19 Şubat 2012 Pazar

Ankara tavuk/ Arpa sehriyeli tavuk



Yer sofrasin'dan bir tarif , gordugum zaman denemeliyim demistim malum sehriyeyi severim, tavugu severim ...
Buryan  tarifine cok benziyor, daha cabuk olmasi icin irinda degil ocakta  tencerede pisirdim.
Siddetle tavsiye ederim! Misafire de , ev halkina da gonul rahatligi ile hazirlayabilirsiniz.
Sehriye pilavi hazirladigim zaman sarimsak kullanacagim bir sonraki sefere, verdigi aroma cok hostu.


Sehriyeli tavuk icin Malzemeler:

  • 250 gr. arpa şehriye 
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet rendelenmiş iri domates
  • 4-5 adet sivri biber (kullanmadim)
  • 4 parça tavuk pirzola (but kullandim)
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu (2.5 bardak normal su kullandim)
  • Tuz, karabiber,  sıvıyağ ( reyhan kullanmadim)
Sarmısakları rendeleyip sıvıyağda kavurmaya başlayın. Üstüne minik doğradığınız biberleri ilave edin. Bir kaç dakika sonra arpa şehriyeyi ekleyip 5 dakika şehriyeyi kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, tuz ve baharatları ekleyin, karıştırın. 1/2 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Isıya dayanıklı ufak bir fırın kabına şehriyeyi yayın.
Tavukları tuz ialvesiyle yarı kıvamda haşlayın. Haşlanmış tavukları şehriyenin üstüne yerleştirin. 1 su bardağı tavuk suyunu üstüne döküp 190 derece fırında suyunu çekene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Notlarim:
Tavugu az miktar yagda kizartip kullandim. Tavuk suyu olmadigi icin normal su kullandim.
Su miktarini da 1 bardak artirdim.
Simdiden afiyet olsun!

20 yorum:

  1. Canim ellerine saglik afiyetler olsun .Hayirli huzur dolu bir aksam diliyorum .

    YanıtlaSil
  2. "Ankara Tavuk, bir Ankara klasigi" diye baslik atip Behzat amirin kulaklari cinlasa nasil olur dersin?
    Eminim hicbir Ankarali bu tavugu tanimiyordur ama ben tanismak isterim :) Bir dahaki sefere menude bunu istiyorum lutfen!

    YanıtlaSil
  3. Peceteler de super bu arada!

    YanıtlaSil
  4. Eline saglik olsun Lama`cim. Bazar bazar beni mutfaga sokacaktin ama evde tavuk da yok sehriyede

    Sevgiler cnaim

    YanıtlaSil
  5. Nefis bir lezzet ellerine sağlık canım.
    Rahmetli annem ayni yemeği kuzu etli olarak da yapardı.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık Lamacım müthiş bir görüntü eminim evdekiler de sevecektir..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. not ettim canim...tavuga ailecek bayiliriz
    afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  8. yenilesi,yutulasi,hatat yaninda yatilasi olmus.ellerine saglik,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık çok nefis olmuş.72.ci P.D.Ç.S.etkinliğine katılımınızı bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  10. çok iştah açıcı bir görüntü olmuş. ellerinize saglık. şehriyeyi bu şekilde kullanıcam mutlaka.

    YanıtlaSil
  11. Bizim evde de çok sevilen bir yemek oldu. Seninki de çok leziz görünüyor Lama cım. Sen de görünce bu aralar yine yapayım dedim kendi kendime.Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  12. Ben de cok begendim bu tarifi Lama hanim.
    Asagidaki yaziyi yoruma kapali yapmissiniz, buraya yazayim, guzel bir konuya dikkat cekilmis, tebrik ederim.
    Iki yaziyi birlestirip:
    Kan bagisi yaptiktan sonra bu guzel yemegi yeyin, gonulunuz gibi mideniz de bayram etsin
    diyerek satirlarima son veriyorum.

    YanıtlaSil
  13. Nefisssss görünüyor.Arpa şehriyeyle tavuğu bi arada çok severimm.Ellerinize sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. cok nefis görünüyor, bana göre blogun en nefis görünen yemeklerinden biri (hatta birincisi :P) Ayy cok acıktım, yurtta biliyor olsan yapardın değilmi bu tarifi,bende senin bisküvini yemek zorunda kalmazdım , ne akla hizmet yediysem cok pismanım, Tr ye gelirsen bir koli bisküvi ile ziyaretine geleceğim , çok uzattım bayyyyy

    YanıtlaSil
  15. WOOOWW...que delicia me encanta muy tentadora y buen plato para mi cena,abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
  16. Lamacim merhaba. Siteme yazdigim soruyu burada cevaplamak istedim. Azeri pilavi yaptim ama daha yayinlamadim, Cunku yenidne yapmak istiyorum insallah en kisa zamanda yayinlamak istiyorum bakalim..
    Sevgiler canim..

    YanıtlaSil
  17. Şahane görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. bir de ayran oldumu yanına dur durak dinlemem doğrusu ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. ah nefis görünüyor Lama, birkaç kez yemişliğim vardır ama hiç denemedim. bu akşam tavuk yemiş olmasaydım düşünebilirdim, artık haftaya kaldı bu :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)