20 Eylül 2010

Cilekli Pudingli Kek


Hala kulak-burun-bogaz yollarim kapali, tat koku almiyorum... Bu miss cilek aromali keklerin kokusunu da zaman zaman eser miktarda hissettim:) Bay lama cok cok begendi, hatta ve hatta yedigi en guzel keklerden oldugunu soyledi. Vakti zamaninda gul yegenim Gulenay icin cileksiz cilekli pasta yapmam gerektiginde, pastanin pandispanyasinda cilekli puding kulladigimi hatirladim. Hatta o zamanlar blog sahibi olmayan Minik Kus, "nerden aklina gelir boyle fikirler ?" diye hayranlikla karisik saskinligini ifade etmisti:) Neyse Bay Lama, o pastayi da en iyilerden secmisti:) Neymis ,cilek aromasi seviliyormus:) Zeynepiko cilegin kendisini de seviyor...Bu keklerden de 1.5 tane yedi, ben foto cekmeye calisirken asirdiklarini isirdi,onlari da sayarsak ikiye tamamlanir heralde.

Cocugu, ozellikle de Dora hayrani kizlari olanlar bu fotografin ne anlama geldigini cok iyi bilirler! :))


Girise bakiniz, pek kisa...

Keke, pastaya puding katma fikrini hatirlatan Muge'ye tesekkur ediyor (cikolatali pudingle yaptirdiklari nasil da kiskirtici!), tarifle sizleri basbasa birakiyoruz:)

Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt ya da Yoğurt

1 Su Bardağı
) Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Un
1 Paket Cilekli Puding
1 Paket Kabartma Tozu

Yapılışı
Yumurta ve seker cirpilip , sut, yag,eklenir.
kabartma tozu ile cirpilmis un ve toz puding karisimi ekleyince kek hamurumuz hazir :) 350 F'de firinda pisirilir.
daha detayli vee usulune uygun tarif icin adresi biliyorsunuz, Hunerli Bayan:)

Notlar:
12 topkek kalibi doldu, epeyce de hamur kaldi. Kalan hamuru delikli kek kalibina doldurdum, on yuz milyon dilim olmasa da birsuru kekimiz oldu:))

Genel olarak, kek pisirirken 2 ayri kapta pisiriyorum, pisme suresi azaliyor hem de bir yerine iki ,cok daha iyi :)) Ozellikle ispanakli kekte bu usulu kullaniyorum, bir gunde iki misafir agirlayinca bile iki tatlim hazir oluyor:)

Yeni baslattigimiz saglikli, dengeli, onceden planli yeme-icme kampanyasi cercevesinde siradaki hedef menumuz: marul kayiginda fasulye salatasi,somon baligi ve ezogelin corba...

6 yorum:

  1. Kekler nefis görünüyr, daha önce bir pasta yemiştim, hem çilek tadı vardı hem de pembeydi,meğer çilek pudingi ile yapılıyrmuş,şimdi öğrendim,tadı gerçekten nefis luyrmuş,ellerine sağlık,tam yumurcaklara göre,sevgiler.Yerim ben nun tmbiş ellerini.

    YanıtlaSil
  2. Gönülden selam olsun!
    Pek tatlı gördüm sizi efendim,maşallah diyelim en derinden,subhanallah.. :)
    Çileksiz çilekli puding mevzu bitirdi beni,çok yaşayın e mi..
    Muffin'ler harika görünüyor,3 yaşında kızım da Caillou rüzgarından vakit bulursa Dora'ya düşüyor :) Allah c.c bağışlasın,o minik elleri yerim.
    Kocaman sevgi ve muhabbetle,tekrar görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  3. kurabiyede yaptım ama kekte denemedim...

    ellerine sağlık lamacım...güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. İzleyiciler butonu koysana canım kardeşim.
    Sevgimizi belli etmeye geldik, dönüyoz kös kös..
    Olmazki!

    YanıtlaSil
  5. izleyiciler butonu ne ola ki,ne ise yarar i!
    ben uzun sure bu islerden uzaklasmis yasli bir blogcuyum, bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip anacim, ogretin bana!
    kos kos gitmesin sevenlerim burdan,uzulurum yoksa :( :)

    YanıtlaSil
  6. sevgili Lama o minik eller ne kadar tatlı hele Doranın fotoğrafını görünce gülümsedim benim kızımda Dora hayranı
    bu tarifin kakaolu pudingle olanını denemiştim çok lezzetli oluyor
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)