1 Nisan 2020 Çarşamba
Farklı bir irmik helvası tarifi
Neye niyet, neye kismet dediğimiz bir gun
Helva yapmak demek, sabırla güzelce yağ ile irmiği/ unu kavurmak demektir...
Bu irmik helvasında durum değişik:)
Aslinda yolun basında amacimiz helva yapma degildi, Fırına girmeyen Yulaflı Kurabiye yapmak istiyorduk. Ilk aşamayı tamamladık, yani tencerede yağ, sut,seker vs kaynar iken, sıfır hiç acilmamis yulaf paketini açtım... Açtım ki ne goreyim! Ne gördüğümü soylemeyeyim...
#Evdekal doneminde gidip de marketten yulaf alacak degiliz!
Malzemeleri ziyan edecek degiliz!
#Mutfaktacareler tükenmez , aniden irmik helvası fikri aklıma geldi.. Hiç de fena olmadı!
er serde bir hayır vardır, hiç yoktan Pratik 5 dakikada irmik helvası yapmayı basarmış olduk.
Siz de isterseniz deneyin derim, beğenirsiniz ...
(yulafli kurabiye tarifini de denemenizi öneririm! Ben yapamadım, siz yapın yulafınız varsa :))
Malzemeler
100 g tereyeagi
2 kasik kakao (kakaosuz da deneyebilirsiniz elbette)
1.5 bardak sut
1-1.5 kap seker
2.5 bardak irmik
Pratik irmik helvası nasıl yapilir?
*Tavada tereyagini eritin; sut ,kakao ve sekeri ilave edin.
*Kaynadiktan sonra surekli karistirarak 1 dakika kaynatın ve
*Irmigi katin ,ve kisik ateste karistirin.
*Altini kapatip, demlenmesi icin kapagini örterek biraz bekleyin.
Sicak sıcak, serin serin, dondurmalı, dondurmasız servis yapın,
Afiyetler olsun
Ankara'da bazı kebapçılarda yemek sonrasi irmik helvamsi bir ikram gelir ya, onun on yüz bin kati lezzet garanti :))
Icindekileri sayalim:
evdekal,
Farkli fikirler,
farkli tarifler,
hayat eve sığar,
Irmikli tarifler,
irmik helvası,
Mutfakta careler tukenmez,
Pratik Fikirler,
pratik tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)