Beypazarı kurusu, galeta, peksimet oldum olası severim. Yanina peynir ve cay, kahvaltı, ogle aksam mutlulukla , afiyetle yerim:)
Dogaclama tariflerle cok denediğim olmuştur, bu sefer tam olculu denedim.
Tarif icin teşekkürler "nefis yemek" sitesi
2 tepsi galeta icin:
Malzemeler:
- 1 su bardağı su
- ¼ su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 500 gr un (100 g tam buğday unu kullandım)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Baharat ve aroma icin öneriler:
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- İç çekirdek
- Sogan tozu
- Sarimsak tozu
- Biberiye
- susam
- Çörekotu
- Haşhaş tohumu
- Kalın tuz
- Rendelenmis eski kasar, parmesan peynir
- salça
Galeta nasıl yapılır?
- Geniş bir kaba su, zeytinyağı, yoğurt, sirke, tuz, baharatları alıp karıştırın.
- Ardından unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın ve pürüzsüz ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Kıvam alan hamurun üzerine streç film geçirip 30 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp 2-3 dakika daha yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın.
- Tezgaha un serpiştirip yuvarladığınız hamurlardan birini üzerine alın ve bezenin üzerine de un serpiştirip merdaneyle açmaya başlayın.
- Hamur yaklaşık 1-2 mm oluncaya kadar uzunlamasına açmaya devam edin.
- Açtığınız hamuru enlemesine 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin ve kestiğiniz şeridin iki ucundan tutup burun.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine burduğunuz şeritleri yerleştirin ve önceden ısıttığınız 175°C fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Ne kadar ince olursa o kadar citir olur. Sahsen tercihimiz o sekilde:)
- Hazira konmak yok, herkes calissin!
Evdeki coluk, çocuğu da dahil edin, keyifli bir aile etkinliğe dönüştürün.
- Hava almayacak sekilde uzun sure saklayabilirsiniz
Ellerine sağlık ben de en kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSil