(Görsel ıyı olmadı farkındayım ama bu lezzeti paylaşmak icin sabırsızlandığım için yazıyı yayınlıyorum)
Lezzetli ve besleyici bir etli pilava ne dersiniz? Ben her daim 'EVET ' derim. Kirmizi etli olur, tavuk etli oluuur... Nohutlu, bezelyeli, garnitürlü olur... Amma..... Sogansiz ASLA olmaz.. Bugünkü pilavimizda "olmazsa olmaz"kategorisinde BAHARAT da var...
Olculeri size birakarak, malzeme listem:
Pirinc
Sogan
Yag
haslanmis et ya da kavurma
veee isin sirri: Baharatlar
Yenibahar,
Karanfil
Kakule
karabiber
Ayrıca badem (fıstık asil yakisani ama evde olmadıgı icin)
Etli pilavı nasıl hazırlayalım?
- Soganlari büyük büyük doğrayıp sıvı yağda kavurun, ağzı kapalı yumusayincaya kadar pişirin.
- baharatları ekleyip biraz kavurun.
- Et ve suyu iyice süzülmüş pirinci ekleyip karistirin ve suyunu , tuzunu ilave edin.
- Pistikten sonra güzelce, sıkı sıkı sarın ki soğumadan demlensin :
- Yapısmaz tavada bademleri kavurun, şekilli servis yapmak için kullanacagız kaba once bademleri sonra pilavı koyup, ters çevirin.
- Yanina salata, tursu ,cacık ile afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)