5 Nisan 2020 Pazar

Etli pilav


pilav

(Görsel ıyı olmadı farkındayım ama bu lezzeti paylaşmak icin sabırsızlandığım için yazıyı yayınlıyorum)

Lezzetli ve besleyici bir etli pilava ne dersiniz? Ben her daim 'EVET ' derim. Kirmizi etli olur, tavuk etli oluuur... Nohutlu, bezelyeli, garnitürlü olur... Amma..... Sogansiz ASLA olmaz.. Bugünkü pilavimizda "olmazsa olmaz"kategorisinde BAHARAT da var...

Olculeri size birakarak, malzeme listem:
Pirinc
Sogan
Yag
haslanmis et ya da kavurma
veee isin sirri: Baharatlar 

Yenibahar,
Karanfil
Kakule
karabiber

Ayrıca badem (fıstık asil yakisani ama evde olmadıgı icin)

Etli pilavı nasıl hazırlayalım?
  • Soganlari büyük büyük doğrayıp sıvı yağda kavurun, ağzı kapalı yumusayincaya kadar pişirin.
  • baharatları ekleyip biraz kavurun.
  • Et ve suyu iyice süzülmüş pirinci ekleyip karistirin ve suyunu , tuzunu ilave edin.
  • Pistikten sonra güzelce, sıkı sıkı sarın ki soğumadan demlensin :
Pirinc pilavını pişir unut, bulgur pilavını pişir yut!
  • Yapısmaz tavada bademleri kavurun, şekilli servis yapmak için kullanacagız kaba once bademleri sonra pilavı koyup, ters çevirin.
  • Yanina salata, tursu ,cacık ile afiyetler olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)