11 Temmuz 2011 Pazartesi

Turkiye Donusu

Olmazsa olmaz denize nazir cay pozu, Istanbul...
Herkese merhabalar,
Bilenler bilir, Turkiye'de idi Lama ailesi, cuma aksam 7 sularinda evimize geri donduk.  Adettendir yenilen icilen, gezilen yerler anlatilir donuste,c ok gezmedim bu sefer,hep ailemin yaninda idim, cok da yemedim acikcasi ama yine de birseyler karalayayim dedim. Twitter'da gordugum ve sahsen paylastigim "biz çocukken yediğimiz yemeği söyleyemezdik bulan var bulamayan var diye. şimdi her lokmada fotoğrafını çekip adına da "paylaşım" diyolar." sozu de hala kulagimda lakin...



Cikolata ,tatli pastadir cogu insan icin mutluluk hormunu salgilatan yiyecek, benim icin ise bu! Parzi/ pezi kavurmasi! Hmmm, bu ne guzellik! Dolmasi da ayri alem... tu tu tu masAllah! Pazi haslandikan sonra sogan ile kavurluyor ve yumurta ekleniyor. Bir cok otun bu halini yapabilirsiniz, beni de cagirirsaniz eslik ederim.
Pazi kavurmasi, balkonda sabah kahvaltisi...
Emine Sultan'dan degisik bir lezzet, eristeli barbunya
Dondurma canavari bir Zeynepiko ve kuzeni bebek Ahmet (aralarinda tam olarak 360 gun var, Zeynep abla) varken, cokca dondurma tukettik , farkli cesitler denedik.

Mado dondurmalardan, renkli tabak benimki, illa ki farkli seyler deneyecegim ya! Portakalli dondurma cook basarisiz idi, cIk cIk! Bu arada evde ailecek (daha ekonomik) Maras dondurma yemek isteyenler icin Carte Dore "kesme dondurmayi tavsiye ederim, tam puan aldi bizden, kutusu da cok $ik.
Denizli'den olmazsa olmaz Zafer gazozu, ben icemedim bu sene ama kulagini cinlatayim istedim (fotograf inat etti, eklenmedi!)
Mutfaga cok girmedim.Pilav sorumlusu ben idim, malum Batinin ve dogunun en hizli pilav pisireni benim! Babacigimdan 100 uzerinden 120 puan alan pilavim yaza damga vurdu  :)
Diger bazi  notlar:
*Baska bir pilav icin yapilan"Pismemis bu pilav" yorumuna, "pismis de diri olmus" yorumum "Cig kelimesinin yeni bir anlamini ogrendik=diri" seklinde sevgi(!) dolu cevap!
*Zeynep'in yine parti, pasta, bortdey diye tutturdugu gunlerden birinde iigreeeeeeeeenc otesi kelebekli parti pastasi.. Mikser yokmus evde, cok cirpilmadi ,o yuzden olabilir, yumurtalar bayat olabilir vs vs... Pandipanya nasil mor oldu inanin anlamadim! Ama goruntu ve keyifler yerindeydi, cok sukur...
 "Bu turlu degil kabak yemegi olmus " yorumlari alan bir kazan turlu
* Turkiye'de iken takip edemedigim, mesajlara yanit veremedigim icin gecici olarak dondurmustum Facebook hesabimi, daha sonra ozel bir sebepten dolayi artik Lama Mutfakta (Hanimefendi) hesabini kullanmama karari aldim. Artik Facebook'ta olmayacagim. Sebebi merak edenlere ozelden aciklayabilirim.
*Fotograf makinem olmadigi icin cok guncelleme yapamam bir sure. Otomatik ayarli yazilar Turkiye'de oldugum surede beni dumur ederek yayinladi kendilerini, bazilarini kaldirdim zaten. 
Arsivden yazilarla karsinizda olurum belki.


Mutlu gunler herkese...

10 yorum:

  1. Hosgeldiniz canim! en kisa surede goruselim, konusalim, fotograflara bakalim.

    YanıtlaSil
  2. Tamam, adsizcigim, mutlaka en kisa surede hatta aksama gel bize :)

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin safalar getirdin Lamacım :)

    YanıtlaSil
  4. bi de burdan diyeyim hosgeldin diye, hosgeldiiiin!

    YanıtlaSil
  5. Davetiye: Merhabalar;
    Küçük reklamdan ne çıkar demeyin! Yeni kurduğum sayfama davetli olduğunuzu En güzel şekilde ağırlanacağınızı söylemek isterim. Ücretsiz reklam vermek için lütfen sayfamı ziyaret edin!
    Teşekkürler… BlogReklam.Tk
    Sayfa Linki: http://www.blogreklam.tk/2011/07/reklam.html

    YanıtlaSil
  6. hoşgelmişsindir umarım..

    pazı ve ıspanak kavurmasını severim.yanına birde domates salatası mımm..

    dondurmada mado ve güllüoğlunu tek geçerim.madoda ise çikolata/fıstık/muz/kestaneyi. üff canım çekti şimdi:)

    YanıtlaSil
  7. Sagolun varolun arkadaslar, esen kaliniz

    YanıtlaSil
  8. canımcım zafer gazozuna bende bayılırım :) çok yakın ark.var denizli.de yanına gidince mutlaka içerim :)

    YanıtlaSil
  9. face.in sebebül açıklamasını merakla beklemekteyim :(

    tubaergun07@hotmail.com

    ya da bloguma yorum olarak bırak yayınlamam...
    tüh ya...üzüldüm şimdiden inan...

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)