Malzemeler:
1 bardak kaynar su
6*10 adet kuru incir
--
800 ml süt
2 kaşık nişasta
2 kaşık un
1 Turk kahve fincanı (1/3 bardak) seker (bence kullanmaya gerek yok:))
1 kasik tereyagi
İncirli muhallebi nasıl yapılır?
- Incirleri (tercihen kucuk kucuk dograyarak) sıcak su icinde bekletin.
- muhallebi icin kati malzemeleri tencereye alin, sürekli çırparak sutu yavaşlar yavaşlar ekleyin, kaynamaya başlayınca incirleri ekleyin.
- 1-2 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın ve tereyagini katip, blendirdan gecirin.
notlar:
1- Incirin sekeri yeterli bence, ek sekere gerek yok
2- Incirleri cok kucuk dogradiysaniz ve ağzına incir gelmesinden rahatsiz olan tüketici yoksa, blendira gerek yok bence:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)