25 Nisan 2020 Cumartesi

Fırında kızarmış patlıcan ile Patlıcan kebabı



'Patlıcanın kızarmış hali her yemekte enfes oluyor!' diyenler toplansın... Ayyyy çok kalabalık oldu ağzının tadını bilenler :)

Kızartmaya karşıyız Bay ve Bayan Lama olarak... Hem koku, uğraşma hem de sağlık açısından.
Alternatifi fırında kızartma... Patlıcan kebabı da inanın normal halini aratmadı... Denemelisiniz...


Ölçüsüz genel yapılışı paylaşıyorum...

  • İnce dilimli, patlıcan ve  küp küp patatesler kurulanıp, fırça ile iki tarafı da yağlanıp fırında 180C kızarsın.
  • Yağda soğan kavrulsun rende domates, salca , kavrulmuş kıyma  (ya da kuşbaşı et ) eklensin hoop kızarmış patlıcan patates... Belki bir parça kaynar su...

ohhhh
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)