Mayasız , kabartma tozsuz pizza yapıyoruz, toplanın! Hem de sebzeli ama söz kimse anlayamayacak! Tabanında kabak var , mücverimsi taban mı desek? Ne derseniz deyin ama bence deneyin!
MALZEMELER:
Pizza hamuru için
- 1 adet kabak.
- 2.5 yemek kasini un (buğday unu kullandım)
- 1 adet yumurta.
- 1 kasik Teff (isterseniz)
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Ince dilimlenmiş sucuk
- Kenarlari icin ,isterseniz, susam
Pizzayı nasıl yapıyoruz?
- Kabağı rendeleyin, suyunu sıkın
- Üzerine yumurta ve unu, tuz ekleyip karıştırın .
- Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine malzemeyi döküp kaşıkla şekil verin.
- Kenarlarına susam koymazsam olmaz. cok seviyorum.
- 170 derece fanlı ocakta 10*15 dk pişirin.
- Rendelenmiş kaşar ve sucukları ekleyip bir 10 dk kadar daha pişirin
Notlar:
- Orijinal tarifte tabanda dere otu kulanılmış. Ben tercih etmedim.
- Kabağın büyüklüğüne göre un miktarı artacak- azalacaktır.
- Biraz cıvık gibi olacak hamur, şekil verirken zorlayacak ama sorun değil. Çok un eklemeyin
- İstediğiniz malzeme ile üzerini doldurabilirsiniz. mantar harika olmaz mı mesela?
Tarifi hemmmen paylaştığın için teşekkürler Lamacım :)
YanıtlaSil