Turk mutfaginin gozbebegi: BAKLAVA |
Yagini en son dokuyoruz, yani tek tek yufkanin arasina dokmuyoruz! 5 dakika suruyor surmuyor firina girmesi. Klasik baklavadan farki varmi yiyorsaniz, deneyip kendiniz karar verin diyecegim:) Damak tadiniza, gurmeliginize, Turk adet,orf ve mutfak kulturune sadikliginiza kalmis. Bence sonuc gayet basarili. Cocuk partimizde de begenildi, Turkler'den de gecerli not aldi:)
Turkiye'deki baklavalik yufkalar ile de uygulanir eminim.Yufkanin ozelliklerini ve paketin agirligini bilmiyorum o yuzden burada kullandigimiz " fillo dough" yufka ile uyguladigim sekliyle iste en kolay, en cabuk hazirlanan baklava tarifi:
Malzemeler
1 paket (453 gram) 4 numara fillo dough yufka
2 cubuk (226 gram) tereyagi
1 su bardagi cekilmis ceviz (findik/fistik)
Baklava Serbeti icin
2su bardagi seker
2 su bardagi su
Yarim limon
Hazirlanisi:
Firini 350 F derecede calistiralim.
Yufka pakatinden cikan tum yufkalari (24 adet sanirim) yarisi tepsinin icine gelecek sekilde seriyoruz
Ceviz/findik/ fistik ekleyip, diger yarisini ustune kapatiyoruz.
Baklavayi dilimleyip (en zor kismi bu zaten!) eritilmis tereyaginin tamamini baklavanin uzerinde gezdiriyoruz.
30-45 dakika kadar kizarincaya kadar firinda pisiriyoruz.
Baklavayi geceden pisirip,ertesi sabah sicak surup ile serbetledim.
Genel olarak biri sicak biri soguk olunca kivami iyi oluyor baklavanin sanirim.
Uzerine cekilmis fistik dokunce de fistik gibi oldu baklavam, tu tu tu masAllah :)
Daha once bayramlik olarak Cicek baklava servisi yapmisiz, baklavalik yufkadan kivratma tarifi paylasmisiz, arica cook leziz baklavalik yufkadan boregimiz de var, bilginize...
Offffff çok nefisss ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCidden cok kolaymis, nerden geldi akliniza boyle denemek?
YanıtlaSilhazır yufkalar çıktı mertlik bozuldu :)
YanıtlaSiloklavalar ağlıyor ya hu bizi kullanan yok diye :)
açıkçası ben hazır baklavalık yufkanın tadını pek beğenmedim yediğim yerlerde
o yüzden eve alıp denemedim
açıyoruz anacım biz eski usul :)
eline sağlık olsun
Tesekkuler Aycan:)
YanıtlaSilAdsiz,
Amerika'ya ilk geldigim sene bir arkadas yapiyordu ve benim tat olarak favori baklavamdi. Tabi o daha fazla yag ekliyordu:)
Muhabbet sofrasi,
eger kendiniz yapabiliyorsaniz ve usenmiyorsaniz:) elbette ev yapimi baklava daha iyidir.Ben yilda bri kez yaparim, yapmam onda da kolaya kacarim iste boyle.
Annem de begenmemis Turkiye'deki yufkalari.
Söylediğin kadar kolaymış,bundan sonra bayramlarda yapar iltifatları toplarız::)))))
YanıtlaSilEllerine sağlık....
Kalp kalbe karsiymis, az once senin blogtaydim :)
YanıtlaSilİçinde neler olduğunu bilmediğimiz hazır baklavaları yemektense, harika
YanıtlaSilolmuş canım ellerine sağlık.
Sevgiler.
valla görüntüsü harika hemde çookk pratik e daha ne olsun
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilDenemem lazim en kisa zamanda gelecek misafirler icin :)
YanıtlaSilNefis görünüyor ve hazırda cok güzel oluyor denemek isteyenler,olsa da şimdi yesem sabah ac karnına cok severim:-)
YanıtlaSilEline saglık LaMa...
sunum çok güzel, bu baklavadan bende yaptımm şipşak deyimine cuk oturuyor:)
YanıtlaSilellerinize sağlık:)
bu arada aşağıdaki yeşil keke hasta oldum yapacağım bu hafta sonu :D
merhabalar bende birkeresinde hazır yufkadan baklava yapmıştım evet tadı harikaydı ama keserken çok ama çok zorlanmıştım bi dahada yapmadım şimdi resmi görünce gene yapasım geldi yapacam ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Çook güzel görünüyor gerçekten... :)
YanıtlaSilLamacığım, Benim gibi diyet yapan birisine yapılırmı şimdi bu:)) çok nefis görünüyor.Eline emeğine sağlık.
YanıtlaSilSevgiyle kal canım...
Ozden ablacim,
YanıtlaSilbir dilimden birsey olmaz, inan bana:)
Tugbacim,
dene bu tarifi mutlaka, esine supriz, sana sut olsun :)))
" mermer tezgah yemek tarifleri "
YanıtlaSilKusura bakma arkadasim sana nasil hitap edecegimi bilemedim:) Yorumun icin tesekkurler:0
Deniz Gunes,
O yesil kek oyledir, huyu kurusun :))
Serap'cim,
ben de sbah ac karnina yemekten gocunmam :) Sicak cay yutmaya yardim eder zarten ,degil mi?
Seyma,
Yap da New York baklava gorsun :)))
Feray, Izgun, ozgen
YanıtlaSilSizlere de cok tesekkurler arkadaslar.
Uzun suredir bire bir yorum cevabi yazmamistim, yorucu oluyormus.
Daha cok yazacaktim ama klavyem bitti desem :)
Allah'im her gun yeni seyler ogreniyorum, demek sen eskiden her kata erimis tereyag suruyordun!!!!! hem de sen!!
YanıtlaSilhayatinda kac yufka katina yag surdun sen, kiz BTS? :)))
YanıtlaSilnefis olmuş sunum da süper ellerinize saglık sevgiler emel
YanıtlaSilHer haline bayılırım baklavanın bana yeterki tatlı olsun ellerine
YanıtlaSilsağlık canım sımsıcak sevgiler.
fistik gibi gorunuyor bu fistiksiz baklavalar cidden
YanıtlaSilbirincisi, baklavanın üstüne hindistan cevizi serpilmez, ikincisi baklava bu kadar kızartılırsa şerbetteki tatlı tadı acıya döner.
YanıtlaSilbirincisi onlar hindistancevizi degil, fistik. ikincisi biz gayet tatli tatli yedik. kusura bakma durum boyleyken boyle
Sil