25 Nisan 2011 Pazartesi

Cilekli Pasta

Duyan duymayan kalmasin, cilek mevsimi bi mevsimdir, inanmayanlar "cilekli puding" yazisina bakabilirler:)) Sahitlerim var!
Sevim'in pandispanya tarifini gordugumden beri aklimdaydi ve "ye" klasorunde beklemekteydi. (ye klasoru bu aralar kuculuyor sanki:))
"zamanla bana zahmetli geldi yumurtalari ayirmak ve ayri ayri cirpmak...kendimce denemeler yaptim..artik yumurtalari ayirmadan cirpiyorum..ve sonuc ayni bir fark göremedim, sadece daha pratik oldugunu gördüm..." yazmis ya hani buydu  beni vuran:)
Kendi pandispanyamdan cok memnunum ama simdi dogruya dogru tam usule uygun yumurtanin aki, sarisi ayrilmis pandispanyalari da merak ediyordum, denemeye useniyordum:) Sevim ikisini  de denemis, farki yok diyor, ne ala:) Tesekkurler Sevim!



Pandispanya icin Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 3 yemek kasigi kaynar su
  • 2,5 türk kahve fincani seker
  • 3 türk kahve fincani un
  • 1 türk kahve fincani nisasta
  • 1 kabartma tozu
Yapilisi:

  1. yumurtalari ayirmadan sicak su ile en yüksek ayarda cirpiyoruz (yaklasik 1 dakika)
  2. sekeri ilave edip cirpiyoruz (yaklasik 2-3 dakika)
  3. diger kuru malzemeleri eliyerek ilave edip karistiriyoruz (düsük ayarda)
  4. hamuru yaglayip ve unladigimiz kek kalibina döküyoruz
  5. önceden isitilmis firinda 175C /350F derecede 35- 45 dakika pisiriyoruz (bu asamada firin kapagini acmayalim)
Cilekli Krema icin:
Islatmak icin 1 bardaktan fazla sekerli sut 
Icine cilek, uzerine kremsanti ve yine bolca cilek...


Kaynar su var icin de zaten ama benim kullandigimdan az, o yuzden pandispanyayi mutlaka islatmak gerekiyor mutlaka.
Ayricaaa
Krem peynirli enfes cilekli krema icin buraya bakabilir,
Cileksiz cilekli pasta icin hazir cilekli puding karisim kullandigim tarif icin buraya tiklayabilirsiniz.
Afiyetler olsun!

14 yorum:

  1. pandispanyayı ıslatmak istemiyorsanız, ya yourt kullanın ya da süt kreması:)

    geçen ablam yapmıştı çilekli pasta ayyy nasıl canım çekti bak.evde de çilek bitti napsam puf

    ellerine sağlık lamaa


    bide tabağı çok sevdim ama fotoğrafı sevmedim.iştahımı açan fotolar bekliyorum lamaaa

    YanıtlaSil
  2. Çilek mevsimi geldi, bloglar çilekli tariflerle renklendi. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. KATİYEN SANA YOĞURTLU PANDİSPANYAYI TAVSİYE EDERİM.YUMUŞACIK VE NEMLİ OLUYOR ISLATMAYA GEREK KALMIYOR.BEN İLK PANDİSPANYA YAPTIĞIMDA BUDA NEYMİŞ NİYE YUMURTANIN AKINI VE SARISINI AYIRIYORUM DİYE YAPMAKTAN VAZGEÇMİŞTİM. BİLDİĞİMDEN ŞAŞMADIM.AYIRMADAN ÇIRPTIM SONUÇMU BENZE EZİYET AYIRIPTA ÇIRPANLARA:))ELLERİNE SAĞLIK ÇİLEĞİ ÇOK SEVERİM.PASTAYADA ÇOK YAKIŞIYOR.
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  4. Çileği sevmeyen var mıdır acaba.Ben her halini seviyorum.Ellerinize sağlık.Pasta süper olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim pasta nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgilerimle:)))

    YanıtlaSil
  6. hahhaa lamacımmmm sendemi çilekli pasta :)bizim evlerde bu ara hep aynı şeyler pişiyor hayırdır inşallah:)

    YanıtlaSil
  7. Olmadi simdi nasil da tatli istiyor canim evde de bir sey kalmamis biskuvi bile :))

    YanıtlaSil
  8. Ya ne guzel hizli hizli tarifler ekleniyor, bos durmuyorsun bu sira anlasilan:)

    YanıtlaSil
  9. Bence mevsimi geldi Lamacığım çünkü tatlanmışlar ve güzel kokuyorlar hormon tadı almadım ben :) Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Çilekli pastalar, bence bahar kokuyor...

    Bayılırım o kokuya...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. aaaa hakkaten harikaydi o cilekli peynirli kremaaa! way beee, yillar iste, gecip duruyor!

    YanıtlaSil
  12. bayılıyorum böyle alengirsiz tariflere ellerine sağlık.Helede çilekli olursa.Bizim küçük yaramazın ensevdiği meyve çilek.Ne yapalım diyince hemen çilekli pasta istiyor.Kızımada yapayım

    YanıtlaSil
  13. heyecan dorukta:))

    (nereye ne yorum yazmisim diye bakindim durdum, cok konusmanin zararlari)

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)