Yer sofrasin'dan bir tarif , gordugum zaman denemeliyim demistim malum sehriyeyi severim, tavugu severim ...
Buryan tarifine cok benziyor, daha cabuk olmasi icin irinda degil ocakta tencerede pisirdim.
Siddetle tavsiye ederim! Misafire de , ev halkina da gonul rahatligi ile hazirlayabilirsiniz.
Sehriye pilavi hazirladigim zaman sarimsak kullanacagim bir sonraki sefere, verdigi aroma cok hostu.
Sehriyeli tavuk icin Malzemeler:
- 250 gr. arpa şehriye
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet rendelenmiş iri domates
- 4-5 adet sivri biber (kullanmadim)
- 4 parça tavuk pirzola (but kullandim)
- 1,5 su bardağı tavuk suyu (2.5 bardak normal su kullandim)
- Tuz, karabiber, sıvıyağ ( reyhan kullanmadim)
Sarmısakları rendeleyip sıvıyağda kavurmaya başlayın. Üstüne minik doğradığınız biberleri ilave edin. Bir kaç dakika sonra arpa şehriyeyi ekleyip 5 dakika şehriyeyi kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, tuz ve baharatları ekleyin, karıştırın. 1/2 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Isıya dayanıklı ufak bir fırın kabına şehriyeyi yayın.
Tavukları tuz ialvesiyle yarı kıvamda haşlayın. Haşlanmış tavukları şehriyenin üstüne yerleştirin. 1 su bardağı tavuk suyunu üstüne döküp 190 derece fırında suyunu çekene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Notlarim:
Tavugu az miktar yagda kizartip kullandim. Tavuk suyu olmadigi icin normal su kullandim.
Su miktarini da 1 bardak artirdim.
Simdiden afiyet olsun!
eline sağlık
YanıtlaSildenenmeli...
Canim ellerine saglik afiyetler olsun .Hayirli huzur dolu bir aksam diliyorum .
YanıtlaSil"Ankara Tavuk, bir Ankara klasigi" diye baslik atip Behzat amirin kulaklari cinlasa nasil olur dersin?
YanıtlaSilEminim hicbir Ankarali bu tavugu tanimiyordur ama ben tanismak isterim :) Bir dahaki sefere menude bunu istiyorum lutfen!
Peceteler de super bu arada!
YanıtlaSilEline saglik olsun Lama`cim. Bazar bazar beni mutfaga sokacaktin ama evde tavuk da yok sehriyede
YanıtlaSilSevgiler cnaim
Nefis bir lezzet ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilRahmetli annem ayni yemeği kuzu etli olarak da yapardı.
Sevgiler...
Eline sağlık Lamacım müthiş bir görüntü eminim evdekiler de sevecektir..
YanıtlaSilSevgiler..
not ettim canim...tavuga ailecek bayiliriz
YanıtlaSilafiyet olsun...
yenilesi,yutulasi,hatat yaninda yatilasi olmus.ellerine saglik,sevgilerle.
YanıtlaSilellerinize sağlık çok nefis olmuş.72.ci P.D.Ç.S.etkinliğine katılımınızı bekliyorum sevgiler
YanıtlaSilçok iştah açıcı bir görüntü olmuş. ellerinize saglık. şehriyeyi bu şekilde kullanıcam mutlaka.
YanıtlaSilBizim evde de çok sevilen bir yemek oldu. Seninki de çok leziz görünüyor Lama cım. Sen de görünce bu aralar yine yapayım dedim kendi kendime.Ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilBen de cok begendim bu tarifi Lama hanim.
YanıtlaSilAsagidaki yaziyi yoruma kapali yapmissiniz, buraya yazayim, guzel bir konuya dikkat cekilmis, tebrik ederim.
Iki yaziyi birlestirip:
Kan bagisi yaptiktan sonra bu guzel yemegi yeyin, gonulunuz gibi mideniz de bayram etsin
diyerek satirlarima son veriyorum.
Nefisssss görünüyor.Arpa şehriyeyle tavuğu bi arada çok severimm.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
cok nefis görünüyor, bana göre blogun en nefis görünen yemeklerinden biri (hatta birincisi :P) Ayy cok acıktım, yurtta biliyor olsan yapardın değilmi bu tarifi,bende senin bisküvini yemek zorunda kalmazdım , ne akla hizmet yediysem cok pismanım, Tr ye gelirsen bir koli bisküvi ile ziyaretine geleceğim , çok uzattım bayyyyy
YanıtlaSilWOOOWW...que delicia me encanta muy tentadora y buen plato para mi cena,abrazos y abrazos.
YanıtlaSilLamacim merhaba. Siteme yazdigim soruyu burada cevaplamak istedim. Azeri pilavi yaptim ama daha yayinlamadim, Cunku yenidne yapmak istiyorum insallah en kisa zamanda yayinlamak istiyorum bakalim..
YanıtlaSilSevgiler canim..
Şahane görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilbir de ayran oldumu yanına dur durak dinlemem doğrusu ellerinize sağlık
YanıtlaSilah nefis görünüyor Lama, birkaç kez yemişliğim vardır ama hiç denemedim. bu akşam tavuk yemiş olmasaydım düşünebilirdim, artık haftaya kaldı bu :) ellerine sağlık.
YanıtlaSil