4 Nisan 2011 Pazartesi

En kolay Baklava/ The easiest baklava ever!

Turk mutfaginin gozbebegi: BAKLAVA
Evet bu baklava tarifi kolay cunku hazir baklavalik yufkadan yapiliyor ama dahasi da var!
Yagini en son dokuyoruz, yani tek tek yufkanin arasina dokmuyoruz! 5 dakika suruyor surmuyor firina girmesi. Klasik baklavadan farki varmi yiyorsaniz, deneyip kendiniz karar verin diyecegim:) Damak tadiniza, gurmeliginize, Turk adet,orf ve mutfak kulturune sadikliginiza kalmis. Bence sonuc gayet basarili. Cocuk partimizde de begenildi, Turkler'den de gecerli not aldi:)
Turkiye'deki baklavalik yufkalar ile de uygulanir eminim.Yufkanin ozelliklerini ve paketin agirligini bilmiyorum o yuzden burada kullandigimiz " fillo dough" yufka ile uyguladigim sekliyle iste en kolay, en cabuk hazirlanan baklava tarifi:
Malzemeler
1 paket (453 gram) 4 numara fillo dough yufka
2 cubuk (226 gram) tereyagi
1 su bardagi cekilmis ceviz (findik/fistik)

Baklava Serbeti icin
2su bardagi seker
2 su bardagi su
Yarim limon

Hazirlanisi:

Firini 350 F derecede calistiralim.
Yufka pakatinden cikan tum yufkalari (24 adet sanirim) yarisi tepsinin icine gelecek sekilde seriyoruz
Ceviz/findik/ fistik ekleyip, diger yarisini ustune kapatiyoruz.
Baklavayi dilimleyip (en zor kismi bu zaten!) eritilmis tereyaginin tamamini baklavanin uzerinde gezdiriyoruz.
30-45 dakika kadar kizarincaya kadar firinda pisiriyoruz.

Baklavayi geceden pisirip,ertesi sabah sicak surup ile serbetledim.  
Genel olarak biri sicak biri soguk olunca kivami iyi oluyor baklavanin sanirim.
Uzerine cekilmis fistik dokunce de fistik gibi oldu baklavam, tu tu tu masAllah :)
Daha once bayramlik olarak Cicek baklava servisi yapmisiz, 
baklavalik yufkadan kivratma tarifi paylasmisiz, arica cook leziz baklavalik yufkadan boregimiz de var, bilginize...

25 yorum:

  1. Offffff çok nefisss ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Cidden cok kolaymis, nerden geldi akliniza boyle denemek?

    YanıtlaSil
  3. hazır yufkalar çıktı mertlik bozuldu :)

    oklavalar ağlıyor ya hu bizi kullanan yok diye :)

    açıkçası ben hazır baklavalık yufkanın tadını pek beğenmedim yediğim yerlerde

    o yüzden eve alıp denemedim
    açıyoruz anacım biz eski usul :)

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  4. Tesekkuler Aycan:)

    Adsiz,
    Amerika'ya ilk geldigim sene bir arkadas yapiyordu ve benim tat olarak favori baklavamdi. Tabi o daha fazla yag ekliyordu:)

    Muhabbet sofrasi,
    eger kendiniz yapabiliyorsaniz ve usenmiyorsaniz:) elbette ev yapimi baklava daha iyidir.Ben yilda bri kez yaparim, yapmam onda da kolaya kacarim iste boyle.
    Annem de begenmemis Turkiye'deki yufkalari.

    YanıtlaSil
  5. Söylediğin kadar kolaymış,bundan sonra bayramlarda yapar iltifatları toplarız::)))))

    Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  6. Kalp kalbe karsiymis, az once senin blogtaydim :)

    YanıtlaSil
  7. İçinde neler olduğunu bilmediğimiz hazır baklavaları yemektense, harika
    olmuş canım ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. valla görüntüsü harika hemde çookk pratik e daha ne olsun
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Denemem lazim en kisa zamanda gelecek misafirler icin :)

    YanıtlaSil
  11. Nefis görünüyor ve hazırda cok güzel oluyor denemek isteyenler,olsa da şimdi yesem sabah ac karnına cok severim:-)
    Eline saglık LaMa...

    YanıtlaSil
  12. sunum çok güzel, bu baklavadan bende yaptımm şipşak deyimine cuk oturuyor:)
    ellerinize sağlık:)
    bu arada aşağıdaki yeşil keke hasta oldum yapacağım bu hafta sonu :D

    YanıtlaSil
  13. merhabalar bende birkeresinde hazır yufkadan baklava yapmıştım evet tadı harikaydı ama keserken çok ama çok zorlanmıştım bi dahada yapmadım şimdi resmi görünce gene yapasım geldi yapacam ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Çook güzel görünüyor gerçekten... :)

    YanıtlaSil
  15. Lamacığım, Benim gibi diyet yapan birisine yapılırmı şimdi bu:)) çok nefis görünüyor.Eline emeğine sağlık.
    Sevgiyle kal canım...

    YanıtlaSil
  16. Ozden ablacim,
    bir dilimden birsey olmaz, inan bana:)

    Tugbacim,
    dene bu tarifi mutlaka, esine supriz, sana sut olsun :)))

    YanıtlaSil
  17. " mermer tezgah yemek tarifleri "
    Kusura bakma arkadasim sana nasil hitap edecegimi bilemedim:) Yorumun icin tesekkurler:0

    Deniz Gunes,
    O yesil kek oyledir, huyu kurusun :))

    Serap'cim,
    ben de sbah ac karnina yemekten gocunmam :) Sicak cay yutmaya yardim eder zarten ,degil mi?

    Seyma,
    Yap da New York baklava gorsun :)))

    YanıtlaSil
  18. Feray, Izgun, ozgen
    Sizlere de cok tesekkurler arkadaslar.

    Uzun suredir bire bir yorum cevabi yazmamistim, yorucu oluyormus.
    Daha cok yazacaktim ama klavyem bitti desem :)

    YanıtlaSil
  19. Allah'im her gun yeni seyler ogreniyorum, demek sen eskiden her kata erimis tereyag suruyordun!!!!! hem de sen!!

    YanıtlaSil
  20. hayatinda kac yufka katina yag surdun sen, kiz BTS? :)))

    YanıtlaSil
  21. nefis olmuş sunum da süper ellerinize saglık sevgiler emel

    YanıtlaSil
  22. Her haline bayılırım baklavanın bana yeterki tatlı olsun ellerine
    sağlık canım sımsıcak sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. fistik gibi gorunuyor bu fistiksiz baklavalar cidden

    YanıtlaSil
  24. birincisi, baklavanın üstüne hindistan cevizi serpilmez, ikincisi baklava bu kadar kızartılırsa şerbetteki tatlı tadı acıya döner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birincisi onlar hindistancevizi degil, fistik. ikincisi biz gayet tatli tatli yedik. kusura bakma durum boyleyken boyle

      Sil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)