Sevim'in pandispanya tarifini gordugumden beri aklimdaydi ve "ye" klasorunde beklemekteydi. (ye klasoru bu aralar kuculuyor sanki:))
"zamanla bana zahmetli geldi yumurtalari ayirmak ve ayri ayri cirpmak...kendimce denemeler yaptim..artik yumurtalari ayirmadan cirpiyorum..ve sonuc ayni bir fark göremedim, sadece daha pratik oldugunu gördüm..." yazmis ya hani buydu beni vuran:)
Kendi pandispanyamdan cok memnunum ama simdi dogruya dogru tam usule uygun yumurtanin aki, sarisi ayrilmis pandispanyalari da merak ediyordum, denemeye useniyordum:) Sevim ikisini de denemis, farki yok diyor, ne ala:) Tesekkurler Sevim!
Pandispanya icin Malzemeler:
- 4 yumurta
- 3 yemek kasigi kaynar su
- 2,5 türk kahve fincani seker
- 3 türk kahve fincani un
- 1 türk kahve fincani nisasta
- 1 kabartma tozu
- yumurtalari ayirmadan sicak su ile en yüksek ayarda cirpiyoruz (yaklasik 1 dakika)
- sekeri ilave edip cirpiyoruz (yaklasik 2-3 dakika)
- diger kuru malzemeleri eliyerek ilave edip karistiriyoruz (düsük ayarda)
- hamuru yaglayip ve unladigimiz kek kalibina döküyoruz
- önceden isitilmis firinda 175C /350F derecede 35- 45 dakika pisiriyoruz (bu asamada firin kapagini acmayalim)
Cilekli puding tarifini uyguladim.
Islatmak icin 1 bardaktan fazla sekerli sut
Icine cilek, uzerine kremsanti ve yine bolca cilek...
Kaynar su var icin de zaten ama benim kullandigimdan az, o yuzden pandispanyayi mutlaka islatmak gerekiyor mutlaka.
Ayricaaa
Krem peynirli enfes cilekli krema icin buraya bakabilir,
Cileksiz cilekli pasta icin hazir cilekli puding karisim kullandigim tarif icin buraya tiklayabilirsiniz.
Afiyetler olsun!
pandispanyayı ıslatmak istemiyorsanız, ya yourt kullanın ya da süt kreması:)
YanıtlaSilgeçen ablam yapmıştı çilekli pasta ayyy nasıl canım çekti bak.evde de çilek bitti napsam puf
ellerine sağlık lamaa
bide tabağı çok sevdim ama fotoğrafı sevmedim.iştahımı açan fotolar bekliyorum lamaaa
Çilek mevsimi geldi, bloglar çilekli tariflerle renklendi. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilKATİYEN SANA YOĞURTLU PANDİSPANYAYI TAVSİYE EDERİM.YUMUŞACIK VE NEMLİ OLUYOR ISLATMAYA GEREK KALMIYOR.BEN İLK PANDİSPANYA YAPTIĞIMDA BUDA NEYMİŞ NİYE YUMURTANIN AKINI VE SARISINI AYIRIYORUM DİYE YAPMAKTAN VAZGEÇMİŞTİM. BİLDİĞİMDEN ŞAŞMADIM.AYIRMADAN ÇIRPTIM SONUÇMU BENZE EZİYET AYIRIPTA ÇIRPANLARA:))ELLERİNE SAĞLIK ÇİLEĞİ ÇOK SEVERİM.PASTAYADA ÇOK YAKIŞIYOR.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
Çileği sevmeyen var mıdır acaba.Ben her halini seviyorum.Ellerinize sağlık.Pasta süper olmuş.
YanıtlaSilZiyaretiniz için çok teşekkür ederim pasta nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgilerimle:)))
YanıtlaSilhahhaa lamacımmmm sendemi çilekli pasta :)bizim evlerde bu ara hep aynı şeyler pişiyor hayırdır inşallah:)
YanıtlaSilOlmadi simdi nasil da tatli istiyor canim evde de bir sey kalmamis biskuvi bile :))
YanıtlaSilYa ne guzel hizli hizli tarifler ekleniyor, bos durmuyorsun bu sira anlasilan:)
YanıtlaSilBence mevsimi geldi Lamacığım çünkü tatlanmışlar ve güzel kokuyorlar hormon tadı almadım ben :) Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilÇilekli pastalar, bence bahar kokuyor...
YanıtlaSilBayılırım o kokuya...
Sevgiler
aaaa hakkaten harikaydi o cilekli peynirli kremaaa! way beee, yillar iste, gecip duruyor!
YanıtlaSil8 mayisi bekle Bts...
YanıtlaSilbayılıyorum böyle alengirsiz tariflere ellerine sağlık.Helede çilekli olursa.Bizim küçük yaramazın ensevdiği meyve çilek.Ne yapalım diyince hemen çilekli pasta istiyor.Kızımada yapayım
YanıtlaSilheyecan dorukta:))
YanıtlaSil(nereye ne yorum yazmisim diye bakindim durdum, cok konusmanin zararlari)