'Patlıcanın kızarmış hali her yemekte enfes oluyor!' diyenler toplansın... Ayyyy çok kalabalık oldu ağzının tadını bilenler :)
Kızartmaya karşıyız Bay ve Bayan Lama olarak... Hem koku, uğraşma hem de sağlık açısından.
Alternatifi fırında kızartma... Patlıcan kebabı da inanın normal halini aratmadı... Denemelisiniz...
Ölçüsüz genel yapılışı paylaşıyorum...
- İnce dilimli, patlıcan ve küp küp patatesler kurulanıp, fırça ile iki tarafı da yağlanıp fırında 180C kızarsın.
- Yağda soğan kavrulsun rende domates, salca , kavrulmuş kıyma (ya da kuşbaşı et ) eklensin hoop kızarmış patlıcan patates... Belki bir parça kaynar su...
ohhhh
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)