileğe batırılıp yencek her durumda her şekilde yencekk

    ellerin dert görmesin emi güzellikk

    kocaman öpcüklerrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  7. Offf çilek kreması. Nasıl da çekti canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR SEN BİRAZ DİNLEN MOLA VER PASTA İŞİNDE DİNLENDİKTEN SONRA TEKRARINI BEKLERİZ BU NEFİS ŞEYLERİN SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
  9. Bu kadar övgüye yaparım ben bu pastayı. Kreması çok kolaymış özellikle. Frambuaz da çok yakışır ;)

    YanıtlaSil
  10. pastalar harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. hadi ben hava atayim bari arkadaslara, basliyorum havaya: o gordugunuz ikinci sahane pasta benim icin hazirlandi, sonra bi guzel yedik, Lama yanimizda yoktu ama manevisi hep bizimleydi, hayirla yad ettik:)

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)